SIE face angajări. VEZI cum poţi ajunge AGENT

SIE îşi face reclamă pe site-uri pentru atragerea de personal specific
SIE îşi face reclamă pe site-uri pentru atragerea de personal specific / FOTO: Business Insider.com

Serviciul de Informaţii Externe îşi promovează oferta de angajare şi de carieră prin serviciile de publicitate ale Google.

"Dacă îţi doreşti mai mult decât un job, intră într-o echipă de elită. Te aşteaptă o carieră unică", se spune în mesajul publicitar al SIE, postat peste imaginea tricolorului (vezi FOTO mai sus).

Dacă dai un click pe reclama SIE, ajungi pe site-ul oficial al instituţiei unde ţi se spune "De ce să ai doar un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale?"

Prima condiţie ca să te angajezi la SIE este patriotismul: "Un angajat al SIE trebuie să fie, în primul rând, loial ţării sale. Fără un ţel suprem, precum acela al serviciului în slujba ţării sale, nu ar putea depăşi barierele din munca specifică".

Alte cerinţe precizate pe site-ul Serviciului de Informaţii Externe:

- Un angajat SIE trebuie să fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament şi cu o dorinţă de perfecţionare continuă;

- Trebuie să posede acel simţ al comunicării pentru a obţine informaţia vitală pentru misiunea sa;

- Trebuie să fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, să dispună de o cultură generală solidă şi să aibă o înclinaţie nativă pentru limbile străine;

- De asemenea, trebuie să accepte restricţionarea, parţială sau totală, a unor drepturi şi libertăţi civice; să păstreze confidenţialitatea strictă în legătură cu activitatea SIE şi statutul său de angajat al Serviciului; să adopte un comportament care nu afectează interesele şi imaginea instituţiei.

Oferta de angajare în SIE cuprinde patru domenii de activitate: operativ, analiză-sinteză, specialişti şi pază.

Cei care îşi doresc să fie angajaţi operativi SIE trebuie să fie absolvenţi cu licenţă ai unor instituţii de învăţământ superior acreditate şi să aibă vârsta de maximum 35 de ani. Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj.

Pentru specialiştii SIE, recrutarea şi selecţia se realizează în funcţie de existenţa unor posturi vacante în Serviciu şi are la bază performanţele universitare, licenţele şi acreditările deţinute, precum şi experienţa profesională acumulată în domeniul de specialitate.

Pentru domeniul pază, candidaţii trebuie să aibă doar liceul terminat, vârsta maximă de 30 de ani şi o înălţime minimă de 1,70 metri. Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidaţii trebuie să aibă memorie vizuală, o bună percepţie a spaţiului şi timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua şi lua decizii, viteză bună de reacţie şi minime abilităţi tehnice.

Condiţii generale de încadrare la SIE:

- Cetăţenia română şi domiciliul stabil în România sunt condiţii stipulate prin legea de funcţionare a SIE;

- Discreţia. Intenţia de a candida pentru un post în SIE nu trebuie dezvăluită decât persoanelor autorizate să cunoască aceste aspecte.

- Studii universitare; pentru anumite posturi se acceptă şi studiile liceale. Pentru o carieră în unele activităţi de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator şi pază se cer studii liceale.

- Limbi străine. Aspiranţii la o carieră în SIE trebuie să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină, pe care să o utilizeze în conversaţie, citit şi scris. De asemenea, să posede aptitudini pentru învăţarea altor limbi străine, în funcţie de necesităţile concrete ale SIE.

- Cazier curat. Este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în SIE să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în preocuparea autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
albu
03 ian 23:51
sclavilor ,fariseilor f. up
Răspunde
0 0
r3dlin3
09 oct 22:17
bun dar as avea o MARE intrebare:conform sloganului "să-ţi doreşti să fii cel mai bun" cum sa fii daca nu ai sansa reala de acces la asa ceva,daca testele si baremele de corectare sunt secrete?cum sa devii si sa te perfectionezi daca nici macar nu stii cat faci? (o evaluare transparenta si corecta) nu stii la ce sa te pregatesti,ce te asteapta, (ca NIMENI IN LUMEA ASTA NU S A NASCUT ANGAJAT SIE NATIV DE LA MAMA NATURA), exceptand faptul in care taticul,bunicul,unchiul nu este un mare "gradat" undeva sus pus si gata esti angajat si esti cel mai bun.A invata este ceva natural si real.
Răspunde
0 0
Alan
09 sep 15:36
băi moş crăciun vrei să te dai mare la gramatică şi până şi tu greşeşti. Pfoai de capul tău
Răspunde
0 0
Marius
08 sep 01:36
Oare trenurile care au sărit în aer ?.....avioanele care au aterizat în clădiri ....Liniștea de mâine că pot să merg pe stradă cu copii tāi în parc și noaptea la o cafea.....Nu se datoreazā ancestor indivizi?
Răspunde
5 0
andrei
07 sep 13:44
Chiar toate comentariile de pe orice stire, pe acest site trebuie sa aiba o tenta politica!?!
USL - sti, PDL -sti etc ..,gata frate mai faceti-va veacul prin alta parte.
Comentati doar stirea si atat.
Răspunde
2 -6
nicu braila
07 sep 13:05
am impresia caserviciu asta SIE e o mare panarama sau dak nu e asa da dovada si cu patriotismu ....la naiba in pana mea lasatio moarta dak era sa va faceti treaba nu mai eram in situatia asta de kkt in tara si in afara toata lumea nu ne mai denigra asa ca labareala
Răspunde
3 0
Mos Craciun
07 sep 15:26
2 se scrie lasti-o ...dar se pare ca-i grea gramatica limbii romane pentru tine :)) si pentru bibicu ai dreptate n-ai sustine ....n-ai sa ajungi acolo ...plus sa nu figurezi in BRC adica brioul de credite ca rau platnic ...ca acest lucru poate periclita siguranta ta sociala si esti instabil financiar :))) si poti ajunge sa iei mita :)) ce glume bune fac astia de la SIE ....aceasta structura trebuia sa-si faca treaba cu patria aceste tari , sa aiba grija de resursele si economia acestai tari prin oamenii incadrati acolo pe anumite departamente ...dar de ...nu-i asa ca unu care n-are in sange mita ...cat de sarac este n-ar lua mita ....dar daca ai in sange acest lucru ...poti fii destul de bogat si tot sa iei mita ....dar totusi ...unii oameni nu stiu sa faca aceste diferente ...pentru mine acum SIE = 0 asa cum este si SRI =0 sau alte structuri care sunt folosite la de oamenii politici pentru clientela politica si pentru fabricarea dosarelor penale ....rusine
10 -1
Bibicu
07 sep 12:00
Gluma buna !!!! Daca nu ai sustinere NU ajungi in veci aici !
Răspunde
3 0
Archer
02 oct 22:50
5 Exact asa e.Eu am candidat pentru un post de analist,mi s-a spus ca ma vor suna in 30 de zile,dupa ce mi-au analizat dosarul si..ciuciu.N-ai spate...n-ai parte.:)))
6 -5
SIE=TRADATORI DE NEAM
07 sep 10:07
DA? SI PENTRU CE? SA LUCREZE IN INTERESUL STRAINILOR! SA-SI VINDA TARA OCULTEI IUDEO-MASONICE? NUMAI UN TICALOS, OPORTUNIST, TRADATOR POSTE FACE ASA CEVA! UN PATRIOT, NU !!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print