SIE face angajări. VEZI cum poţi ajunge AGENT

SIE îşi face reclamă pe site-uri pentru atragerea de personal specific
SIE îşi face reclamă pe site-uri pentru atragerea de personal specific / FOTO: Business Insider.com

Serviciul de Informaţii Externe îşi promovează oferta de angajare şi de carieră prin serviciile de publicitate ale Google.

"Dacă îţi doreşti mai mult decât un job, intră într-o echipă de elită. Te aşteaptă o carieră unică", se spune în mesajul publicitar al SIE, postat peste imaginea tricolorului (vezi FOTO mai sus).

Dacă dai un click pe reclama SIE, ajungi pe site-ul oficial al instituţiei unde ţi se spune "De ce să ai doar un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale?"

Prima condiţie ca să te angajezi la SIE este patriotismul: "Un angajat al SIE trebuie să fie, în primul rând, loial ţării sale. Fără un ţel suprem, precum acela al serviciului în slujba ţării sale, nu ar putea depăşi barierele din munca specifică".

Alte cerinţe precizate pe site-ul Serviciului de Informaţii Externe:

- Un angajat SIE trebuie să fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament şi cu o dorinţă de perfecţionare continuă;

- Trebuie să posede acel simţ al comunicării pentru a obţine informaţia vitală pentru misiunea sa;

- Trebuie să fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, să dispună de o cultură generală solidă şi să aibă o înclinaţie nativă pentru limbile străine;

- De asemenea, trebuie să accepte restricţionarea, parţială sau totală, a unor drepturi şi libertăţi civice; să păstreze confidenţialitatea strictă în legătură cu activitatea SIE şi statutul său de angajat al Serviciului; să adopte un comportament care nu afectează interesele şi imaginea instituţiei.

Oferta de angajare în SIE cuprinde patru domenii de activitate: operativ, analiză-sinteză, specialişti şi pază.

Cei care îşi doresc să fie angajaţi operativi SIE trebuie să fie absolvenţi cu licenţă ai unor instituţii de învăţământ superior acreditate şi să aibă vârsta de maximum 35 de ani. Exprimarea fluentă într-o limbă de circulaţie internaţională este obligatorie, iar cunoştinţele de limbi străine rare reprezintă un avantaj.

Pentru specialiştii SIE, recrutarea şi selecţia se realizează în funcţie de existenţa unor posturi vacante în Serviciu şi are la bază performanţele universitare, licenţele şi acreditările deţinute, precum şi experienţa profesională acumulată în domeniul de specialitate.

Pentru domeniul pază, candidaţii trebuie să aibă doar liceul terminat, vârsta maximă de 30 de ani şi o înălţime minimă de 1,70 metri. Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidaţii trebuie să aibă memorie vizuală, o bună percepţie a spaţiului şi timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua şi lua decizii, viteză bună de reacţie şi minime abilităţi tehnice.

Condiţii generale de încadrare la SIE:

- Cetăţenia română şi domiciliul stabil în România sunt condiţii stipulate prin legea de funcţionare a SIE;

- Discreţia. Intenţia de a candida pentru un post în SIE nu trebuie dezvăluită decât persoanelor autorizate să cunoască aceste aspecte.

- Studii universitare; pentru anumite posturi se acceptă şi studiile liceale. Pentru o carieră în unele activităţi de suport logistic, administrativ, secretariat, operator calculator şi pază se cer studii liceale.

- Limbi străine. Aspiranţii la o carieră în SIE trebuie să cunoască foarte bine cel puţin o limbă străină, pe care să o utilizeze în conversaţie, citit şi scris. De asemenea, să posede aptitudini pentru învăţarea altor limbi străine, în funcţie de necesităţile concrete ale SIE.

- Cazier curat. Este obligatoriu ca persoanele care aspiră la o carieră în SIE să nu fi suferit condamnări penale sau să se afle în preocuparea autorităţilor române sau internaţionale pentru încălcarea legii.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?