Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Senatorii votează împotriva interzicerii finanţării din străinătate a ONG-urilor

Senatorii au votat, joi, împotriva interzicerii finanţării din străinătate a ONG-urilor, a altor entităţi non-profit sau a persoanelor fizice care desfăşoară activităţi politice sau sprijină partidele politice în mod direct sau indirect.

Senatorii votează împotriva interzicerii finanţării din străinătate a ONG-urilor
Senatorii votează împotriva interzicerii finanţării din străinătate a ONG-urilor

Plenul Senatului a respins, în acest sens, o propunere legislativă a deputatului PSD Bogdan Diaconu, de modificare a Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Iniţiatorul propunea să fie interzisă acceptarea donaţiilor din partea altor state, a organizaţiilor din străinătate şi a persoanelor fizice sau juridice străine nu doar pentru partidele politice din România, cât şi pentru "ONG-uri, alte entităţi non-profit sau persoane fizice care desfăşoară activităţi politice sau sprijină partidele politice în mod direct sau indirect, precum şi în cazul în care membrii din conducerea ONG-urilor sau a altor entităţi non-profit fac parte din organele de conducere a partidelor politice".

Semnatarul propunerii legislative precizează în expunerea de motive că acest proiect vizează "ONG-urile de tip căpuşă care se pot dezvolta în jurul unui partid politic exact în scopul evitării legii finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale, permiţând atragerea de fonduri externe în mod indirect şi mascat".

În prezent, legea interzice "acceptarea donaţiilor din partea altor state ori a organizaţiilor din străinătate, precum şi din partea persoanelor fizice sau juridice", formulare care, susţine iniţiatorul, "lasă câmp liber finanţării mascate a unor partide politice prin intermediul ONG-urilor, a altor entităţi non-profit sau a persoanelor fizice care pot sluji drept paravan pentru susţinerea activităţii politice din România cu fonduri din afara ţării".

Senatul a adoptat, cu 89 de voturi "pentru", şase voturi "împotrivă" şi o abţinere, raportul de respingere a propunerii legislative.

Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, care este forul decizional.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Verdeturi proaspete de primavara
STIRI | REALITATEA.NET
16 Aprilie, 17:16
ecuisine.ro
Prăjitură cu brânză în două culori
STIRI | REALITATEA.NET
16 Aprilie, 21:20
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET