Şcolile, închise până luni în Vrancea şi Buzău.În Capitală se reiau cursurile VEZI situaţia generală

Scolile din Iasi, inchise joi, 9 februarie şi vineri, 10 februarie
Scolile din Iasi, inchise joi, 9 februarie şi vineri, 10 februarie

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, unde cursurile sunt suspendate de la începutul acestei săptămâni, din cauza zăpezii, vor rămâne închise şi joi şi vineri, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău. De asemenea, şcolile din Vrancea rămân închise până luni. În Bucureşti, se deschid toate şcolile de joi.

Potrivit şefului ISJ Buzău, Florina Stoian, toate unităţile de învăţămnânt din judeţul Buzău vor rămâne închise şi joi şi vineri, pentru că profesorii şi elevii nu pot ajunge la şcoli, în multe zone ale judeţului drumurile fiind în continuare blocate de zăpadă.

"Am făcut o analiză punctuală cu domnul prefect, în comandament, în această dimineaţă, şi am ajuns la concluzia că din cauza problemelor create de starea vremii nu se poate ajunge la şcoli. Profesorii nu pot ajunge, e frig foarte mare, e zăpadă foarte mare, nu vrem să punem în pericol copiii, astfel că am decis ca toate şcoilile şi grădiniţele din Buzău să rămână închise joi şi vineri", a declarat, miercuri, şeful ISJ Buzău, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, materia va fi recuperată ulterior, în funcţie de deciziile luate de conducerile fiecărei şcoli în parte.
În judeţul Buzău, toate drumurile naţionale sunt blocate, cu excepţia DN 10 Buzău-Braşov, pe care pot circula doar maşinile sub 3,5 tone.

Şi şcolile din Vrancea, judeţ afectat puternic de ninsori, rămân închise joi şi vineri

Şcolile din Vrancea, judeţ afectat puternic de ninsori, rămân închise, joi şi vineri, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Potrivit şefului ISJ Vrancea, Iordache Bostan, din cauza drumulor blocate de zăpadă şi a avertizării cod galben de ger s-a luat decizia ca toate unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea să rămână închise.

"Pe directorii şcolilor îi rog să ia măsuri pentru supravegherea şi funcţionalitatea instalaţiilor de încălzire şi apă în toate şcolile şi grădiniţele din Vrancea. De asemenea, să dispună curăţarea zăpezii din dreptul unităţilor de învăţământ", a declarat, miercuri, şeful ISJ Vrancea, Iordache Bostan.

În Vrancea, cele mai multe artere naţionale şi judeţene sunt închise şi miercuri din cauza zăpezii. Drumarii au reuşit totuşi să deschidă un drum care face legătura între Focşani şi zona de munte, DN2M, pe care se poate circula de la Focşani spre Odobeşti, Reghiu, Andreiaşu şi Butucoasa.

Şase şcoli din Arad, închise până luni

Şase şcoli din judeţul Arad rămân închise până luni, din cauză că sistemele de încălzire pe care le au nu fac faţă temperaturilor de până la minus 20 de grade Celsius înregistrate, 2.200 de elevi fiind afectaţi.

În judeţ, şase şcoli sunt închise până luni, fiind afectaţi 2.200 de copii, fiind vorba despre Şcoala Cintei, Şcoala Generală Grăniceri, Grupul Şcolar "Atanasie Marienescu" Lipova, Grupul Şcolar "Sever Bocu" Lipova, Şcoala cu clasele I-IV Şiştarovăţ şi Şcoala Generală Sâmpetru German.

Potrivit Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în 9 judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, nefiind afectată de temperaturile scăzute.

În alte 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, cursurile au fost suspendate integral. Astfel, pe lângă cele 11 judeţe şi municipiul Bucureşti, unde activitatea a fost suspendată, Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă din Giurgiu a decis suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului.

Pe de altă parte, în alte 9 judeţe, se înregistrează maximum 10 unităţi de învăţământ în care nu se susţin cursuri. La nivel naţional, în peste 6.800 de unităţi de învăţământ activitatea instructiv-educativă a fost suspendată. Reamintim faptul că linia Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă indicativul telefonic al judeţului) rămâne în continuare la dispoziţia părinţilor pentru a afla în timp real situaţia unităţilor de învăţământ în care sunt înscrişi copiii lor.

Se deschid şcolile în Bucureşti

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunţă reluarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti, începând cu data de joi, 9 februarie 2012.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?