Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Satul fără hoţi. În ultimii 15 ani nu au fost înregistrate infracţiuni de furt

În România zilelor noastre există un loc în care nu se fură. Greu de crezut, dar adevărat. Oamenii îşi lasă dimineaţa sacoşele cu banii de pâine agăţate în stâlpii de la poartă. La prânz sau seara, când se întorc de la câmp, găsesc sacoşele pline cu pâine. De 15 ani există această practică în satul Eibenthal din Mehedinţi. Niciodată nu a dispărut vreun bănuţ sau vreo pâine din plase.

Eibenthall, satul în care nu se fură
Eibenthall, satul în care nu se fură
În satul Eibenthall din judeţul Mehedinţi nu se fură
În satul Eibenthall din judeţul Mehedinţi nu se fură / FOTO: RTV

În satul Eibenthal maşina cu pâine vine de trei ori pe săptămână. În acele zile, în stâlpii electrici de pe uliţe sunt agăţate zeci de sacoşe. Cum maşina ajunge aproape de prânz, iar oamenii sunt plecaţi la muncă, şoferul îşi face treaba conştiincios. Uneori îl mai ajută câte o bătrânică.

Nimeni nu stă cu ochii pe sacoşe pentru că oamenii nu se tem de hoţi. "N-am auzit să se fure aşa ceva. Nu s-a furat. De ce să minţim dacă nu s-a furat. La noi aici suntem credincioşi catolic. N-avem voie să furăm şi nici să fim răi. Trebuie să fim cuminţi", au spus localnicii.

"În urma verificărilor a rezultat faptul că pe raza satului Eibenthal din comuna Dubova nu au existat sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de furt", a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinţi, Andreea Dobre.

Mai mult decât atât, sunt săteni care spun că nu şi-au încuiat niciodată uşile la case.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

Acelaşi subiect pe REALITATEA.NET
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
6 semne ca ai un job nepotrivit
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 17:18
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET