Satul fără hoţi. În ultimii 15 ani nu au fost înregistrate infracţiuni de furt

În satul Eibenthall din judeţul Mehedinţi nu se fură
În satul Eibenthall din judeţul Mehedinţi nu se fură / FOTO: RTV

În România zilelor noastre există un loc în care nu se fură. Greu de crezut, dar adevărat. Oamenii îşi lasă dimineaţa sacoşele cu banii de pâine agăţate în stâlpii de la poartă. La prânz sau seara, când se întorc de la câmp, găsesc sacoşele pline cu pâine. De 15 ani există această practică în satul Eibenthal din Mehedinţi. Niciodată nu a dispărut vreun bănuţ sau vreo pâine din plase.

În satul Eibenthal maşina cu pâine vine de trei ori pe săptămână. În acele zile, în stâlpii electrici de pe uliţe sunt agăţate zeci de sacoşe. Cum maşina ajunge aproape de prânz, iar oamenii sunt plecaţi la muncă, şoferul îşi face treaba conştiincios. Uneori îl mai ajută câte o bătrânică.

Nimeni nu stă cu ochii pe sacoşe pentru că oamenii nu se tem de hoţi. "N-am auzit să se fure aşa ceva. Nu s-a furat. De ce să minţim dacă nu s-a furat. La noi aici suntem credincioşi catolic. N-avem voie să furăm şi nici să fim răi. Trebuie să fim cuminţi", au spus localnicii.

"În urma verificărilor a rezultat faptul că pe raza satului Eibenthal din comuna Dubova nu au existat sesizări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de furt", a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Mehedinţi, Andreea Dobre.

Mai mult decât atât, sunt săteni care spun că nu şi-au încuiat niciodată uşile la case.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
caraman constantin mihai
14 Feb 20:32
Vă mulțumim pe această cale că ați informat infractorii unde să vină să jefuiescă casele. Cine a aprobat materialul difuzat ori este prea credul, ori are cotă parte la jafuri. Voi aveți creer când dați o astfel de știre? Angajați tot felul de reporteri care din dorința de a uimii fac astfel de materiale. Concluzia, nu aveți discernământ și mai trebuie să faceți cel puțin 3 facultăți de specialitate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print