Salariu minim 1.000 de euro şi ziua liberă VINEREA. Vezi 300 de JOBURI în Dubai

Aproape 300 de posturi vacante pentru români în Dubai
Aproape 300 de posturi vacante pentru români în Dubai

Românii care vor să muncească în străinătate au şi alte opţiuni decât Europa de Vest. În momentul de faţă, sunt aproape 300 de joburi vacante pentru români în Dubai.

Salariul minim în Dubai diferă în funcție de educația angajatului. Pentru absolvenții de liceu, salariul minim este de 5.000 de dirhami, adică aproximativ 1.000 de euro, potrivit site-ului Tjobs.ro.

Pentru cei cu studii superioare care lucrează pe un post calificat, salariul minim este de aproximativ 2.500 euro. Orele suplimentare să plătesc cu cel puțin 25% în plus față de o oră de program normal. Dacă orele suplimentare se efectuează în intervalul 21:00 – 4:00, atunci ele trebuie plătite cu cel puțin 50% în plus față de o oră din programul normal.

Programul de lucru stabilit de lege în Dubai este de maxim 8 ore pe zi și maxim 48 de ore pe săptămână. Totuși, în anumite domenii (Hoteluri/Turism sau Comerț/Vânzări), programul de lucru poate fi de maxim 9 ore pe zi. Programul de lucru normal este redus cu 2 ore pentru toți angajații în perioada Ramadanului (1 lună pe an).

Ce mai trebuie să ştiţi înainte de a semna un contract de angajare pentru Dubai este că ziua liberă din săptămână este vinerea. Dacă unui angajat i se cere să lucreze vinerea, el trebuie să primească o altă zi liberă sau să fie remunerat cu cel puțin 50% în plus față de o zi din programul normal de lucru.

Cu excepția angajaților plătiți la zi, unui angajat nu i se poate cere să lucreze mai mult de 2 vineri consecutiv. Zilele libere stabilite de lege cu ocazia diferitelor sărbători sunt 10 la număr pe an.

Durata concediului anual de odihnă diferă în funcție de vechimea în muncă. Pentru cei cu vechime între 6 luni și 1 an concediul minim anual este de 24 de zile. Cei cu vechime mai mare de 1 an în muncă au dreptul la cel puțin 30 de zile de concediu. Trebuie să știți însă că acest concediu nu poate fi fragmentat în mai mult de 2 perioade.

Angajaţii îşi pot lua și concediu pentru pelerinaje și rugăciuni (maxim 30 de zile pe an), însă acest concediu nu este plătit.

Ce joburi se adresează românilor în Dubai

În momentul de faţă, românii pot lucra în domeniul hotelier sau în restaurante de lux. O firmă de selectare de personal recrutează 120 de români pentru un Beach Club şi un restaurant - barmani, ospătari, majordomi, supervizori bar, casieri. Vezi cerinţele la angajare aici.

Românii mai pot lucra şi ca însoţitori de zbor pe liniile aeriene Emirates Airline. Compania vine în România la sfârşitul lunii februarie pentru recrutarea a 70 de persoane. Condiţiile de angajare pot fi văzute aici.

Alte oportunităţi de angajare în Dubai se adresează medicilor, asistenţilor medicali sau personalului tehnic. Vezi mai multe aici.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?