ROMÂNII AU TALENT. Cubul Rubik - rezolvă jocul online! Eşti mai tare ca Leana?

Cubul Rubik, o jucărie care nu se învecheşte
Cubul Rubik, o jucărie care nu se învecheşte

ROMÂNII AU TALENT. A rămas o jucărie demodată, dar nu una anacronică. Cu ea au început să se joace roboţii, geniile. Cubul Rubik încă fascinează şi, odată intrat în contact cu el, nu poţi să-l laşi nerezolvat. Noi vă propunem varianta online a cubului Rubik. În cât timp îl rezolvaţi?

ROMÂNII AU TALENT. Un superrobot a avut nevoie de 63 de ore de calcule pentru a găsi cea mai rapidă soluţie pentru rezolvarea cubului Rubik. A reuşit să pună culorile în ordine după doar 26 de mutări.

Un robot construit de studenţii de la universitatea Swinburne din Australia a rezolvat cubul lui Rubik în mai puţin de 11 secunde, însă recordul absolut este deţinut de un puşti de 15 ani.

Regulile sunt simple. Fiecare din cele șase fețe este acoperită cu 9 etichete, colorate în una din șase culori (în mod tradițional alb, galben, portocaliu, roșu, albastru și verde). Un mecanism de pivoți permite rotirea independentă a fiecărei fețe, și astfel amestecarea culorilor. Pentru rezolvarea jocului, fiecare față trebuie să aibă o singură culoare.

 

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?