Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

REZULTATE TITULARIZARE 2011: O situaţie fără precedent, spun sindicaliştii

Ministerul Educaţiei afişează astăzi rezultatele la examenul de titularizare. REALITATEA.NET vă oferă online repartizarea profesorilor pe judeţe.

Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note
Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note / FOTO: REALITATEA TV

"În urmă cu câţiva ani în învăţământ veneau vârfurile, elitele. Anul acesta au venit candidaţi cu pregătire medie sau sub medie, cei mai mulţi. În lipsă de alte şanse de a-şi găsi alte locuri de muncă mai vin încă tineri către învăţământ, dar nu cei mai buni. Problema e ce va fi de acum încolo. Acum dacă piaţa muncii nu le-a oferit un loc de muncă, ei au venit spre învăţământ. În învăţământul superior asistenţii universitari nu sunt dispuşi să rămână pentru 700-800 de lei pe lună. Îşi fac masteratele, doctorate şi sunt cu ochii pe bursele din afara ţării", a explicat la Realitatea TV Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr.

"Stăm şi ne gândim cu tristeţe care vor fi viitorii dascăli care trebuie să asigure dezvoltarea acestei ţări, să pregătească noile generaţii. Ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Acest lucru este rezultatul faptului că în România facultăţile şi universităţile s-au înmulţit în mod exploziv, că am început să avem fabrici de diplome, fără ca cei care au putere de decizie să înţeleagă că nu orice posesor de diplomă poate să şi predea,  că a fi dascăl nu este doar o meserie, ci trebuie să ai şi vocaţie în domeniu. Dezinteresul clasei politice vis-a-vis de ceea ce înseamnă resursa umană în sistemul educaţional, modul în care se promovează un examen de titularizare care nu este relevant pentru ceea ce ar trebui să se întâmple la catedră au condus la situaţia în care rezultatele actului educaţional nu sunt cele scontate de către societate", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia Spiru Haret.

Astăzi se afişează rezultatele la concursul naţional de titularizare. Peste jumătate dintre posturile vacante vor rămâne neocupate, chiar dacă toţi candidaţii de anul acesta ar primi note mai mari de 5.

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BUCUREŞTI

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BISTRIŢA - NĂSĂUD

REZULTATE TITULARIZARE 2011 PRAHOVA

REZULTATE TITULARIZARE 2011 TIMIŞ

REZULTATE TITULARIZARE 2011 VASLUI

Află AICI rezultatele la examenul de titularizare din celelalte judeţe.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Ce spune cafeaua ta preferata despre tine
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 17:36
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET