REZULTATE TITULARIZARE 2011: O situaţie fără precedent, spun sindicaliştii

Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note
Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note / FOTO: REALITATEA TV

Ministerul Educaţiei afişează astăzi rezultatele la examenul de titularizare. REALITATEA.NET vă oferă online repartizarea profesorilor pe judeţe.

"În urmă cu câţiva ani în învăţământ veneau vârfurile, elitele. Anul acesta au venit candidaţi cu pregătire medie sau sub medie, cei mai mulţi. În lipsă de alte şanse de a-şi găsi alte locuri de muncă mai vin încă tineri către învăţământ, dar nu cei mai buni. Problema e ce va fi de acum încolo. Acum dacă piaţa muncii nu le-a oferit un loc de muncă, ei au venit spre învăţământ. În învăţământul superior asistenţii universitari nu sunt dispuşi să rămână pentru 700-800 de lei pe lună. Îşi fac masteratele, doctorate şi sunt cu ochii pe bursele din afara ţării", a explicat la Realitatea TV Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr.

"Stăm şi ne gândim cu tristeţe care vor fi viitorii dascăli care trebuie să asigure dezvoltarea acestei ţări, să pregătească noile generaţii. Ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Acest lucru este rezultatul faptului că în România facultăţile şi universităţile s-au înmulţit în mod exploziv, că am început să avem fabrici de diplome, fără ca cei care au putere de decizie să înţeleagă că nu orice posesor de diplomă poate să şi predea,  că a fi dascăl nu este doar o meserie, ci trebuie să ai şi vocaţie în domeniu. Dezinteresul clasei politice vis-a-vis de ceea ce înseamnă resursa umană în sistemul educaţional, modul în care se promovează un examen de titularizare care nu este relevant pentru ceea ce ar trebui să se întâmple la catedră au condus la situaţia în care rezultatele actului educaţional nu sunt cele scontate de către societate", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia Spiru Haret.

Astăzi se afişează rezultatele la concursul naţional de titularizare. Peste jumătate dintre posturile vacante vor rămâne neocupate, chiar dacă toţi candidaţii de anul acesta ar primi note mai mari de 5.

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BUCUREŞTI

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BISTRIŢA - NĂSĂUD

REZULTATE TITULARIZARE 2011 PRAHOVA

REZULTATE TITULARIZARE 2011 TIMIŞ

REZULTATE TITULARIZARE 2011 VASLUI

Află AICI rezultatele la examenul de titularizare din celelalte judeţe.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print