REZULTATE TITULARIZARE 2011: O situaţie fără precedent, spun sindicaliştii

Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note
Doar 23.500 de candidaţi la titularizare vor primi astăzi note / FOTO: REALITATEA TV

Ministerul Educaţiei afişează astăzi rezultatele la examenul de titularizare. REALITATEA.NET vă oferă online repartizarea profesorilor pe judeţe.

"În urmă cu câţiva ani în învăţământ veneau vârfurile, elitele. Anul acesta au venit candidaţi cu pregătire medie sau sub medie, cei mai mulţi. În lipsă de alte şanse de a-şi găsi alte locuri de muncă mai vin încă tineri către învăţământ, dar nu cei mai buni. Problema e ce va fi de acum încolo. Acum dacă piaţa muncii nu le-a oferit un loc de muncă, ei au venit spre învăţământ. În învăţământul superior asistenţii universitari nu sunt dispuşi să rămână pentru 700-800 de lei pe lună. Îşi fac masteratele, doctorate şi sunt cu ochii pe bursele din afara ţării", a explicat la Realitatea TV Preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr.

"Stăm şi ne gândim cu tristeţe care vor fi viitorii dascăli care trebuie să asigure dezvoltarea acestei ţări, să pregătească noile generaţii. Ne aflăm într-o situaţie fără precedent. Acest lucru este rezultatul faptului că în România facultăţile şi universităţile s-au înmulţit în mod exploziv, că am început să avem fabrici de diplome, fără ca cei care au putere de decizie să înţeleagă că nu orice posesor de diplomă poate să şi predea,  că a fi dascăl nu este doar o meserie, ci trebuie să ai şi vocaţie în domeniu. Dezinteresul clasei politice vis-a-vis de ceea ce înseamnă resursa umană în sistemul educaţional, modul în care se promovează un examen de titularizare care nu este relevant pentru ceea ce ar trebui să se întâmple la catedră au condus la situaţia în care rezultatele actului educaţional nu sunt cele scontate de către societate", a declarat Marius Nistor, preşedinte executiv Federaţia Spiru Haret.

Astăzi se afişează rezultatele la concursul naţional de titularizare. Peste jumătate dintre posturile vacante vor rămâne neocupate, chiar dacă toţi candidaţii de anul acesta ar primi note mai mari de 5.

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BUCUREŞTI

REZULTATE TITULARIZARE 2011 BISTRIŢA - NĂSĂUD

REZULTATE TITULARIZARE 2011 PRAHOVA

REZULTATE TITULARIZARE 2011 TIMIŞ

REZULTATE TITULARIZARE 2011 VASLUI

Află AICI rezultatele la examenul de titularizare din celelalte judeţe.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
votant
19 iul 15:58
...DE CE NU SE IA IN CALCUL SI BOICOTAREA LEGISLATIEI,A ORGANIZARII ,A IMPUNERII UNOR MASURI DE NEACCEPTAT ,A POLITICULUI,A INSTITUTIILOR DE INVATAMINT CARE SCOT ABSOLVENTI PE BANDA RULANTA,AMINISTRULUI,A MINISTERULUI+ ORGANIGRAMA LUI INACCEPTABILA, CONDUS DE INDIVIZI CARE NU SUNT CAPABILI SA OCUPE FUNCTII DE DEMNITAR IN INVATAMINT - EDUCATIE...,SI NU NUMAI...
Răspunde
0 0
membru
18 iul 18:03
Sindicatele sa taca din gura! Sa nu mai caute scuze! Situatia nu e deloc roza in invatamant! Lor le trebuie doar cotizanti.Atat!
Răspunde
0 0
tataru neculai
10 aug 13:39
4 cand se va face titularizarea la scoala?
0 0
Marin Slujeru
18 iul 17:34
de cate ori s-a pus problema corectitudinii in scoli, sindicatele din invatamant au zis ca-i treaba inspectoratelor, iar acum, cand buboiul a fost impuns, urla (de durere!). Se stia ca fara dreptate..." nimic nu e", decat impostura si dictatura improsturii (inclusiv sindicale).
Răspunde
0 0
Dan
18 iul 17:01
Pe sindicalisti nu-i intereseaza decat sa aiba oameni in sindicat, ca altfel sunt pierduti, dar "CALITATEA" ? Acuma ca a inceput aceasta lupta impotriva acestor CAPUSE = lideri de sindicat, imediat tipa ca doar atata stiu. Sistemul de invatamant din Romania e foarte slab. Afara cu ei si ingajati mai putini profesori, ii platiti pe aia bine si sa fie de calitate.
Răspunde
0 0
De ce se ascunde?! pt. GGY
18 iul 16:54
Tocmai, sa se spuna adevarul, sa se dea publicitatii faptul ca foarte multi de la privat au luat examenul(ei nu au cumparat licente, si n-au dat spaga, daaaa?!),iar multi de la stat au dato-n bara!Sa stie lumea care e realitatea!
Răspunde
0 0
De ce se ascunde?! pt. GGY
18 iul 16:53
Tocmai, sa se spuna adevarul, sa se dea publicitatii faptul ca foarte multi de la privat au luat examenul(ei nu au cumparat licente, si n-au dat spaga, daaaa?!),iar multi de la stat au dato-n bara!Sa stie lumea care e realitatea!
Răspunde
0 0
ggy
18 iul 16:23
Cati dintre cei cu note mici au diplome de la facultati de tip "dublu click" si/sau cati au luat def.-ul sau grade didactice pe baza de "pile, spaga, nepotism"?
Răspunde
0 0
De ce se ascunde?!
18 iul 16:01
Erata: "magarii astia de Hadar si Nistor".
Răspunde
0 0
De ce se ascunde?!
18 iul 16:00
Erata: "magarii astia de Hadar si Nistor".
Răspunde
0 0
De ce se ascunde?!
18 iul 15:58
De ce se ascunde faptul ca foarte multi absolventi "la stat" au picat sau au iesit din sala?!Magarii astia de Hadar si Nistor barfesc univ. private, fireste,au acest interes marsav!De ce arunca vina pe altii?!Sa se publice dosarele candidatilor la titularizare, sa vada lumea ca de "la stat" ies rebuturi, iar "la privat" sunt oameni silitori si capabili!De ce se arunca vina pe altii, in mod criminal si las?!Faptul ca se ascunde spune totul!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print