REZULTATE BACALAUREAT 2012 - Liceul din IAŞI în care e tradiţie să nu iei BAC-ul

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Ziua CONTESTAŢIILOR
REZULTATE BACALAUREAT 2012. Ziua CONTESTAŢIILOR

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Examenul de maturitate din acest an la Iasi pare a fi, per total, o veste buna: cel mai mare salt calitativ din tara. Astfel, desi media promovabilitatii pe tara a scazut cu aproape doua procente fata de 2011, la Iasi a crescut cu 14 procente. Cu 56,06%, Iasul obtine al treilea rezultat pe tara, dupa Brasov si Braila. 565 de candidati din judet au promovat cu medii intre 9 si 10. De partea cealalta, doua licee din judet nu au avut niciun absolvent care sa obtina nota de trecere. Unul din acestea, Grupul Scolar Holboca (foto, cu directorul), nu a avut absolut niciun promovat la bacalaureat in ultimii 3 ani.

Salt calitativ remarcabil la Iasi: fata de anul trecut, rata de promovare la bacalaureat, inregistrata la nivel judetean in prima sesiune, inainte de contestatii, a crescut cu 14 procente. In 2011, in sesiunea din vara, inainte de contestatii promovabilitatea era de 41,9%, cea de acum fiind de 56,06%. E cea mai importanta crestere inregistrata la nivel national, iar procentul obtinut este al treilea pe tara, dupa Braila si Brasov.

"Tendinta ascendenta a procentului se explica prin seriozitatea si responsabilitatea dovedite de absolventi in pregatirea examenului, absenta celor care erau slab pregatiti, dar si prin notarea mai severa si riguroasa pe parcursul clasei a XII-a. Prezenta camerelor de luat vederi a descurajat fraudarea, la nivelul celor 19 centre de examen fiind eliminati numai 7 candidati la probele scrise. Acestia au pierdut dreptul de a sustine examenul de bacalaureat in urmatoarele doua sesiuni", a explicat Camelia Gavrila, sefa ISJ. Anul acesta, 941 de absolventi de liceu de la zi, seral si frecventa redusa au fost lasati corigenti, iar dintre cei care si-au incheiat situatia scolara nu s-au inscris sa sustina bacalaureatul 680. Asadar, peste 1.600 de tineri cu o pregatire mai slaba nu au mai intrat in examen. Un rol important pentru imbunatatirea procentului de reusita la bacalaureat l-au avut si simularile organizate pe parcursul intregului an scolar.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 IAŞI, afişate online: Elev spânzurat din cauza BAC 2012

"Aceasta crestere se datoreaza si unei politici generale, de a monitoriza pregatirea elevilor din an terminal pe tot parcursul anului scolar. Pe langa simularea organizata de ISJ, fiecare unitate a mai pregatit inca cel putin doua. De exemplu, la Colegiul National elevii au trecut prin sase simulari", a adaugat Cristina Valcu, inspector scolar general adjunct.

10% dintre elevi au obtinut peste 9

Comparand cu situatia de anul trecut, a crescut si numarul unitatilor scolare care au inregistrat promovabilitate de 100%. Pe langa Colegiul „E. Racovita", unde si in acest an au promovat toti absolventii de la zi, niciun candidat nu a fost respins la Colegiul National si la Colegiul „C. Negruzzi". Doar doi candidati din 164, respectiv 142 au fost declarati respinsi la Colegiul „M. Eminescu" si la Liceul „V. Alecsandri". Totodata, a crescut numarul zecistilor, de la 12 la 15. La Colegiul National, din cei 139 de candidati, au media maxima la bacalaureat 5 absolventi: Radiana Arghiropol, Sebastian Bahrim, Anais Colibaba, Ioana Galatanu si Cristina Pricop, cu totii fiind din clase de matematica-informatica.

"E o generatie foarte buna, iar rezultatele sunt pe masura asteptarilor. Suntem foarte incantati si apreciem efortul depus de copii. Pe colegiu, media mediilor de la bacalaureat e 9,11", a precizat Cristina Valcu, fost director principal al Colegiului National. Cinci absolventi, din cei 143 care au sustinut examenul de maturitate, au promovat cu 10 si la Colegiul „C. Negruzzi": Elena Cantimir, Roxana Poponet, Daria Condrea, Mihalache Stefan si Alexandra Virlan. Ultimii trei sunt sefi de promotie ai colegiului, ceilalti 11 obtinand medii cuprinse intre 9,46 si 9,90.

REZULTATE BACALAUREAT 2012: S-AU AFIŞAT REZULTATE BAC 2012 PE EDU.RO

La Colegiul "E. Racovita", din cei 117 candidati prezenti de la zi, unul a promovat cu media maxima, si anume Iulia Buzduga. „Este o eleva cu reale inclinatii spre stiintele exacte si care s-a remarcat prin seriozitate si interes deosebit pentru propria formare. Notele Iuliei sunt, intr-o anumita masura, previzibile, ea finalizand clasa a XII-a cu media 9,94, intre primii in clasamentul mediilor liceale la Colegiul «Racovita».

Rezultatele elevilor nostri de la zi confirma munca, perseverenta si receptivitatea la sugestiile profesorilor. Ne asteptam la rezultate foarte frumoase, mai ales ca este o generatie care s-a remarcat si prin reusite la olmpiadele nationale si internationale", a mentionat Paula Gavrilescu, director al colegiului. Ceilalti zecisti sunt de la Colegiul "M. Sadoveanu" din Pascani (Cristiana Dumea si Irina Amaritei), Colegiul „M. Eminescu" (Titus Andrian) si de la Liceul „V. Alecsandri" (Alexandra Bulat). 565 de candidati din judet au promovat cu medii intre 9 si 10, ceea ce inseamna un procent de 10,31%. 100 de elevi au fost notati cu 10 la romana, in timp ce 210 au primit nota maxima la matematica.

Fiul Lilianei Romaniuc, fosta sefa a ISJ, a promovat bacalaureatul cu cea mai mare medie de la Colegiul „R. Wurmbrand", si anume cu 9,73, avand 9,50 la romana, 9,90 la matematica si 9,80 la informatica. Teodor-Iustin Mahu, absolvent al Liceului din Raducaneni care si-a pus capat zilelor cu o zi inainte de ultima proba de la bacalaureat, a fost notat cu 5,70 la romana si cu 5,45 la istorie. La psihologie, disciplina la care urma sa sustina ultima proba, ar fi trebuit sa obtina cel putin 7,00 pentru a putea promova bacalaureatul.

Licee cu promovabilitate zero

De cealalta parte, 2.407 din cei 5.478 de candidati care s-au prezentat la examen nu au reusit sa obtina media 6, dintre acestia 315 avand medii cuprinse intre 5 si 6. Conducerea ISJ atrage atentia asupra faptului ca matematica a ridicat si de aceasta data cele mai multe probleme candidatilor de la liceele cu profil tehnic. "Dupa cum am anticipat, proba de matematica M2 a ridicat probleme pentru absolventii de filiera tehnologica, deci se impune o reconsiderare a disciplinelor relevante in vederea sustinerii bacalaureatului pentru acest domeniu, procentul notelor peste 5 fiind de 31,32% la M2, fata de 83,08% la M1", a subliniat Camelia Gavrila.

Per ansamblu, rezultatele de la liceele tehnologice sunt slabe, promovabilitatea in cazul acestora fiind de aproximativ 10%. Numarul celor cu rata de reusita 0 s-a injumatatit insa. La doua unitati de invatamant din judet nu a promovat niciun candidat: Grupul Scolar Agricol din Holboca si Liceul UCECOM „Spiru Haret" din municipiu. La primul dintre acestea, niciun candidat nu reuseste sa obtina cel putin media 6 din 2010. Culmea, la aceasta sesiune, din cei 28 de candidati inscrisi, unul singur s-a prezentat la toate cele trei probe scrise din cadrul bacalaureatului, fiind evaluat cu 5 la romana, 5,75 la matematica si 1,2 la chimie. Directorul liceului, ing. Constantin Rotariu, nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta repetarea esecului. La „Spiru Haret", din cei 15 candidati inscrisi, niciunul nu are media macar media 6, cel mai bun rezultat fiind 5,33.

Unul din 44

La Grupul Scolar Agricol din Miroslava a promovat un singur candidat (din 44 inscrisi), la Grupul Scolar Tehnic din Harlau doi candidati (din 95 inscrisi), in timp ce la Grupul Scolar Nicolina 3 candidati din cei 62 inscrisi au trecut de examen.

"Seria curenta este slaba de tot, era de asteptat sa nu faca fata. Cel care a promovat (cu media 8,01 - n.r) este singurul elev care a luat note de trecere la simulare. Cei mai multi au refuzat sa vina la pregatire, iar jumatate din cei care au absolvit nici nu s-au inscris macar sa dea examenul, interesul lor fiind sa termine 12 clase si sa aiba acel certificat de calificare cu care se pot angaja. Noi profesorii am facut tot ce s-a putut, dar daca ei nu vor sa invete...", a atras atentia Dumitru Bunea, director al Grupului Scolar din Miroslava. Cate 4 candidati, din cei 87, respectiv 28 inscrisi, au promovat la Grupul Scolar Tehnic din Targu Frumos si la Grupul Scolar din Vladeni, unde anul trecut, in prima sesiune, procentul de reusita a fost 0. „Noi ne asteptam la aproape 30%, iar actuala cifra ne duce la 15%. E un plus insa. Totodata, ne aflam mai sus decat media judeteana pentru toate grupurile scolare tehnice din judet care, la un primul calcul, ar fi de 10%", a aratat Vasile Tataru, director al Grupului Scolar din Vladeni.

"Am luat, chiar am luat!"

O crestere s-a inregistrat si la Colegiul Tehnic „M. Sturdza", de la peste trei procente, la 12,63%. „E mai bine ca anul trecut, in ciuda faptului ca promotia curenta e mai slaba. 12 din cei 95 prezenti (139 inscrisi - n.r.) au promovat. Cred ca si-a spus cuvantul programul mai intens de pregatire. Au fost in jur de 200 de ore suplimentare facute in afara celor de la clasa. In plus, am schimbat si strategiile, in sensul ca i-am orientat pe cei mai multi, pentru ultima proba, spre discipline la care sa poata obtine mai usor nota de trecere. De exemplu, cei mai multi au dat proba la biologie", a afirmat Stefan Chichirau, director al colegiului.

La Colegiul Tehnic de Transporturi, din 178 de candidati inscrisi au promovat 16, cea mai bun rezultat fiind 8,25. „Am luat, chiar am luat! Nu-mi vine sa cred, pentru ca la matematica am fost pe muchie. Acum pot pleca in vacanta linistita", a spus entuziasmata o absolventa. Alti tineri spuneau razand „am picat la toate" sau ca in toamna vor avea „so media". La Grupurile Scolare „A. Saligny" si „St. Procopiu" au promovat cate 5, respectiv 9, din 83, respectiv 119 candidati inscrisi, in timp ce la Colegiul „I. C. Stefanescu" au luat cel putin media de trecere 10 din cei 97 de absolventi inscrisi. „De la noi din clasa, n-a luat niciunul, in rest nu stiu, poate o fi luat vreunul din greseala", a comentat un tanar, in timp ce o absolventa a concluzionat "ne vedem in toamna, mai pe racoare".

REZULTATE BACALAUREAT 2012 - NOTE online EDU.RO la BAC 2012

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?