REZULTATE BACALAUREAT 2012: Liceele cu rezultate proaste la BAC 2012, în LICHIDARE

REZULTATE BACALAUREAT 2012
REZULTATE BACALAUREAT 2012

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Iaşiul se află pe primul loc în ceea ce priveşte REZULTATE BAC 2012, însă inspectoratul anunţă măsuri drastice acolo unde rezultatele au fost slabe.

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Inspectorul general din Iaşi, prof. dr. Camelia Gavrila, considera ca se impune o analiza serioasa in legatura cu rezultatele proaste inregistrate la grupurile scolare si in liceele industriale. "Cred ca se impune o analiza foarte serioasa a rezultatelor proaste obtinute de o serie de unitati de invatamant la nivelul judetului Iasi. Nu cred ca noi suntem cei care trebuie sa decidem desfiintarea acestora si cred ca ele se vor autodesfiinta. Atunci cand vine vorba de Grupul Scolar Agricol Holboca, acesta se afla in lichidare. Revin la ideea pe care am mai expus-o: invatamantul tehnologic trebuie regandit intr-o maniera foarte serioasa. Sunt tineri care isi doresc sa aiba o meserie, lucru care este foarte important", a declarat Gavrila.

REZULTATE BACALAUREAT 2012. Cu toate acestea, Iasul se poate mandri ca este pe locul I la nivel national dupa numarul notelor de 10 si, din aceasta perspectiva, sefa ISJ are o serie de explicatii. "Sunt mai multe explicatii pentru numarul notelor de 10 obtinute de liceeni ieseni. In primul rand, as vrea sa spun ca este o concurenta benefica la nivelul celor trei mari colegii respectiv Racovita, Negruzzi si National, si aici as dori sa includ si Colegiul Mihail Sadoveanu din Pascani sau Liceul de Informatica Grigore Moisil din Iasi. In plus, in aceste unitati sunt si foarte multi elevi olimpici cu rezultate remarcabile la nivel international, lucru care se difuzeaza si la nivelul comunitatilor educationale ale acestora. De asemenea, elevii sunt preocupati sa obtina rezultate foarte bune la bacalaureat deoarece isi doresc sa urmeze universitati importante din lume. O alta explicatie ar fi si faptul ca zona Moldovei este una mai saraca lucru ce ii determina pe elevi sa invete foarte mult pentru a se realiza, in acest mod, in viata", considera aceasta, potrivit bzi.ro

 

REZULTATE BACALAUREAT 2012, CONTESTAŢII. In acelasi timp, la nivelul judetului s-au inregistrat 1.411 de contestatii la examenul de bacalaureat. "Sunt 541 la Limba romana, 481 la Matematica si Istorie si 389 la proba E(d). Numarul contestatiilor depuse se inscrie in media inregistrata in fiecare an", a precizat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ. Tezele vor fi reevaluate in alt judet, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in ziua de 13 iulie 2012. Comparativ cu anul trecut, au fost depuse in total 1.928 de contestatii, 628 dintre acestea la Limba si literatura romana, 699 la Istorie si Matematica alaturi de 601 la discipline din cadrul probei Ed). Conform rezultatelor de la prima sesiune a celui mai important concurs national, procentul de promovabilitate in randul candidatilor ieseni a fost de 56,06 la suta. Totusi, din cei 7.147 de tineri care au terminat clasa a XII-a, aproximativ 1.500 sunt corigenti sau repetenti iar, in jur de 700, au ales sa nu participe la bac. Concursul din acest an a provocat si o victima, liceeanul Teodor Mahu sinucigandu-se pentru ca nu a luat nota de promovare.

REZULTATE BACALAUREAT 2012 ar putea duce la modficarea Legii Educaţiei

"Modificarea bacalaureatului ar fi posibilă chiar din această toamnă. Avem Legea educaţiei în Senat, acesta este for decizional pentru LEGEA EDUCAŢIEI. Astfel că, dacă vom decide modificarea bacalaureatului, acest lucru s-ar putea produce din toamnă", a spus Andronescu, la preluarea mandatului de la Liviu Pop.

Astfel, dacă se aprobă modificările privind bacalaureatul, candidaţii din 2013 vor susţine acest examen cu probe diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră. În forma ei actuală, Legea educaţiei naţionale prevede introducerea bacalaureatului diferenţiat din 2016.

REZULTATE BACALAUREAT 2012: Ce recomandări face ministrul pentru elevi

Ministrul Educaţiei, Ecaterian Andronescu, le recomandă elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat să nu se descurajeze, întrucât urmează etapa din luna august, iar până atunci va cere şcolilor să organizeze cursuri.

"Să nu se descurajeze. Vom cere şcolilor să organizeze cursuri în această perioadă", a spus Andronescu.

Întrebat dacă se vor modifica subiectele pentru luna aufgust, în sensul de a fi mai puţin dificile, ministrul Educaţiei a spus că "nu ar fi corect să fie o altă abordare a subiectelor".

"Nu ar fi corect faţă de cei care au promovat acum", a susţinut Andronescu.


Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?