Rezultate Bac 2011, toamnă: Harta promovabilităţii pe judeţe

Bacalaureat 2011
Bacalaureat 2011 / FOTO: ziuaveche.ro

Rezultate Bacalaureat 2011 catastrofale. Centrele de examinare din ţară au afişat, duminică, primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. Pot fi depuse şi eventuale contestaţii, care urmează să fie rezolvate în intervalul 5 - 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

Promovabilitatea la a II-a sesiune de Bacalaureat a fost de 16,06 la sută, raportat la numărul de candidaţi înscrişi nu la cei prezenţi, numărul celor care au luat examenul fiind de 17.778, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

* Alba - 17,35%

Doar 17,35 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune au reuşit să promoveze, iar în patru licee din judeţ niciun candidat nu a obţinut medie de trecere.

* Arad - 16,7%

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 16,71 la sută în judeţul Arad, conform rezultatelor afişate, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), cele mai slabe rezultate fiind obţinute de cei care au urmat învăţământul seral sau cu frecvenţă redusă.

Două licee din judeţul Arad nu au niciun candidat promovat în a doua sesiune a Bacalaureatului, în timp ce la un alt liceu promovabilitatea este de sută la sută

Din 2.244 de candidaţi prezenţi la probe, doar 375 au fost declaraţi promovaţi.

* Argeş - 15,91%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Argeş este de 15,91 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul de bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 19 la sută.

* Bihor - 22,31%

Procentul de promovabilitate la a doua sesiune a Bacalaureatului este, în judeţul Bihor, de 22,31, iar şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Dorel Luca, afirmă că "fiecare elev a luat note după cum a considerat că trebuie să înveţe".

* Bistriţa-Năsăud - 17,41%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 17,41 la sută în judeţul Bistriţa-Năsăud, unde examenul a fost promovat de 245 de candidaţi.

* Botoşani - 16,16%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este în judeţul Botoşani de 16,16 la sută înaintea contestaţiilor, din cei 1.027 de candidaţi prezenţi examenul fiind promovat de doar 166 de candidaţi.

* Braşov - 19,56%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Braşov este de 19,56 la sută, la sesiune din toamnă prezentându-se la examen 82 la sută dintre candidaţii înscrişi, cinci dintre ei fiind eliminaţi din săli pentru tentative de fraudă.

* Bucureşti - 15, 93%

În Bucureşti, promovabilitatea la a II-a sesiune este de 15, 93 la sută din numărul candidaţilor înscrişi, însă este de 19 la sută din cei prezenţi la examen.

Doar zece candidaţi au obţinut note peste 9.

* Buzău - 22,54%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în judeţul Buzău este de 22,54 la sută, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean considerând că rezultatele sunt foarte slabe, dar că erau previzibile.

* Călăraşi - 14,75%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Călăraşi este de 14,75 la sută, apropiată de rezultatele de la examenul din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 17,72 la sută.

* Cluj - 20,62%

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului este de 20,62 la sută în judeţul Cluj, iar elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii duminică.

La examenul din această toamnă s-au prezentat 2.357 de elevi din judeţul Cluj, fiind eliminaţi şapte elevi care au fost prinşi că au copiat.

* Constanţa - 11%

Mai puţin de 11 la sută dintre elevii constănţeni au reuşit să promoveze sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, peste 2.000 de candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

* Dâmboviţa - 15,7%

Promovabilitatea la a doua sesiune de Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa este de 15,7 la sută, cu şase procente mai mică decât cea înregistrată la sesiunea din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 21,6 la sută.

* Galaţi - 15,39%

Promovabilitatea la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat în judeţul Galaţi este de 15,39 la sută, cea mai mare notă, 9,80, fiind obţinută la Limba şi literatura română.

* Harghita - 12,2%

Procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat este de 12,2 în judeţul Harghita, faţă de 67,41 la sută cât s-a înregistrat în sesiunea de vară.

* Hunedoara - 18,97%

Doar450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de Bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută, mai puţin de jumătate faţă de sesiunea din vară.

* Mureş - 24,85%

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului este de 24,85 la sută în judeţul Mureş, iar la centrul de examinare din localitatea Band, unde cei 11 candidaţi nu au promovat în vară examenul, situaţia s-a repetat.

* Prahova - 15,95%

Promovabilitatea la sesiunea a doua a Bacalaureatului în judeţul Prahova este de 15,95 la sută, cu două procente mai mică decât în sesiunea de toamnă a anului trecut, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova afirmând că se aştepta la un astfel de procent având în vedere pregătirea candidaţilor.

* Sălaj - 17,94%

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

* Sibiu - 21,95%

Promovabititatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, în judeţul Sibiu, este de 21,95 la sută, elevii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii duminică după-amiază.

* Suceava - 36, 31%

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Suceava este de 36, 31 la sută, înaintea cotestaţiilor, după ce în sesiunea din vară au promovat examenul 66,25 la sută dintre candidaţi.

* Timiş - 14,%

Promovabilitatea la a doua sesiune a Bacalaureatului este de doar 14,5 la sută în judeţul Timiş, şase licee din acest judeţ raportând, duminică, o promovabilitate zero.

* Vaslui - 31,05%

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului organizată în judeţul Vaslui este de 31,05 la sută, relevă rezultatele preliminare comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, fiind printre cele mai bune rezultate din ţară.

* Vâlcea - 11,62%

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în judeţul Valcea este de 11,62%, mult mai slabă în comparaţie cu rezultatele la examenul de Bacalaureat din toamna anului 2010, când s-a înregistrat o promovabilitate de 47%.


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
...6 şi de cei care speră mai mult sau au fost obligaţi de părinţi să facă contestaţie”, a spus Dumitru Matei.   VEZI HARTA PROMOVABILITĂŢII PE JUDEŢE Contestaţii urmează să fie rezolvate în intervalul 5 – 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului...
1 0
Observatorul
05 sep 08:48
Fara a ne scuza progeniturile ademenite de consumatorismul desantat din tara noastra trebuie sa vedem unde au gresit profesorii si ministerul! Profesorii au cazut intr-o apatie datorita frustrarii iubitului nostru presedinte! Care a vrut sa -i loveasca! Cand era comandant de nava si locuia pe strada Zmeurei in Constanta la reclamatia lui EBA venea la scoala si se lua de profesorii care chipurile o nedreptateau! Le mai scapa si cate o sticla de wisky un carton de tigari o punga cu cafea! De aia are domnisoara europarlamentar numai succesuri! Ministerul e plin de incompetenti! Specialistii au fost inlocuiti cu fufe si tufe! De doi bani! Astia nu au auzit de perdagogie? De performanta minima admisibila! De structurarea materiei si de evaluari periodice astfel incat sa se creeze o arie curriculara normala! Domnul Funeriu pentru a face economie evident ca la indemnul presedintelul Basescu au desfintat scoli in numele restructurarii! Au format clase de 30 de elevi au dat afara profesorii batrani specialisti! Cum sa lucrezi cu atatia elevi! Au dat subiecte grele pentru elevii cu creierul subtiat de modernism! Au dat subiecte nediferentiate cu capcane! Chiar daca aparent usoare! Asa ceva nu prea au facut la scoala! Onor echipa ministerului ar fi putut daca nu erau si idioti si rau intentionati sa faca niste culegeri de probleme de subiecte de tipul celor care se dau la bacalaureat! Cam asa era pe vremea comunista! Subiectele nu au fost gradate! Funeriu nu a fost decat sluga credincioasa a lui Basescu! A lovit exact in punctul dintre liceu si facultate! Sa arunce in haos sistemul! Acum Basescu rade in barba! Le-am tras-o! Vor fi numai ospatari si tinichigii! Un popor de semianalfabeti pe care sa ii duc de nas! Asta si-a dorit!
Răspunde
-1 0
io®
05 sep 09:17
4 Daca erai mai desptept iti dadeai seama ca pana si in situatia in care cei multi care au picat ar fi fost lasati sa treaca prin fraua...tot tinichigii si ospatari ar fi ajuns pentru simplul motiv ca daca ai o diploma de facultate la noi pana de curand nu insemna ca esti si destept sau capabil de a face ceva.
0 0
...subiectelor, predând foile goale. Cele mai mici note au fost înregistrate la materiile exacte, matematică, fizică, chimie. VEZI HARTA PROMOVABILITĂŢII PE JUDEŢE Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 52,97 la sută în judeţul...
0 0
...examenului de bacalaureat. Pot fi depuse şi eventuale contestaţii, care urmează să fie rezolvate în intervalul 5 - 6 septembrie. Citește mai departe......
0 0
Buzoian
04 sep 17:20
Care conducere a ISJ Buzău?? Florina Stoian....educatoare titularizata cu nota 6!!!!!! membru PDL - Buzău???? Comparativ cu ce?? Pai vedeti lista cu licee din Buzau. La Hasdeu si Eminescu s-a promovat aproape 100 % iar la Pogoanele, Lic. Agricol si altele niciun elev nu a luat bacul!!!
Răspunde
0 0
Buzoian
04 sep 17:20
Care conducere a ISJ Buzău?? Florina Stoian....educatoare titularizata cu nota 6!!!!!! membru PDL - Buzău???? Comparativ cu ce?? Pai vedeti lista cu licee din Buzau. La Hasdeu si Eminescu s-a promovat aproape 100 % iar la Pogoanele, Lic. Agricol si altele niciun elev nu a luat bacul!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print