Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Repartizarea computerizată la liceu 2010 VEZI REZULTATELE

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a  în licee a avut loc joi. Media generală de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50% în nota de la admitere. VEZI AICI LA CE LICEU AI FOST REPARTIZAT

Repartizarea computerizată la liceu a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc joi
Repartizarea computerizată la liceu a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc joi / FOTO: bzf.ro

Ministerul Educaţiei a publicat rapoartele finale ale primei repartizări computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a în învăţământul liceal de stat. Acestea vor fi afişate în şcolile de provenienţă ale elevilor până în data de 3 iulie, iar în unităţile de învăţământ liceal în care elevii au fost repartizaţi până în data de 5 iulie, inclusiv.

Din 169.873 absolvenţi care au depus opţiuni, au fost repartizaţi 168.766. 1.107 de candidaţi, respectiv 0.65% din total, nu au putut fi repartizaţi deoarece au completat prea puţine opţiuni în fişa de admitere. Aceştia mai au o şansă la următoarea repartizare, programată în data de 12 iulie.

114.895 (68,07%) candidaţi au fost admişi la prima opţiune exprimată, în timp ce numărul celor repartizaţi la una din primele 3 opţiuni a fost de 147.806 (87,56%).

Conform rapoartelor statistice, specializările care au dominat topul preferinţelor elevilor au fost economic (Colegiul Economic „Virgil Madgearu”) şi matematică-informatică (Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu”), ambele din Bucureşti.

Liceul fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National „Sfantul Sava” din Capitală, unde media ultimului admis a fost 9,52. Primele 3 specializari din ţară în ordinea mediei de admitere sunt „matematică-informatică bilingv engleză” de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Colegiul National „Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Ministerul Educaţiei a anunţat că 45 de candidaţi au media 10.00 la admiterea în liceu, acesta fiind cel mai mare număr de elevi cu note maxime de când este aplicabilă repartizarea computerizată, până în prezent.

Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a pentru anul şcolar 2010-2011 a avut loc joi, începând cu ora 15.30, la sediul Ministerului Educaţiei, în prezenţa lui Daniel Funeriu.

Media generală obţinută la evaluarea naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Pentru absolvenţii din promoţia 2010, media de admitere este o medie ponderată, în care media generală obţinută la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generală la evaluarea naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a are o pondere de 50%.

Înscrierile la liceu s-au făcut între 17 şi 24 iunie.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
24 Septembrie, 02:21
Andreea Esca, SFÂŞIATĂ DE DURERE. A MURIT...
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum trebuie sa ne inchinam corect
STIRI | REALITATEA.NET
24 Septembrie, 01:00
ecuisine.ro
Cartofi la cuptor cu usturoi
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 14:45
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET