Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Reguli de păstrare a alimentelor în frigider

Prea des înghesuim în frigier o mulţime de alimente fără să ne intereseze cu adevărat în ce ordine le punem. Iată câteva reguli care se impun mai ales pe timpul verii, când alimentele sunt supuse alterării.

AI GRIJĂ DE TINE! Cum ne aşezăm alimentele în frigider?
AI GRIJĂ DE TINE! Cum ne aşezăm alimentele în frigider?

Hrana perisabilă o aşezi cât mai sus

Poate nu ai văzut niciodată lucrurile aşa, dar frigiderul tău este împărţit în diferite zone de frig care te pot ajuta să aşezi mai bine mâncarea. Zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului, motiv pentru care, pentru o mai bună conservare, vei aşeza pe raftul de sus cele mai sensibile alimente, carnea şi peştele crud, pe care vrei să le găteşti în aceeaşi zi în care le-ai cumpărat. Tot aici vei aşeza şi sandvişurile pregătite cu o seară înainte de a le lua la serviciu.

Pont

Dacă vrei să decongelezi carnea, pune-o în vase acoperite, pe raftul cel mai de jos al frigiderului. Aşa, zeama care se va scurge în timpul decongelării nu va ajunge pe alte alimente, pe care le poate contamina cu bacterii.

 

Mâncarea gătită, în partea centrală a frigiderului

În partea de mijloc a frigiderului se ţin cel mai bine preparatele alimentare, mâncarea gătită, produsele lactate şi ouăle. Pentru a se menţine proaspătă mai mult timp, brânza este bine să fie acoperită cu o folie de plastic. Astfel, nici nu va „împrumuta” din mirosurile altor alimente din frigider. În ceea ce priveşte mâncarea gătită, aceasta trebuie răcită foarte bine şi acoperită cu un capac înainte de a fi pusă la rece.

Sfat

Înainte de a le aşeza în frigider, ouăle trebuie spălate cu atenţie, pentru că pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni care trec uşor în alte alimente.

Continuare pe clicksanatate.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Rulouri cu somon
STIRI | REALITATEA.NET
12 Septembrie, 22:24
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET