Regele Mihai are dosar de urmărire la CNSAS

Regele Mihai I s-a prezentat, în acestă dimineaţă la CNSAS, pentru a-şi vedea dosarul întocmit de Securitate. Majestatea Sa a solicitat acest lucru printr-o cerere pe care a transmis-o Consiliului prin intermediul lui Constantin Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS. Deşi Regele Mihai nu a dorit să facă nici o declaraţie, Constantin Ticu Dumitrescu a precizat că regele a avut dosar de urmărire.

Regele Mihai a sosit la CNSAS în jurul orei 11.00. După aproape o oră, timp în care nu a discutat decât cu Constantin Ticu Dumitrescu şi cu preşedintele Colegiului, regele a părăsit sediul CNSAS fără a face nicio declaraţie.

"Regele a considerat că e important pentru orice cetăţean român să-şi cunoască trecutul, să îşi vadă viaţa şi cât a fost de urmărit şi ce a însemnat Securitatea", a declarat Constantin Ticu Dumitrescu.

Vizita Regelui a provocat controverse la CNSAS. Cazimir Ionescu a declarat că membrii Colegiului nu au fost anunţaţi oficial în legătură cu această vizită şi nu au avut posibilitatea să discute cu Regele.

"A fost la intlnire, dar a fost invitat de Ticu, singurul agreat la acestă întâlnire, noi nu mai ştim ce e cu instituţia asta. Nu i-aţi văzut pe colegii mei. Toţi am fost aici, 6 persoane am fost în sală, 3 sferturi de oră am stat acolo", a declarat Cazimir Ionescu.

Potrivit lui Constantin Ticu Dumitrescu, Mihai 1 şi-a văzut cele două dosare de urmărit în care apare numele său. Documentele se referă la anul 1948, primul an când Regele Mihai s-a aflat în străinătate, după abdicarea sa de la sfârşitul anului 1947.

După discuţia cu Regele, Constantin Ticu Dumitrescu a anunţat că în perioada următoare, cât acesta va fi plecat din ţară, dosarele fostului suveran vor fi studiate de Principesa Margareta.

Galerie video

Sosirea regelui Mihai I  la CNSAS

Sosirea regelui Mihai I la CNSAS

Ticu Dumitrescu: Principesa Margareta va cerceta dosarele

Ticu Dumitrescu: Principesa Margareta va cerceta dosarele

Cazimir Ionescu ar fi dorit să se întâlnească cu Regele Mihai

Cazimir Ionescu ar fi dorit să se întâlnească cu Regele Mihai

 
print