Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Regele Mihai are dosar de urmărire la CNSAS

Sosirea regelui Mihai I  la CNSAS
Sosirea regelui Mihai I la CNSAS
Ticu Dumitrescu: Principesa Margareta va cerceta dosarele
Ticu Dumitrescu: Principesa Margareta va cerceta dosarele
Cazimir Ionescu ar fi dorit să se întâlnească cu Regele Mihai
Cazimir Ionescu ar fi dorit să se întâlnească cu Regele Mihai
Regele Mihai I s-a prezentat, în acestă dimineaţă la CNSAS, pentru a-şi vedea dosarul întocmit de Securitate. Majestatea Sa a solicitat acest lucru printr-o cerere pe care a transmis-o Consiliului prin intermediul lui Constantin Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS. Deşi Regele Mihai nu a dorit să facă nici o declaraţie, Constantin Ticu Dumitrescu a precizat că regele a avut dosar de urmărire.

Regele Mihai a sosit la CNSAS în jurul orei 11.00. După aproape o oră, timp în care nu a discutat decât cu Constantin Ticu Dumitrescu şi cu preşedintele Colegiului, regele a părăsit sediul CNSAS fără a face nicio declaraţie.

"Regele a considerat că e important pentru orice cetăţean român să-şi cunoască trecutul, să îşi vadă viaţa şi cât a fost de urmărit şi ce a însemnat Securitatea", a declarat Constantin Ticu Dumitrescu.

Vizita Regelui a provocat controverse la CNSAS. Cazimir Ionescu a declarat că membrii Colegiului nu au fost anunţaţi oficial în legătură cu această vizită şi nu au avut posibilitatea să discute cu Regele.

"A fost la intlnire, dar a fost invitat de Ticu, singurul agreat la acestă întâlnire, noi nu mai ştim ce e cu instituţia asta. Nu i-aţi văzut pe colegii mei. Toţi am fost aici, 6 persoane am fost în sală, 3 sferturi de oră am stat acolo", a declarat Cazimir Ionescu.

Potrivit lui Constantin Ticu Dumitrescu, Mihai 1 şi-a văzut cele două dosare de urmărit în care apare numele său. Documentele se referă la anul 1948, primul an când Regele Mihai s-a aflat în străinătate, după abdicarea sa de la sfârşitul anului 1947.

După discuţia cu Regele, Constantin Ticu Dumitrescu a anunţat că în perioada următoare, cât acesta va fi plecat din ţară, dosarele fostului suveran vor fi studiate de Principesa Margareta.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Ce sa faci inainte sa incepi o relatie noua
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 16:07
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET