Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

RECUPERATORII de datorii ar putea avea ACCES RESTRICŢIONAT la reţelele de socializare

Autorităţile americane de reglementare vor să restricţioneze folosirea reţelelor de socializare precum Facebook şi Twitter de către recuperatorii de datorii, pentru contactarea datornicilor, relatează Bloomberg.

SUA: Autorităţile vor restricţionarea folosirii reţelelor de socializare de recuperatorii de datorii
SUA: Autorităţile vor restricţionarea folosirii reţelelor de socializare de recuperatorii de datorii

Americanca Kathryn Haralson a fost contactată de recuperatori atât la locuinţa sa cât şi la serviciu, iar aceştia au luat legătura chiar şi cu fiica sa, la colegiu. Apoi a avut surpriza, când s-a logat pe Facebook, să găsească o solicitare "să îl contacteze pe domnul Rice" în legătură cu datoria sa.

"Nu era nevoie să meargă pe Facebook să mă găsească. Am fost în contact permanent cu ei. Au depăşit limita", a spus Haralson.

Biroul pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor şi Comisia Federală pentru Comerţ analizează noi restricţii în privinţa folosirii reţelelor de socializare pentru contactarea datornicilor.

Aceasta este una dintre măsurile avute în vedere de autorităţile americane de reglementare pentru 2013, în condiţiile în care aplică pentru prima oară în industria recuperării datoriilor o supraveghere federală cuprinzătoare. În 2011, în Statele Unite au fost depuse 180.000 de reclamaţii la Comisia Federală pentru Comerţ, împotriva recuperatorilor de datorii.

Directorul Biroului pentru Protecţia Financiară a Consumatorilor, Richard Cordray, a făcut o prioritate din această problemă, având în vedere că aproape unul din 10 americani, respectiv 30 de milioane de persoane, datorează în medie 1.500 de dolari.

Reglementările vor afecta emitenţi de carduri precum Capital One Financial şi JP Morgan Chase.

Biroul a dat un semnal privind intenţiile sale în luna octombrie, când a anunţat un acord de 112.5 milioane de dolari pentru închiderea unui litigiu cu American Express, acuzată de practici incorecte în recuperarea datoriilor clienţilor.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Palarii pentru toamna 2014 GHID DE SHOPPING
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 11:06
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET