Protest spontan la Izvoarele: Localnicii cer explicaţii pentru cutremurele repetate

Localnicii vor să ştie care este cauza cutremurelor
Localnicii vor să ştie care este cauza cutremurelor / FOTO: viata-libera.ro

Câteva zeci de localnici din satul gălățean Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, au blocat joi, pentru o oră, DJ 255, care asigură legătura dintre sat și DN 25, potrivit Agerpres.

Protestatarii le cer autorităților să le explice cauzele multiplelor seisme care s-au produs în ultimele 11 zile în zona localității.

La intervenția polițiștilor din comună drumul a fost deblocat, protestul continuând pe marginea acestuia.

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs joi dimineață în Moldova, zona Galați, la ora 7,37, conform informațiilor furnizate de Institutul Național pentru Fizica Pământului. Acesta este al 17-lea cutremur produs în zonă în ultimele 11 zile.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

Vigilante
3 0
Vigilante
03 oct 16:58
In timp ce atentia populatiei este distrasa cu alte probleme create artificial, de genul noul cod rutier, firmele de profil, s-au pus pe treaba in privinta forajelor pentru gaze de sist.
Surpriza mare vine insa din partea OMV-Petrom care a trecut la exploatrea gazelor de sist in perimentrul adiacent satului Izvoarele, de unde si seria de cutremure locale si poluarea apei freatice din fintinile localnicilor.
Cine nu crede , poate sa caute cu Google Earth, vederea din satelit , pina la nivele de detaliu , si o sa vada sonda si rezervoarele aferente instalatiilor de fracturare hidraulica in faza de prospectiune.
In faza de exploatare va pare si iazul de decantare a fluidului de extractie.
Daca localnicii nu se mobilizeaza sa reactioneze acum, dupa ce va incepe exploatarea propriu zisa, va fi prea tirziu ca sa mai poata schimba ceva.
Guvernul Ponta stie despre ce e vorba si incearca sa prosteasca lumea sub pretextul "efectului inundatiiilor".
ESTE DEJA EVIDENT CA ACESTI GUVERANTI, SI , DE FAPT , TOATA CLASA POLITICA SUNT NISTE TRADATORI INCONSTIENTI CARE, PENTRU SPAGILE LOR GRASE, DISTRUG IREMEDIABIL ACEASTA TARA PROFITIND DE LIPSA DE REACTIE A POPULATIEI .
OAMENI BUNI, DACA MAI VRETI SA TRAITI IN ACEASTA TARA SI COPII VOSTRI SA MAI AIBA UN VIITOR, IESITI DIN CASE !
NUMAI CU PROTESTE AMPLE , DE MASA, VOM REUSI SA STOPAM VINZARE SI DISTRUGEREA TARII !
Răspunde
1 -2
Cum se aud Zgomotele ?
03 oct 16:45
Cum se aud Zgomotele ? Asurzitoare ?
Infundate sau Ascutite ?
Adica Zgomote Groase ?
Daca cumva se aud Zgomote Groase atunci este Grava Situatia !
Poate fi vorba despre Pietre , Bolovani , si Materiale Foarte Grele ce se misca pe sub Pamant !
Trebuie foarte Mare Atentie , ca nu cumva acolo , Lumea sa Locuiasca de fapt , pe un Vulcan , ce vrea sa intre in activitate in viitor !
Răspunde
0 0
Dan Alex Tuculea
03 oct 15:20
CAND SE VA-NTAMPLA CEEA CE AM SPUS,VA VOI FACE RASPUNZATORI PENTRU DEZINFORMARE PRIN CENZURA!!!
LA PROCURORUL GENERAL...
Răspunde
3 -1
Dan Alex Tuculea
03 oct 14:56
Efectul fracturarii hidraulice se poate propaga sute de km.,in functie de adincimea la care se executa .Prin rezonanta poate produce efecte sonice sau mecanice.Avind deja spatii goale subterane sub voi,va ve-ti scufunda intr-o laguna sau va ve-ti prabusi intr-un hau...
Răspunde
5 0
catalin
03 oct 14:42
or fi explorarile la gazele de sist....trebuie verificat
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print