Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

RABLA 2014. Schimbare MAJORĂ în PROGRAMUL RABLA

Şi proprietarii de maşini care au doar 8 ani vechime pot de anul acesta să obţină prime de casare de la stat. Până acum doar cele de minimum 10 ani erau incluse în programul Rabla. În plus, tichetele se vor acorda electronic direct de către producători. Nu s-a stabilit deocamdată când va începe acordarea primelor.

Anul acesta, Administraţia Fondului pentru Mediu va aloca 20.000 de tichete prin programul Rabla. Valoarea unui tichet va fi de 6 mii 5 sute de lei, iar bugetul total este de 140 de milioane de lei.

Pentru prima dată de la debutul programului Rabla, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, ci vor fi emise electronic, direct producătorilor validaţi în program.

Noutăţile nu se opresc însă aici. Persoanele fizice şi juridice, precum şi instituţiile publice care deţin un autovehicul cu o vechime mai mare sau egală cu 8 ani, se pot înscrie, de acum, în program.

Pentru a-i încuraja pe cumpărători să opteze pentru maşini mai puţin poluante, autorităţile vor acorda, pe lângă prima de casare, şi un eco-bonus de 500 lei. Însă doar dacă autovehiculul se încadrează în norma de poluare Euro 6, are sistem de propulsie hibrid sau motorul emite o cantitate de dioxid de carbon mai mică de 100 de grame la kilometru.

Unii specialişti din domeniu spun că modificările nu vor aduce schimbări majore în parcul auto naţional.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET