PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea de Paşte

Cum va fi vremea de Paşte
Cum va fi vremea de Paşte

Vremea de paşte se anunţă capricioasă. Precipitaţiile pe care le aşteptăm în următoarele două-trei săptămâni vor fi slabe cantitativ iar temperaturile vor fi ridicate pentru această perioadă a anului, a declarat Florinela Georgescu, directorul Centrului de Prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru Agerpres.

 

Prognoza meteo de Paşte anunţă posibile temperaturi scăzute în comparaţie cu anii precedenţi. "Paştele este peste aproape o lună, pe 15 aprilie, iar o prognoză cu anticipaţie atât de mare nu se poate face cu speranţa unui mare grad de realizare. Deocamdată, vă pot spune că vremea se menţine cu valori termice ridicate pentru această perioadă a anului, deşi există o uşoară tendinţă de răcire în următoarele două săptămâni", a declarat Florinela Georgescu, directorul Centrului de Prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru Agerpres.

 
În ceea ce priveşte estimările pentru aprilie-mai, specialistul ANM a menţionat că mediile temperaturilor vor ajunge în jurul valorii de 15 grade şi mai scăzute în zonele de deal şi de munte.

'Pentru lunile aprilie şi mai, estimările sezoniere nu indică apariţia unor intervale de durată mare nici cu precipitaţii abundente, nici cu temperaturi peste sau sub normele climatologice. Spre sfârşitul lunii aprilie-luna mai, mediile vor urca undeva spre 15 grade pentru zonele de câmpie şi, normal, mai scăzute pentru deal şi munte. Nu excludem, însă, apariţia unor temperaturi aproape de vară pentru că, de regulă, sau de multe ori, se întâmplă, mai ales după jumătatea lunii mai, să apară episoade cu maxime spre 30 de grade', a explicat Florinela Georgescu.


Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?