Profesorii din Liceul Dinu Lipati, Piteşti au protestat pentru a cincea zi

Profesorii din Liceul Dinu Lipati, Piteşti, protestează pentru a patra zi
Profesorii din Liceul Dinu Lipati, Piteşti, protestează pentru a patra zi / FOTO: Realitatea Tv

Profesorii de la Liceul Dinu Lipatti din Piteşti au protestat pentru  cincea zi, nemulţumiţi că nu şi-au luat salariile pe luna septembrie.

Cadrele didactice de la Liceul de Artă Dinu Lipati din Piteşti au refuzat să mai intre la ore. Toţi profesorii au ieşit în curte nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. Dascălii nu şi-au primit încă salariul pe septembrie: au trecut 11 zile de când trebuiau să-şi ia banii.

"Băncile ne presează, avem şi copii pe care trebuie să-i întreţinem, trebuie să trăim şi noi", spune o profesoară.

Bugetul de salarii pe 2010 a fost deja epuizat. Profesorii au sperat că autorităţile locale îi pot ajuta însă primarul spune că nu le poate plăti salariile din banii instituţiei. "În primul rând e deturnare de foduri, cu consecinţele penale care rezultă de aici", a declarat Tudor Pendiuc, primarul din Piteşti.

Şefii Inspectoratului Şcolar Argeş spun însă că tot primăria ar trebui să plătească salariile. Dascălii au decis să rămână în grevă până când îşi vor primii banii.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print