Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Profesor UNIVERSITAR, la Academie: În România NU a existat Holocaust. E o minciună ENORMĂ

Profesorul şi istoricul Vladimir Iliescu a făcut o declaraţie cel puţin controversată cu ocazia lansării, în aula mare a Academiei Române, a “Enciclopediei regimului comunist din Romania".

Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”
Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”

"Istoricii reprezintă conştiinţa unei naţiuni. Adevărul mai presus decât toate". Aşa şi-a început alocuţiunea  istoricul originar din Cernăuţi în plenul Academiei, potrivit ziaristionline.ro.

"Holocaustul din România este o minciună enormă pe plan cosmic (...) În România au avut loc persecuţii împotriva evreilor, cu cifrele cele mai mari de aproximativ 100 sau 120.000 de evrei din Basarabia şi Bucovina, dar nu a avut loc un holocaust. Fiindcă în Regat evreii au trăit, şi chiar şi fără stea, când l-a rugat Filderman (presedintele Uniunii Evreilor din Romania) pe Antonescu, deci ei au dus o viata aproape normala, iar din cei deportati in Transnistria multi s-au intors (printre care si Wilhelm Filderman), prin urmare nu poate fi vorba de holocaust. Holocaust a fost doar in Germania si Ungaria, care i-au trimis (pe evrei) la Auschwitz…", spune istoricul Vladimir Iliescu, afirmand si ca a propus in plenul Academiei Romane infiintarea, impreuna cu academicianul Razvan Theodorescu, a unui club al "'antisemitilor filosemiti'".

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Ce spune cafeaua ta preferata despre tine
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 17:36
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET