Profesor UNIVERSITAR, la Academie: În România NU a existat Holocaust. E o minciună ENORMĂ

Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”
Profesor UNIVERSITAR, la Academia Română: “În România NU a existat holocaust. Este o minciună ENORMĂ pe plan cosmic”

Profesorul şi istoricul Vladimir Iliescu a făcut o declaraţie cel puţin controversată cu ocazia lansării, în aula mare a Academiei Române, a “Enciclopediei regimului comunist din Romania".

"Istoricii reprezintă conştiinţa unei naţiuni. Adevărul mai presus decât toate". Aşa şi-a început alocuţiunea  istoricul originar din Cernăuţi în plenul Academiei, potrivit ziaristionline.ro.

"Holocaustul din România este o minciună enormă pe plan cosmic (...) În România au avut loc persecuţii împotriva evreilor, cu cifrele cele mai mari de aproximativ 100 sau 120.000 de evrei din Basarabia şi Bucovina, dar nu a avut loc un holocaust. Fiindcă în Regat evreii au trăit, şi chiar şi fără stea, când l-a rugat Filderman (presedintele Uniunii Evreilor din Romania) pe Antonescu, deci ei au dus o viata aproape normala, iar din cei deportati in Transnistria multi s-au intors (printre care si Wilhelm Filderman), prin urmare nu poate fi vorba de holocaust. Holocaust a fost doar in Germania si Ungaria, care i-au trimis (pe evrei) la Auschwitz…", spune istoricul Vladimir Iliescu, afirmand si ca a propus in plenul Academiei Romane infiintarea, impreuna cu academicianul Razvan Theodorescu, a unui club al "'antisemitilor filosemiti'".

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ILASI IONEL
19 feb 13:03
Ca întotdeauna, voi sã nu postati decât ce vreti voi. V-am trimis 4 comentarii. O "Realitatea-tv" securistã, kgb-istã, xenofobã si criminal-antiromâneascã. Un post ce TREBUIE închis.
Răspunde
0 0
IONEL ILASI
19 feb 10:54
Existenta Holocaustului si unde, cum a avut loc, au fos certificate O DATA PENTRU TOTDEAUNA la "Nuremberg" (sic!).Nu e loc de speculatii. ....Uitati-vã la marile natiuni ale Europei si la evolutia lor istoricã în raport cu evreii în timpul si dupa cel de-al doilea razboi mondial: Anglia, Italia, Franta...Danemarca si-a trimis TOATA comunitatea evreiasca in Suedia,a refuzat sa-i predea Germaniei....
Răspunde
0 0
IONEL ILASI
19 feb 10:40
Pt."dan": Faptul cã tu dai dreptate unui punct de vedere botezat "Vladimir" de cãtre NKVD, e doar propria-ti pãrere, de "galerie" antisemitã."Agresat" te poti simti numai dumneata. Semnat: Ionel Ilasi. Dragã domnule Dan, mi-as dori sã fiu contrazis, dar cine poate contrazice Adevãrul ?
Răspunde
0 0
IONEL ILASI
19 feb 10:26
Pt."cornell": Dacã n-ar fi fost spiritul românesc cu ai lui mari luptãtori: Mircea cel Batran, Alexandru cel Bun, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Ioan Vodã cel Cumplit, Mihai Viteazul, ceilalti...limba oficiala pe teritoriul românesc ar fi fost turca si ín loc de Dumnezeu, ne închinam lui Allah.Evreii n-au avut cum sã creeze un Stefan cel Mare, de la stãpânirea romanã au fost furati de tara lor si exterminati sistematic. N-au avut loc cruciadele? Ce-i /cine-i mâna in luptâ, la mii de km, pe cavalerii evului mediu ?Asa cã, s-au împlinit profetiile de acum 2000 de ani: a dat Dumnezeu, evreilor, TARA LOR, înapoi. Acum ei sunt asa cum am fost noi acum sute si sute de ani...Cine ar fi crezut cã 40.000.de tarani vor învinge 120.000.de ostasi antrenati? Dumnezeu a invins pe Allah la Podul Inalt.Restul, intuiesti, esti inteligent.
Răspunde
0 0
IONEL ILASI
19 feb 10:06
Pt.:1.,Semnat: Ionel Ilasi.2.)relatiile dintre state si institutiile lor sunt unele, iar cele dintre oameni, altele. Apostolii au fost greci, huni,slavi,turci, tãtari ? N-au fost evrei ? Si 3.) România nu a "existat" acum 2000 de ani. Corect. Nici statul Israel. Corect. Dar în toti acesti 2000 de ani au existat români si evrei.
Răspunde
0 0
IONEL ILASI
19 feb 09:51
Pentru toti cei care m-au citit, înteles sau înjurat: sã emitem pãreri bazate ori pe propria experientã, ori pe convingeri sedimentate în timp. Istoria a demonstrat:1. cã holocaustul a existat;2. exterminarea evreilor a fost un fenomen care a însotit drama existentei lor pe toti acesti 2000 de ani, pe teritoriul bãtrânei Europe;3.România a fost avertizatã de SUA cã va fi judecatã dupã rãzboi în functie de tratamentul aplicat evreilor, astfel cã, dupã 1943, autoritãtile române au tinut cont de asta, dandu-si seama ca vor pierde razboiul alaturi de Germania.Revin.
Răspunde
5 -1
parerea mea
18 feb 11:48
Avansand teoria holocaustului,evreii incearca sa stroarca despagubiri financiare de la cat mai multe state! Asa si-au dezvoltat tara ca nicio alta tara:din despagubiri financiare!
In Romania nu a fost holocaust! Din Romania au plecat spre lagarele de concentrare doar evrei din TRANSILVANIA,aflata atunci sub ocupatie austro-ungara! De aici,da,au fost deportati evrei! Dar pentru asta nu sunt romanii vinovati! In rest,NU! Ba dimpotriva, romanii i-au ajutat,i-au hranit,i-au ascuns,i-au protejat cat au putut! Felicitari d-lui profesor pentru curaj!
Răspunde
5 -1
asa este!
18 feb 11:54
2 Eu stiu multe familii de evrei care s-au refugiat din Ardeal in sud si est,peste Carpati,pentru a scapa de prigoana hortista si de lagarele de concentrare! Acolo,in Regat(cum se spunea),se stiau protejati de regimul lui Antonescu! Asa au reusit multi sa scape cu viata! Multi din cei care n-au vrut sa se refugieze in regat,au sfarsit in lagarele de concentrare.
3 -4
drakon
18 feb 12:41
4 Acum sariti si voi calul! De unde ati mai scos inventia asta cu "despagubirile"? Este reactia fireasca, a unui popor care a trait o tragedie de-a lungul istoriei lui in Europa, care doreste sa introduca in constiinta europeana ideea crimelor monstruoase produse in cel de-al doilea razboi mondial, pentru ca astfel de crime indreptate impotriva umanitatii sa nu se mai repete niciodata! Problema este ca modul cum actioneaza este unul gresit, acuzind de holocaust natiuni care nu sint vinovate cu nimic, victime la rindul lor atrocitatilor produse de acest razboi. In lagarele naziste au murit alaturi de evrei, polonezi, rusi, ucrainieni, tigani. In cursul razboiului au murit peste 8 milioane de polonezi, 1 milon de romani numai in razboiul din est, etc.
Modul gresit cum actioneaza va avea insa masuri peste timp, ducind in mod inevitabil la efecte contrare si la o crestere a resentimentelor nationale. Dar e treaba lor. Daca asta isi doresc, n-au decit s-o faca. Acuzatiile astea nedrepte sint insa revoltatoare! Iar rezultatele nu vor intirzia sa se arate.
0 -8
GoldStein
18 feb 09:41
Afirmatia asta ne va mai aduce nou Israelului inca 1 miliard de eruo despaubiri !!! La cat ami multe replici din asta si cetatenii romani vor fi falimentati ! Shalom
Răspunde
9 -1
ce sa vezi
18 feb 10:59
2 De asta ati inventat voi holocaustul ? Ca sa traiti pe spatele altora ?Putina decenta ,munca nu v-ar strica .
17 -3
andrada
17 feb 22:38
Impunerea notiunii de holocaust in cazul Romaniei a venit din exteriorul tarii, desi in Romania nu a fost asa ceva. Dar cum suntem tara pe care toti vor sa o distruga, trebuie sa acceptam tot ce ni se cere, deso nu corespunde cu istoria noastra sau cu dorintele si telurile noastre. Si asta pentru ca dupa 1989 nu am avut conducatori patrioti si devotati intereselor romanilor si Romaniei ca stat national, suveran si independent.
Răspunde
0 -9
DAC obiectiv
18 feb 09:32
6 Daaaa, nici caii nu noi i-am omorat pt carne...... .
3 0
vezi !
18 feb 10:56
2 Ce are una cu alta Ca..c obiectiv ?Ce ar fii inainte de a te declara obiectiv sa mai si citesti putina istorie ,nu stica ,dar prostia strica .
1 -6
prea curios
17 feb 22:25
@ cornell,
Ha ha ha, Dragă cornele, neştiinţa îţi face fente. "boala de care suferi si anume HELIO-CENTRISMUL"
Cum vorbeşti tu se numeşte "stil bombasti"când vrei să pari deştept dar nu eşti. Poate ai vrut să zici egocentrism, nu sistemul planetar al lui Platon, unde soarele se află în centru? Egocentrism=eu în centru.
Răspunde
0 0
cornell
18 feb 14:09
4 esti si orb pe deasupra ," helio-centrism , UMAN" , (citeste pana la capat , chiorule ), nu reusesti sa intelegi ??? , pai cum maria-ta , pai tocmai matale care esti eminenta cenusie a internetului ai astfel de probleme si nu intelegi ??? Incredibil , ma dezamagesti total , reusesti performanta de a imi "explica" sensul acestor cuvinte dar nu reusesti sa intelegi sensul frazei din comentariu , aaa !! , am inteles (uite ca inteleg si eu ceva ) , pe langa faptul ca esti PREA-PROSTANAC mai esti si selectiv pe deasupra si acest lucru imi intareste o data in plus , daca mai era nevoie !!!! , faptul , ca esti suferind de aceasta boala , Helio centrism UMAN , in traducere pentru nivel tau intelectual , pentru a nu iti incalzi prea tare singura sinapsa sau neuron prezent in "CUTIUTA" CRANIANA care iti acopera gatul , Egocentrism , ai inteles mataluta ???
1 -1
prea curios
18 feb 15:48
2 Nu ţine, frate, cunosc şi eu niţică diversiune,Ai greşit, ai fost bombastic.
0 0
cornell @PREA-PROSTANAC
18 feb 21:04
2 In aceasta noapte la ora 00.01 , mai dati un LIKE !!! , asa ca sa vada lume ca esti "inteligent"si cel mai important , mai dati un LIKE ca sa iti satisfacifaci propiul ego !!! hahahaha , PREA-PROSTANACULE esti PEENNNIIIIBIIILLLLL ! daca vrei iti dau eu un LIKE , asa ca sa deie bine la imaginea ta de intelectual parvenit . Cunosti diversiune ? , mai sa fie , te pomeni ca ai facut si tu ucenicia in cine stie ce serviciu de C.S
Afișează mai multe comentarii
print