Primarul din Sf. Gheorghe: Sper că Prinţul Charles va înţelege că Ţinutul Secuiesc merită autonomie

Primarul din Sf-Gheorghe: Sper că Prinţul Charles va înţelege că Ţinutul Secuiesc merită un statut de autonomie
Primarul din Sf-Gheorghe: Sper că Prinţul Charles va înţelege că Ţinutul Secuiesc merită un statut de autonomie

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi-a exprimat, joi, speranţa că Prinţul Charles, "ambasadorul Ţinutului Secuiesc", va deveni "peste nu foarte mult timp" un ambasador "al intereselor comunităţii secuieşti" şi va înţelege că această zonă merită să aibă un statut de autonomie.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este şi liderul local al UDMR, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Prinţul Charles este un ambasador al Transilvaniei şi al Ţinutului Secuiesc, el exprimându-şi speranţa că, în scurt timp, acesta va deveni un ambasador al intereselor comunităţii secuieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Eu cred că Prinţul Charles este un ambasador al Ţinutului Secuiesc, cel puţin din punctul de vedere al promovării turismului. Un ambasador al Transilvaniei şi al Ţinutului Secuiesc şi sperăm că, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador şi din punctul de vedere al intereselor comunităţii secuieşti", a spus Antal.
Primarul din Sfântu Gheorghe a menţionat că moştenitorul coroanei Marii Britanice, venind foarte des în secuime, unde se întâlneşte cu localnicii, va înţelege că această zonă merită să aibă un statut de autonomie.
"Sperăm că, peste nu foarte mult timp, va deveni un ambasador şi din punctul de vedere al intereselor comunităţii secuieşti pentru că, venind foarte des în zona noastră şi întâlnind foarte mulţi localnici, va înţelege ceea ce foarte puţini înţeleg încă în Europa şi foarte, foarte puţini în Bucureşti - că această zonă merită sprijinită şi merită să aibă un statut special, un statut de autonomie", a afirmat Antal Arpad.
Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a ajuns, miercuri după-amiază, pe Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, cu o aeronavă charter. Miercuri seara, moştenitorul Coroanei Britanice a mers la Micloşoara, în judeţul Covasna, unde a fost găzduit de familia contelui Kalnoky.
Joi, Prinţul Charles a ajuns în judeţul Mureş, la Saschiz, unde urma să viziteze un punct de procesare legume-fructe, declarau, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul autorităţilor locale.
Potrivit surselor citate, Prinţul Charles a ajuns în judeţ şi ar urma să viziteze localităţile Apold, Daia şi Saschiz.
La Saschiz, moştenitorul Coroanei Britanice va merge la un punct de procesare legume-fructe.
Prinţul Charles ar urma să ajungă şi în localitatea Daia, unde va vizita o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate, dar şi în Apold.
Conform surselor citate, moştenitorul Coroanei Britanice nu se va întâlni cu reprezentanţii administraţiilor locale din cele trei localităţi, întrucât se află într-o vizită privată şi nu doreşte ca prezenţa sa să se fie interpretată ca fiind legată de campania electorală.
După vizita în Mureş, moştenitorul Coroanei Britanice ar urma să plece la Braşov.
Prinţul Charles a vizitat de mai multe ori în ultimii ani această zonă.
Potrivit unor surse, moştenitorul Coroanei Britanice intenţionează ca în perioada pe care o va petrece în România să facă multe plimbări în aer liber, în pădure şi în sate braşovene şi covăsnene.
Prinţul Charles are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. De altfel, Prinţul Charles deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.
În ultimii ani, moştenitorul coroanei britanice a făcut mai multe vizite private în judeţul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. De asemenea, prinţul Charles s-a aflat în vizite private şi în judeţele Mureş şi Harghita.
Prinţul Charles spunea că şi-ar dori să întâlnească şi la britanici "sentimentul apartenenţei, al identităţii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.
"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră. Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor", declara Prinţul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.
Acelaşi lucru îl afirmă şi într-un documentar despre ţara noastră, Wild Carpathia.
La rândul său, Prinţul Harry, fiul Prinţului Charles, a făcut prima sa vizită în România în luna aprilie, el fiind găzduit de familia contelui Kalnoky în judeţul Covasna.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
dad
08 iun 12:54
Eu cred ca nu i s-a spus printului ca se afla in Romania....gazda fiind urmasul grofului si fiind intampinat de tot felul de primari unguri.....
Incercati un dialog cu printul sa va confirme ce cred eu.....merita efortul!!!!
Răspunde
0 0
dad
08 iun 13:02
5 scuze de repetitie...fiind....
1 0
razasul
07 iun 18:15
pista de sf gheorghe, "mutati autonomia in republica ungaria adica,dincolo de "tisa" !!!
Răspunde
3 0
Santa Klaus
07 Jun 17:07
Dear Arpad,
Prince Charles is not ME and yet, it's not Christmas time.
But you can keep dreaming, boy...
Răspunde
5 -1
si eu sunt minoritar in RO
07 Jun 16:58
cati secui sunt inregistrati in formularele de recensamant ?
cat doua-trei scari de bloc?

pai, doresc si eu sa-l invit pe printu cearls la mine la bloc, ii dam o sunculita, o tuiculita, o ciorbita si sa ne face si pe noi zona off-shore ca gibraltaru ca sa nu mai platesc taxe la buget pentru o tara al carei presedinte-infractor se declara presedinte-jucator ca sa joace ... IN ECHIPA OASPETE !
Răspunde
0 -8
CRIN LONDACOLOR ORACAITOR
07 Jun 15:43
Il facem rege pe Charles in tinutul secuesc, la UK vine rege Wiliam si dam in bot la tziganii blonzi de romani din zona si la cei mai negriciosi de la Bucuresti
Răspunde
9 -1
ha ha ha
07 Jun 17:35
3 Cam greu de crezut ca niste indivizi care arata cam ca islandezii (romanii din zona) ar putea fi tigani. Mai degraba semanati a tigani, voi, secuii!
6 -2
RADU
07 Jun 15:22
BAI PRIMARE, NICIODATA UN BRITANIC NU VA GANDI ASA CUM CREZI MATALE. NU LE DA VOIE ISTORIA. CU ATAT MAI MULT CHARLES NU SE VA AMESTECA IN DISCUTIA ASTA SI SINGURUL LUCRU CARE S-AR PUTEA INTAMPLA DACA LUCRURILE AR ESCALADA AI FI SA-SI VANDA PROPRIETATILE SI SA-SI BAGE CEVA IN "LINISTEA" ROMANEASCA
Răspunde
6 -2
dorin
07 Jun 14:38
Printul Charles este indeajuns de inteligent incat sa stea in banca lui, ca un simplu turist, si sa nu asculte la fantasmele unui grof uitat de timp, pe nume arpad antal.
Răspunde
4 0
Gabriel Berche
07 Jun 14:27
dafuq happen with the font? [.......na 30 de carcactere]
Răspunde
1 -7
fara englezoi perfizi si bozgori parsivi.
07 Jun 14:26
Afara cu englezoiul cearls si cu bozgorii.
Răspunde
8 -1
Hehe
07 Jun 14:01
Vrabia mălai visează si țiganul praznic :)
Ce treaba are Charles,un simplu vizitator, cu autonomia
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print