Premiera documentarului "Mormântul pierdut al lui Iisus"

Canalul american de televiziune Discovery a transmis noaptea trecută controversatul film documentar Mormântul pierdut al lui Iisus, realizat de regizorul James Cameron, autorul supreproducţiilor Titanic şi Terminator. Transmisia va avea loc începând de la 4.00, ora României, dar va fi codată, deci imposibil de accesat de alţi utilizatori decât cei americani.

Filmul se bazează pe descoperirea, în anul 1980, a unui mormânt în care se aflau 10 sicrie purtând numele lui Iisus, fiul lui Iosif, al Mariei, şi al lui Iuda, fiul lui Iisus. Descoperirea a fost făcută în cartierul Talpiot din Ierusalim. Autorii filmului au ajuns la concluzia că este vorba de mormântul Mântuitorului şi al familiei sale. În opinia realizatorilor, aceasta ar fi o probă evidentă că Iisus a fost un om în carne şi oase şi că a pierit ca orice muritor.

Filmul contrazice teza biblică privind învierea şi înălţarea la ceruri. Numeroşi oameni de ştiinţă şi prelaţi ai diferitelor culte, nu numai creştine, pun sub semnul îndoielii concluziile documentarului, afirmând că argumentele ştiinţifice sunt foarte subţiri şi că, de fapt, este vorba de o operaţiune publicitară.

Galerie video

Melania Medeleanu, pe urmele mormântului pierdut

Melania Medeleanu, pe urmele mormântului pierdut

Maia Morgenstein, despre controversa generată de documentar

Maia Morgenstein, despre controversa generată de documentar

 
print