Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Praful vaginal Tantum Rosa, noul drog al tinerilor

După ce autorităţile au închis magazinele care comercializau plante etnobotanice, tinerii clujeni s-au reorientat spre alte “droguri legale” pe care le pot procura din farmacii.

Tinerii clujeni se droghează cu praf vaginal Tantum Rosa
Tinerii clujeni se droghează cu praf vaginal Tantum Rosa / FOTO: citynews.ro

În topul listei se află granulele de soluţie vaginală, Tantum Rosa. Farmaciştii clujeni confirmă faptul că tot mai mulţi tineri au început să ceară Tantum Rosa şi spun că, în unele cazuri, refuză să le vândă praful dacă nu prezintă o reţetă.

“Produsul conţine benzidamină, care în combinaţie cu alcoolul are efect halucinogen. Prospectul nu conţine prea multe informaţii despre această substanţă sau efectele sale, pentru că, probabil, producătorii nu s-au gândit la această aplicabilitate. Cert este ca poate da dependenţă şi produce ulcer, deoarece este un iritant gastric”, a explicat pentru citynews.ro Raluca Ianovici, farmacist.

Aceasta a confirmat ca mulţi tineri clujeni încearcă să cumpere Tantum Rosa, însă de cele mai multe ori îi refuză.

“Lucrez des în tura de noapte şi deja îi recunosc pe cei care vor să cumpere granulele pentru alt scop. Dacă e cazul, noi avem posibilitatea de a cere o reţetă pentru medicamentul respectiv, chiar dacă în mod normal nu e nevoie de una”, a mai afirmat farmacista.

Tinerii care au încercat praful îşi spun părerile pe diferite bloguri sau forumuri care tratează acest subiect. Părerile sunt împărţite, iar “tripurile” (senzaţiile oferite de droguri, n.r.) sunt dintre cele mai ciudate.

“Am luat şi eu aseară cu patru prieteni şi încă am efectul… Am stat două ore din noapte doar uitându-mă pe geam la nişte cai care alergau pe blocul de alături. E prea tare starea!”, este unul dintre comentariile unui blog care vorbeste despre Tantum Rosa.

“Acest medicament/drog pe lângă o greaţă infernală îţi provoacă o stare de inconfort, vezi de trei ori mai slab şi aproape nu auzi, iar creierul o ia razna, transmite stimuli falşi de ai impresia că ai toate insectele pe tine, iar halucinaţiile sunt penibile şi îţi pot provoca panică şi depresie”, comentează un alt utilizator.

Un plic de Tantum Rosa, granule pentru soluţie vaginală, conţine 500 mg de clorhidrat de benzidamină, trimetilcetilamoniu-p-toluensulfonat, povidonă şi clorură de sodiu. De asemenea, pe fiecare plic este inscripţionat avertismentul “A nu se lăsa la îndemana copiilor”.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET