Accident în Ungaria: Cinci români au murit, 26 de persoane sunt rănite VIDEO

Patru români au murit într-un accident în Ungaria
Patru români au murit într-un accident în Ungaria / FOTO: RTV

Şase persoane, dintre care cinci români, şi-au pierdut viaţa, marţi dimineaţă, într-un accident de autocar în Ungaria. Victimele erau turişti şi se deplasau pe ruta Arad-Spania, potrivit informaţiilor oferite de Ministerul de Externe. În autocar erau 38 de pasageri şi cei doi şoferi.

Cinci români şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier din Ungaria, în timp ce alţi 26 sunt răniţi şi primesc îngrijiri la spitalele din regiunea Zala.

"Mai avem trei persoane rănite grav, una care a trecut peste o operaţie la nivelul abdomnenului, având leziuni interne. Mai sunt încă două cu leziuni interne, dar care sunt sub supravegherea atentă a medicilor. Ceilalţi sunt cu răni mai puţin grave, care sunt în procesul de identificare şi stabilire a gravităţii rănilor", a declarat Ioan Benţe, comisar-şef în cadrul Biroului ataşatului de afaceri interne de la Ambasada României la Budapesta.

Accidentul s-a produs joi, în jurul orei 5.00, la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Slovenia, după ce şoferul autocarului cu români ar fi adormit la volan. Vehiculul, care aparţine companiei Atlassib, a intrat pe contrasens pe autostrada M70, în apropiere de Csornyefolde, la 200 de kilometri sud-vest de Budapesta, şi a lovit un tir condus de un şofer slovac slovac.

În urma coliziunii, doi dintre cei trei şoferi români aflaţi în autocar au murit. Pasagerii care nu au fost răniţi au fost cazaţi la primăria din localitate. Unii se vor întoarce în ţara, alţii doresc să-şi continue drumul spre Spania.

Consulul României la Budapesta s-a deplasat la locul accidentului, pentru acordarea asistenţei necesare în asemenea circumstanţe, a declarat directorul general al Departamentului Comunicare din MAE, Doris Mircea.

"Accidentul s-a produs, marţi dimineaţă în jurul orei 5.00, la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Slovenia. Un autocar românesc a fost implicat într-un grav accident. Şase persoane au murit, iar 26 de  pasageri sunt răniţi grav şi mai puţin grav. Autocarul aparţinea companiei Atlassib", a spus Ioan Benţe, comisar-şef în cadrul Biroului ataşatului de afaceri interne de la Ambasada României la Budapesta.

De-a lungul timpului au mai fost români implicaţi în accidente grave în Ungaria.

Pe 27 iulie 2010 a avut loc un grav accident rutier în Ungaria, în care au fost implicate un autocar şi trei autoturisme cu români. O persoană a murit şi alte 10 sunt rănite. Vehiculele erau pline cu români care se
întorceau de la muncă din Italia.

Pe 14 decembrie 2007, un alt accident s-a produs în Ungaria, în apropiere de Szeged. Cinci români au fost spitalizaţi la Szeged, dintre care trei în stare gravă, după ce un autocar românesc s-a răsturnat pe o autostradă din Ungaria. Autocarul aparţinea Eurolines şi transporta 43 muncitori care se întorceau din Italia.

Pe 19 iulie 2007, şapte persoane au murit şi 16 au fost rănite într-un accident în care a fost implicat un
autocar românesc cu turişti, produs în apropiere de Mako, în sudul Ungariei. Autocarul avea la bord 35 de cetăţeni români şi se îndrepta spre Szeged. Când se apropia de un pod, a intrat în coliziune cu un
camion-platformă condus de un român. Din cauza impactului, autocarul s-a răsturnat pe calea ferată paralelă cu şoseaua. Şoferul camionului şi şase turişti au murit pe loc, în timp ce trei persoane au suferit răni grave. Pasagerii care nu au avut nevoie de internare au fost aduşi în ţară cu un alt autocar.

În septembrie 2006, 11 români au fost răniţi în apropiere de Szeged, Ungaria. Românii, care circulau cu două autovechicule, s-au lovit violent pe autostrada M5. Doi dintre răniţi au fost internaţi pentru îngrijiri medicale.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print