Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu

Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu
Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu / FOTO: ziuaconstanta.ro

Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, dintre care trei cu funcţii de conducere, au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu în cazul unor contracte de achiziţii de bunuri şi servicii, prin care au produs un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa le-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Reiean Ciorabai, contabil şef, Lidia Sandu, director administrativ, Victoria Acsân, casieră şi Julieta Duma, şef depozit, toate foste angajate în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, fiind acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, arată marţi DNA, într-un comunicat de presă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Constanţa.

Potrivit rechizitoriului trimis de procurori instanţei, în perioada 2003 - octombrie 2006, prin programele de achiziţii publice ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, în calitate de autoritate contractantă, la momentul încheierii şi derulării contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii, fie prin procedura "selecţiei de oferte", fie prin "licitaţii electronice", cele patru angajate ale unităţii "şi-au încălcat cu ştiinţă atribuţiile de serviciu ce rezultau atât din fişele posturilor, cât şi din prevederile legale privind achiziţiile publice, privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor publice, organizarea şi ţinerea la zi a evidenţei patrimoniului, controlul financiar preventiv".

În acest fel a a fost produs un prejudiciu Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol în sumă totală de 8.972.044 lei, echivalentul a 2.607.151 de euro, au precizat procurorii.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
nica
24 Dec 12:54
daca la nivelul asta se poate delapida asa suma la nivel ceva mai inalt ce o fi.poate trebuie dupa fiecare bugetar cate un militian
Răspunde
0 0
mihai
25 Dec 09:17
2 Si dupa fiecare militian, inca un militian , si povestea merge mai departe, pana unde ? Cred ca, problemele stau la nivelul de sus.
3 0
mihai
24 Dec 12:47
Este necesara o lege care sa oblige pe fiecare cetatean sa-si justifice averea. Ce nu se justifica se confisca + puscarie!
Răspunde
2 0
Sire
24 Dec 12:39
Da' astia de la DNA n-au vazut ca o parlita de asistenta are Tuareg?Si vila cu doua etaje?Si-si facea concediile numai afara?Si se uitau de sus la celelalte? Pai de aia nu avem de nici unele.Cainii de paza urla la stele.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print