Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu

Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, dintre care trei cu funcţii de conducere, au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu în cazul unor contracte de achiziţii de bunuri şi servicii, prin care au produs un prejudiciu de peste 2,6 milioane de euro.

Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu
Patru foste angajate de la Sanatoriul Balnear Techirghiol, judecate pentru abuz în serviciu / FOTO: ziuaconstanta.ro

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa le-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Reiean Ciorabai, contabil şef, Lidia Sandu, director administrativ, Victoria Acsân, casieră şi Julieta Duma, şef depozit, toate foste angajate în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, fiind acuzate de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, arată marţi DNA, într-un comunicat de presă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Constanţa.

Potrivit rechizitoriului trimis de procurori instanţei, în perioada 2003 - octombrie 2006, prin programele de achiziţii publice ale Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, în calitate de autoritate contractantă, la momentul încheierii şi derulării contractelor de achiziţii de bunuri şi servicii, fie prin procedura "selecţiei de oferte", fie prin "licitaţii electronice", cele patru angajate ale unităţii "şi-au încălcat cu ştiinţă atribuţiile de serviciu ce rezultau atât din fişele posturilor, cât şi din prevederile legale privind achiziţiile publice, privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor publice, organizarea şi ţinerea la zi a evidenţei patrimoniului, controlul financiar preventiv".

În acest fel a a fost produs un prejudiciu Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol în sumă totală de 8.972.044 lei, echivalentul a 2.607.151 de euro, au precizat procurorii.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 22:10
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
ADEVARUL.RO
Adevarul.ro
Regii unei ţări poluate
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:23
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET