Pastorul, la înmormântarea bebeluşului ucis de mama sa: "Tragedia este lucrătura diavolului"

Femeia care şi-a ucis copilul nu a participat la înmormântare
Femeia care şi-a ucis copilul nu a participat la înmormântare / FOTO: Mediafax

"Lucrătura diavolului"! Aşa a definit pastorul care a participat la înmormântarea bebelușului de şase luni comportamentul mamei, care şi-a ucis copilul cu un satâr. Acesta a ţinut să precizeze că religia penticostală nu propovăduiește acte de jertfă umană, aşa cum susţine mama.

Bebeluşul a fost înmormântat în Cimitirul Municipal Braşov, în jurul orei 13.00, la ceremonie participând tatăl micuţului, precum şi membri ai familiei şi prieteni ai acestuia. Mama copilului, care este în arestul Poliţiei Judeţene Braşov, precum şi membrii familiei din partea acesteia, nu au participat la înmormântare.

Mama, "o femeie retrasă"

Oamenii au descris-o pe Monica Iudeanu, femeia care şi-a decapitat copilul cu un satâr, ca fiind o femeie foarte retrasă şi tăcută şi care nu a cerut nimănui ajutorul. Pastorul Daniel Mureşan, cel care a oficiat ceremonia de înmormântare, a declarat jurnaliştilor că tragedia este "lucrătura diavolului" şi că religia penticostală nu propovăduieşte jertfa umană, ci valorile morale ale Bibliei: "să nu ucizi" sau "să-ţi iubeşti aproapele".

Femeia suferea de tulburări psihice

Reprezentanţii bisericii spun că femeia suferea de tulburări psihice şi chiar au îndemnat-o să meargă să se trateze.
Monica Iudeanu a fost arestată preventiv, sâmbătă, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, sub acuzaţia de omor deosebit de grav. Avocatul femeii a făcut recurs, acesta urmând să se judece, miercuri, la Curtea de Apel Braşov.

Şi-a ucis bebeluşul pentru că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu

Femeia şi-a ucis bebeluşul, vineri, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce l-a tăiat în mai multe bucăţi, l-a pus în pungi de plastic şi l-a dus într-o cameră ce era folosită ca loc ca depozit. Ea a fost găsită de soţul ei, în jurul orei 15.00, bărbatul fiind cel care a chemat Poliţia. Un copil al cuplului, un băiatul de opt ani, şi-a sunat tatăl, Iosif Iudeanu (38 ani), pe telefonul mobil şi l-a chemat acasă, bărbatul fiind plecat la Ghimbav, la părinţii lui, împreună cu alţi trei copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani.

Tinerii părinţi nu aveau servici

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii - cinci băieţi şi o fată. Familia Iudeanu locuişte în Piaţa Sfatului nr. 13 din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri - unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie. Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constanţ familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?