Franţa: PSG, exclusă din viitoarea ediţie a Cupei Ligii, din cauza scandărilor rasiste ale fanilor

Fotbal internaţional
Paris St. Germain a fost fost penalizată din cauza scandărilor rasiste ale fanilor din finala Cupei Ligii Franţei, câştigată de echipa pariziană în faţa celor de la Lens, scor 2-1, luna trecută.

Deşi presa franceză specula o posibilă depunctare a lui PSG, se pare că federaţia franceză nu a dorit să mai atârne o piatră de moară la gâtul echipei lui Le Guen, aflată în zona retrogradării, şi a găsit o altă pedeapsă pentru a penaliza scandările rasiste ale suporterilor parizieni în partida cu Lens, care au afişat şi un banner uriaş cu caracter discriminatoriu la adresa celor de la Lens. Astfel, PSG a fost exclusă din ediţia viitoare a Cupei Ligii Franţei.

În repriza a doua a finalei Cupei Ligii, disputată împotriva celor de la Lens, suporterii lui PSG au afişat un banner de 25 de metri. "Pedofili, şomeri, flămânzi: Bine aţi venit la Chi'ts (poreclă pentru locuitorii din nord-estul Franţei, n.r.)", se putea citi pe banner-ul afişat de fanii parizieni.

La partidă a asistat şi preşedintele Franţei, Nikolas Sarkozy, un fan declarat al celor de la PSG, iar după câteva minute forţele de ordine au intervenit în peluza fanilor parizieni şi au confiscat banner-ul.

Sursa&Foto: AFP
 
print