Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Originea cartofului a născut o aprigă dispută între Peru şi Chile

Dispută aprinsă între Ministerele Agriculturii din Chile şi Peru pe tema... originii cartofului. Ambele ţări pretind că celebra legumă, acum printre alimentele de bază ale lumii, a apărut mai întâi pe teritoriul lor.

Foto: tigrepelvar2.wordpress.com
Foto: tigrepelvar2.wordpress.com

Discuţiile au pornit după ce ministrul chilian al Agriculturii a declarat că 99% din cartofii cultivaţi în prezent pe glob au legături genetice cu cei cultivaţi în Chile. Experţii peruani au contraatacat imediat, dezminţind această afirmaţie.

Directorul Institutului de Cercetare Agrară din Peru spune că tuberculii îşi au de fapt originea în zona lacului Titicaca de pe platoul Anzilor peruani, de unde s-ar fi răspândit mai departe către Chile.

Mai mult, oficialul peruan trasat paralele între existenţa cartofului şi templul de la Machu Pichu, ori desenele uriaşe de la Nazca. Este a doua dispută de acest gen dintre Peru şi Chile, cele două state revendicându-şi anii trecut şi paternitatea unei băuturi alcoolice, numită Pisco.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
Cosmopolitan.ro
Ecuisine.ro
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET