Originea cartofului a născut o aprigă dispută între Peru şi Chile

Foto: tigrepelvar2.wordpress.com
Foto: tigrepelvar2.wordpress.com
Dispută aprinsă între Ministerele Agriculturii din Chile şi Peru pe tema... originii cartofului. Ambele ţări pretind că celebra legumă, acum printre alimentele de bază ale lumii, a apărut mai întâi pe teritoriul lor.

Discuţiile au pornit după ce ministrul chilian al Agriculturii a declarat că 99% din cartofii cultivaţi în prezent pe glob au legături genetice cu cei cultivaţi în Chile. Experţii peruani au contraatacat imediat, dezminţind această afirmaţie.

Directorul Institutului de Cercetare Agrară din Peru spune că tuberculii îşi au de fapt originea în zona lacului Titicaca de pe platoul Anzilor peruani, de unde s-ar fi răspândit mai departe către Chile.

Mai mult, oficialul peruan trasat paralele între existenţa cartofului şi templul de la Machu Pichu, ori desenele uriaşe de la Nazca. Este a doua dispută de acest gen dintre Peru şi Chile, cele două state revendicându-şi anii trecut şi paternitatea unei băuturi alcoolice, numită Pisco.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print