OLIMPIADA SOCI. OLIMPIADA de la SOCI, cea mai scumpă DIN ISTORIE

Proiect megaloman al ruşilor legat de Olimpiada de la Soci
Proiect megaloman al ruşilor legat de Olimpiada de la Soci

OLIMPIADA SOCI 2014. OLIMPIADA de la SOCI este cea mai scumpă din istorie. Potrivit Bloomberg, Jocurile de iarnă găzduite anul acesta de Rusia costă impresionanta sumă de 51 de miliarde de dolari.

OLIMPIADA SOCI. În 2007, când Rusia a câştigat organizarea Olimpiadei de iarnă din 2014, preşedintele Vladimir Putin a aprobat alocarea a 12 miliarde de dolari.

OLIMPIADA SOCI. Suma trebuia să acopere şi transformarea radicală a staţiunii Soci într-o staţiune de înaltă clasă. În final, când s-a tras linie, s-a ajuns la un buget record de peste patru ori mai mare decât cel iniţial.

SOCI 2014. Construcţia stadionului a costat 780 de milioane, trambulina de sărituri 265 de milioane, iar infrastructura aproape 9 miliarde.

Potrivit Bloomberg, Soci este cu 11 miliarde mai scumpă decât cea mai scumpă olimpiadă de până acum: Olimpiada de la Beijing din 2008, care a costat 40 de miliarde. Jocurile de iarnă de la Soci se deschid pe 7 februarie.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -1
Profesoru
13 Jan 19:56
In toata media romaneasca se pronunta gresit numele orasului Soci , exact ca si cuvantul muci .CORECT se pronunta SOCII .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?