Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

O fetiţă de 12 ani s-a înecat în râul Ialomiţa, unde se afla la scăldat cu o prietenă

O fetiţă de 12 ani din comuna ialomiţeană Bucu s-a înecat, vineri, în râul Ialomiţa, unde se afla la scăldat cu o prietenă, iar în momentul în care a fost anunţată mama acesteia a suferit un şoc, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia.

O fetiţă s-a înecat în râul Ialomiţa
O fetiţă s-a înecat în râul Ialomiţa

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, fetiţa a cerut voie părinţilor să meargă la scăldat împreună cu o prietenă. Astfel, cele două fetiţe au mers pe malul râului Ialomiţa. La un moment dat însă, un pescar care trecea prin zonă a auzit strigătele disperate ale uneia dintre copile.

"Am auzit copilul, strigând după ajutor, a zis că le ia curentul şi se îneacă, i-am întins o cracă şi am tras-o afară. Am întrebat-o dacă a mai fost cu cineva, mi-a spus că da, dar nu ştie unde este cealaltă fetiţă. Zona unde a avut loc tragedia este plină de gropi şi în combinaţie cu apele repezi se formează adevărate capcane mortale", a declarat Gheorghe Nica, pescarul care a salvat una dintre fetiţe.

La faţa locului au venit pompierii militari ialomiţeni care au început căutările celeilelte fetiţe, trupul acesteia fiind găsit după aproape două ore, de câţiva localnici. "Un echipaj de căutare-salvare de la Garda de Intervenţie Slobozia s-a deplasat la faţa locului şi a început căutările cu ajutorul unei bărci pneumatice, iar trupul fetiţei a fost găsit de câţiva localnici care se aflau în zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, lt George Damian.

Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa a încercat să resusciteze copilul, dar eforturile medicilor au fost zadarnice. La aflarea veştii, mama fetiţei de 12 ani a suferit un şoc, având nevoie de îngrijiri medicale şi fiind, apoi, transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia. "Copilul a fost scos din apă după o oră şi 40 de minute de căutare, s-au iniţiat manevrele de resuscitare dar fără răspuns. Copilul a stat mult în apă. Ulterior, cu echipajul celălalt, mama fetiţei a fost dusă la spital", a declarat medicul Olimpia Popescu de la Serviciul de Ambulanţă Judetean Ialomiţa.

De la începutul anului şi până în prezent, opt persoane, între care cinci copii, s-au înecat în râul Ialomiţa, în pofida avertismentelor transmise către populaţie de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET