Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Nouă persoane REŢINUTE în dosarul de evaziune fiscală în Mehedinţi

Nouă persoane au fost reținute în noaptea de joi spre vineri pentru 24 de ore în urma audierii celor ridicați cu mandat de aducere la sediul DIICOT din Drobeta Turnu Severin, după perchezițiile efectuate joi dimineața pentru acuzația de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru AGERPRES că printre oamenii de afaceri cei mai cunoscuți, față de care s-a luat măsura respectivă, se află Dan Bălănoiu, administratorul firmei "Vulturul Pleșuv", Constantin Apostol, patronul societății "Tandrețe Impex", Tiberiu Giuca, directorul societății "Building Exim", toți din Drobeta Turnu Severin, și Nicu Popescu, om de afaceri din Motru, județul Gorj.

Anchetatorii i-au lăsat în libertate pe șeful Poliției locale din Drobeta Turnu Severin, Nicolae Micșoniu, și pe soția acestui, pe avocatul Sorin Crudiu, și pe omul de afaceri Constantin Bădescu.

Procurorii DIICOT Mehedinți au adus la audieri 38 de persoane care în perioada 2009-2013, prin mai multe conturi deschise la diferite unități bancare, au încasat ilegal aproximativ 85.129.000 lei de la 29 de firme beneficiare de facturi fictive, sume care au fost ridicate integral în numerar din conturi, nefiind plătit niciun furnizor de către firmele controlate de grupul infracțional.

'Retragerile de numerar s-au făcut în baza unor documente false, respectiv, borderouri achiziții fier vechi, cu sprijinul nemijlocit al unor funcționari bancari', se arată într-un comunicat IGPR.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa te descurci ca singura vegetariana din familie
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 22:10
ecuisine.ro
Paste linguini cu porc
STIRI | REALITATEA.NET
16 Septembrie, 18:00
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET