Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Noi imagini incredibile cu exploziile provocate de meteorit

O ploaie de meteoriţi cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 1.000 de oameni, potrivit agenţiilor ruse, care citează autorităţi şi martori, şi guvernatorului regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.


Şocul exploziilor a făcut ţăndări geamurile a peste 4.000 de clădiri din regiune, rănind în jur de 1.200 de locuitori. Cincizeci dintre ei sunt în continuare spitalizaţi, dar rănile nu le pun vieţile în pericol. 

Preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat responsabililor să acorde asistenţă imediată locuitorilor afectaţi de explozia meteoritului. Oficialii au anunţat că livrarea gazelor a fost sistată în sute de locuinţe din regiunea Celiabinsk, ca măsură de prevedere.

Potrivit administraţiei locale, circa 3.000 de clădiri rezidenţiale au fost avariate. Aproximativ 20.000 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi. 

Sâmbătă, ministrul pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Pucikov, a declarat că "o mare parte din muncă a fost deja făcută, acum începe activitatea de reconstrucţie". Sistemele de electricitate, transport şi comunicaţii funcţionează stabil, a precizat ministrul, care i-a lăudat pe locuitorii Celiabinskului pentru calmul şi răbdarea de care au dat dovadă.
 
Guvernatorul regiunii, Mihail Iurevici, a declarat sâmbătă că lucrările de reparaţie sunt în desfăşurare şi că au fost afectaţi circa 100.000 de proprietari de locuinţe. El a estimat la un miliard de ruble (33 milioane de dolari) pagubele produse de explozie. 

Atât oficiali din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi agenţia nucleară naţională au confirmat sâmbătă că nivelul radiaţiilor a rămas nemodificat în zonă, unde sunt situate mai multe instalaţi nucleare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET