Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Necuvântătoarele, sărbătorite marţi în întreaga lume, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor

În fiecare an, pe 4 octombrie, le urăm "La mulţi ani" prietenilor noştri fără grai din întreaga lume. Instituită de Orgnizaţia pentru Protecţia Animalelor în anul 1931, în memoria Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, Ziua Internaţională a Animalelor a fost proclamată oficial în 1945 şi, de atunci, sărbătorită în fiecare an.

Ziua Mondială a Animalelor
Ziua Mondială a Animalelor / FOTO: globalanimal.org

Scopul acestei zile este de a-i face pe oameni să conştientizeze rolul animalelelor în vieţile noastre, de la cei mai buni prieteni, care ne ajută şi ne iubesc fără limite, la menţinerea echilibrului lanţului trofic.

Ziua Internaţională a Animalelor a fost înfiinţată în 1931, la o convenţie a ecologiştilor de la Florenţa, pentru a sublinia faptul că o groază de specii sunt pe cale de dispariţie.

4 octombrie a fost aleasă Ziua Animalelor întrucât ea reprezintă Ziua Sfântului Francisc de Assisi, patronul animalelor şi al mediului înconjurător. Numeroase biserici creştine ţin în cadrul slujbei din duminica cea mai apropiată acestei zile binecuvântări pentru animale. Aceasta nu este doar o sărbătoare religioasă, este o ocazie pentru orice iubitor de animale să îşi exprime dragostea faţă de necuvântătoare.

Aceasta este o ocazie pentru organizaţiile pentru protecţia animalelor să organizeze evenimente de strângere a fondurilor, adopţii şi campanii de informare şi de atragere a atenţiei că multe specii de animale sunt pe cale de dispariţie, oamenii fiind principalii vinovaţi.

Fiecare dintre noi poate sărbători această zi, alinând sufletul unui animal: putem face o donaţie organizaţiilor pentru protecţia animalelor, să adoptăm sau să ajutăm un animal, să plimbăm câinele vecinilor mai bătrâni sau al bunicilor, să donăm mâncare sau să facem voluntariat pentru un adăpost local, să semnaţi petiţii pentru diverse cauze legate de animale domestice sau sălbatice,  şi cel mai la îndemână: să trimitem o carte poştală cu animăluţe prin e-mail prietenilor noştri. Dacă aveţi animale, trataţi-i în această zi ca pe nişte împăraţi, este ziua lor.

Asociaţia de protecţia animalelor Cuţu-Cuţu, asociatia "Iubiţi maidanezii-Ute Langenkamp" ş i Grupul pentru sterilizare şi împotriva eutanasiei sărbătoresc  Ziua Mondială a Animalelor printr-un protest la Palatul Parlamentului, împotriva proiectului legislativ PL x 912/2007, care cere eutanasia.

Copiii de la şcoala generală din Măgureni şi cei de la grădiniţa din localitate vor primi în dar căţeluşi din plus, din partea Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, iar Vier Pfoten sărbătoreşte Ziua Mondială a Animalelor alături de elevii de la ŞcoalA Generală 198, din Bucureşti, unde au loc o demonstraţie de câini comunitari, inaugurarea unui padoc pentru câini fără stăpân şi o expoziţie de desene.


Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
24 Septembrie, 02:21
Andreea Esca, SFÂŞIATĂ DE DURERE. A MURIT...
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum trebuie sa ne inchinam corect
STIRI | REALITATEA.NET
24 Septembrie, 01:00
ecuisine.ro
Cartofi la cuptor cu usturoi
STIRI | REALITATEA.NET
23 Septembrie, 14:45
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET