Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Teorii cu satelitul: Va cădea în SUA. Ba nu, în Italia. A picat deja

Unii specialişti spun că, cel mai probabil, satelitul anunţat de NASA a căzut pe pământ, dar nu se ştie exact unde. Alţii spun că bucăţi din el sunt aşteptate, încă, să cadă în acest weekend. Iar un astronom amator susţine că a surprins deja imagini cu aparatul.

NASA: resturi din satelit ar putea cădea pe Pământ în acest weekend
NASA: resturi din satelit ar putea cădea pe Pământ în acest weekend
NASA avertizează: Bucăţi din satelitul UARS ar putea lovi Terra în weekend
NASA avertizează: Bucăţi din satelitul UARS ar putea lovi Terra în weekend

Satelitul de 6 tone care ar fi trebuit să se prăbuşească vineri pe Pământ şi-a încetinit căderea. NASA a anuţat că bucăţi din UARS ar putea lovi Terra în weekend.

Satelitul este de mărimea unui autobuz, dar s-a dezintegrat aproape în totalitate din cauza frecării cu aerul. Totuşi, bucăţi din el, cea mai mare de aproximativ 150 de kilograme, ar fi ajuns la sol.

Specialiştii au indicat ca zone probabile Canada, Africa sau Australia. Iniţial NASA anunţase că satelitul va intra în atmosfera vineri, dar ulterior şi-au revizuit calculele.

Agenţia spaţială americană susţine că acum şi Statele Unite sunt în pericol de a fi lovite de resturile satelitului dezafectat.

Printre zonele cu factor ridicat de risc se numără şi nord-vestul Italiei. Experţii au recunoscut că e posibil ca o bucată de satelit să lovească pe cineva.

"Toţi ne-am gândit că probabilitatea ca cineva să fie lovit este foarte scăzută, dar indiciile spun că nu poate fi exclusă", spune William Ailor, expert Corporaţia Spaţială.

Un astronom amator susţine că a surprins deja imagini cu aparatul, în urmă cu o săptămână, în nordul Franţei. Satelitul este de mărimea unui autobuz, dar se va dezintegra aproape în totalitate din cauza frecării cu aerul.

Aproximativ 26 de componente vor ajunge totuşi intacte la sol. Ele cântăresc, împreună, puţin peste 500 de kg, iar cea mai mare bucată va avea, probabil, 150 de kilograme.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET