NASA a descoperit PORTALURI ASCUNSE în câmpul magnetic al Terrei

Există portaluri între Terra și Soare, spun cercetătorii NASA
Există portaluri între Terra și Soare, spun cercetătorii NASA

Unul dintre subiectele favorite ale ştiințifico-fantasticului este reprezentat de "portaluri" – breșe extraordinare prin timp sau spațiu care îi pot trimite pe oameni departe în timp sau spaţiu. Un portal bun este o scurtătură, un ghid, o poartă spre necunoscut. Dacă aceste portaluri ar fi reale...

Ei bine, se pare că sunt reale, iar un cercetător NASA a descoperit modalitatea prin care pot fi găsite, scrie jurnalul.ro

Fizicianul Jack Scudder de la Universitatea din Iowa, a identificat „portaluri spațiale ascunse în câmpul magnetic al Pământului, care se închid și se deschid de zeci de ori în fiecare zi”, potrivit datelor recoltate de cercetător de la instrumentele THEMIS, de la NASA și Cluster, ale ESA, concentrate asupra magnetosferei terestre încă din anii ’90.

„Le denumim puncte X sau regiuni de difuzie a electronilor. Sunt locuri unde câmpul magnetic al Pământului se conectează cu cel al Soarelui, creând un culoar neîntrerupt între atmosferele celor două corpuri celeste aflate la o distanță de 150 de milioane de kilometri unul de celălalt”, susține Scudder.

Portalurile sunt amplasate la câteva zeci de mii de kilometri depărtare de planeta noastră, acolo unde câmpul geomagnetic se intersectează cu vânturile solare. Majoritatea portalurilor sunt mici și efemere, în timp ce altele sunt larg deschise, vaste și susținute.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Pacala Tindala
24 nov 16:03
SE EXPLICA AICI VRE-UN JOC ELECTRONIC CHINEZESC ???
---------------------------------------------------------------------------------------------;-D
Răspunde
0 0
tommy
22 nov 20:27
Nina, ia uite cum sciu jurnalistii pe care-i aperi, citez: "breșe extraordinare prin timp sau spațiu care îi pot trimite pe oameni departe în timp sau spaţiu." Inca o dovada ca habar n-au despre ce e vorba. Fara Google Translate nu se descurca. :)) Vai de capul vostru. Time and space nu e egal cu time or space. Spatiul si timpul sunt legate, ziaristii lui peste prajit.
Răspunde
0 0
DAC
22 nov 19:49
Titlul corect e Nasa i se descoperira....Star Gates. Aveti grija sa nu va rataciti! Mie mi se pare ca deja ati comis-o! Aveti nevoie de ajutor?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print