Monştrii marini din Golful Mexic. Pescarii nu au văzut "niciodată" aşa ceva

Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic
Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic / FOTO: al jazeera

Vietăţile marine prinse în Golful Mexic, care prezintă diformităţi şi mutaţii genetice, îi pun pe gânduri pe pescarii care dau vina pe catastrofa ecologică provocată de British Petroleum (BP) în 2010, scrie Al Jazeera.

Pescarii din Golful Mexic şi oamenii de ştiinţă au declarat pentru Al Jazeera că au găsit în ocean un număr foarte mare de peşti cu diformităţi, creveţi şi crabi cu mutaţii genetice.

Localnicii cred că principalul vinovat pentru aceste apariţii este compania BP, care a deversat accidental în 2010 o cantitate uriaşă de petrol în golf.

Tracy Kuhns, un pescar comercial din Louisiana, a explicat care sunt proporţiile dezastrului. Potrivit lui Kuhns, cel puţin 50% dintre creveţii prinşi în Barataria Bay nu aveau ochi. "În mod neliniştitor, nu numai că nu aveau ochi, dar nu aveau nici măcar orbite", spune pescarul.

Barataria Bay, un loc popular pentru pescuitul de creveţi, a fost serios afectat de deversarea petrolieră de acum doi ani, dar şi de substanţele chimice aruncate ulterior în mare pentru dispersarea ţiţeiului.

Ce mai găsesc pescarii? Crabi fără ochi, crabi care au carapacea moale, crabi adulţi care au doar o cincime din greutatea normală, crabi fără cleşti şi diverse vietăţi care prezintă "răni", ca şi cum ar fi suferit arsuri chimice.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

-1 0
Alan Ritzi
18 apr 20:24
"Pescarii nu au văzut "niciodată" aşa ceva" - adica pescarii nu au vazut nici macar poza cu acesti curati monstri? Poate i-au pescuit cu ochii inchisi...
Nu cred ca-i de la petrol ci de la resturile de mincare (facuta din petrol) si aruncate in golf ...
Răspunde
1 0
PENTRU LINGVISTI -> FACETI-VA UN FORUM
18 apr 18:10
bai lingvistule, si toti obsedatii de gramatica!
INDIFERENT CAT E DE CUTREMURATOARE SI DE GRAVA O STIRE, TRECE TOTAL PE LANGA VOI CONTINUTUL SI SUBIECTUL STIRII. SINGURUL LUCRU CU CARE RAMANETI IN CAPETELE ALEA SECI E FAPTUL CA A SCRIS GRESIT GRAMATICAL UN CUVANT..SAU TOATE, SAU ERA CAT PE CE SA SCRIE VREUNUL GRESIT!
TREZREA: GRAMATICA NU E CEL MAI IMPORTANT LUCRU DE PE PAMANT, NICI VOI, NICI PROFESIA VOASTRA...COMENTATI LEGAT DE STIRE SAU INTOARCETI-VA LA BUCHIILE VOASTRE CA NU TOTI AU NEVOIE DE LECTII DE GRAMATICA!!!!
ATI REUSIT SA INTELEGETI CEVA DIN STIREA ASTA?
SAU, PREA MULTELE GRESELI GRAMATICALE, VA IMPIEDICA SA DESLUSITI CE VREA SA SPUNA?
Răspunde
0 0
PENTRU ANALFABETI ->FACETI-VA UN FORUM
19 apr 13:28
3 Bai analfabetule, si toti agramatii cu pretentii !
Facet-va voi un forum al vostru, in care sa nu conteze gramatica, limba romana, punctuatia, logica sau bunul simt. Voi va intelegeti oricum mormaind monosilabic, deci nu va trebuie ifose din astea, de "fite", gen gramatica si alte aiureli. Ideea, daca poti pricepe notiunea de idee, e ca daca ai pretentia sa-ti faci bine meseria, trebuie sa stapanesti onorabil instrumentele meseriei. Iar pentru un redactor de stiri, limba romana si gramatica sunt instrumentele meseriei.
-7 0
Crevetu'
18 apr 16:21
Nu exista acest cuvant "creveti" in dictionarul limbii romane. Forma de singular este CREVETA iar cea de plural este CREVETE.
Răspunde
-1 0
Rogue
19 apr 01:44
3 "ca termen comercial, și masc. crevete, creveți"
Afișează mai multe comentarii
print