Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Monştrii marini din Golful Mexic. Pescarii nu au văzut "niciodată" aşa ceva

Vietăţile marine prinse în Golful Mexic, care prezintă diformităţi şi mutaţii genetice, îi pun pe gânduri pe pescarii care dau vina pe catastrofa ecologică provocată de British Petroleum (BP) în 2010, scrie Al Jazeera.

Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic
Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic / FOTO: al jazeera

Pescarii din Golful Mexic şi oamenii de ştiinţă au declarat pentru Al Jazeera că au găsit în ocean un număr foarte mare de peşti cu diformităţi, creveţi şi crabi cu mutaţii genetice.

Localnicii cred că principalul vinovat pentru aceste apariţii este compania BP, care a deversat accidental în 2010 o cantitate uriaşă de petrol în golf.

Tracy Kuhns, un pescar comercial din Louisiana, a explicat care sunt proporţiile dezastrului. Potrivit lui Kuhns, cel puţin 50% dintre creveţii prinşi în Barataria Bay nu aveau ochi. "În mod neliniştitor, nu numai că nu aveau ochi, dar nu aveau nici măcar orbite", spune pescarul.

Barataria Bay, un loc popular pentru pescuitul de creveţi, a fost serios afectat de deversarea petrolieră de acum doi ani, dar şi de substanţele chimice aruncate ulterior în mare pentru dispersarea ţiţeiului.

Ce mai găsesc pescarii? Crabi fără ochi, crabi care au carapacea moale, crabi adulţi care au doar o cincime din greutatea normală, crabi fără cleşti şi diverse vietăţi care prezintă "răni", ca şi cum ar fi suferit arsuri chimice.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Palarii pentru toamna 2014 GHID DE SHOPPING
STIRI | REALITATEA.NET
30 Septembrie, 11:06
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET