Monştrii marini din Golful Mexic. Pescarii nu au văzut "niciodată" aşa ceva

Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic
Crevetii fătă ochi, noua delicatesă din Golful Mexic / FOTO: al jazeera

Vietăţile marine prinse în Golful Mexic, care prezintă diformităţi şi mutaţii genetice, îi pun pe gânduri pe pescarii care dau vina pe catastrofa ecologică provocată de British Petroleum (BP) în 2010, scrie Al Jazeera.

Pescarii din Golful Mexic şi oamenii de ştiinţă au declarat pentru Al Jazeera că au găsit în ocean un număr foarte mare de peşti cu diformităţi, creveţi şi crabi cu mutaţii genetice.

Localnicii cred că principalul vinovat pentru aceste apariţii este compania BP, care a deversat accidental în 2010 o cantitate uriaşă de petrol în golf.

Tracy Kuhns, un pescar comercial din Louisiana, a explicat care sunt proporţiile dezastrului. Potrivit lui Kuhns, cel puţin 50% dintre creveţii prinşi în Barataria Bay nu aveau ochi. "În mod neliniştitor, nu numai că nu aveau ochi, dar nu aveau nici măcar orbite", spune pescarul.

Barataria Bay, un loc popular pentru pescuitul de creveţi, a fost serios afectat de deversarea petrolieră de acum doi ani, dar şi de substanţele chimice aruncate ulterior în mare pentru dispersarea ţiţeiului.

Ce mai găsesc pescarii? Crabi fără ochi, crabi care au carapacea moale, crabi adulţi care au doar o cincime din greutatea normală, crabi fără cleşti şi diverse vietăţi care prezintă "răni", ca şi cum ar fi suferit arsuri chimice.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?