Monica Macovei: "Politicienii nu sunt deasupra legii. CEDO nu este o instanţă de recurs"

Macovei: NU trebuie să mergem la vot, nu este un joc cinstit
Macovei: NU trebuie să mergem la vot, nu este un joc cinstit

Monica Macovei a făcut declaraţii în direct la REALITATEA TV, despre Adrian Năstase.

"ICCJ a confirmat azi că Dosarul Trofeul Calităţii este unul real, nu unul politic - un dosar cu probe solide. Judecătorii ne-au arătat ca sunt independenti şi puternici şi pot rezista presiunilor şi aroganţei politicienilor.
Această condamnare definitivă este un semnal puternic pentru români ca politicienii nu sunt deasupra legii.
Nu am niciun sentiment personal, mă bucur că am înfiinţat DNA care a început să facă dosare cu politicieni din toate partidele, inclusiv din cele aflate la putere. Asta este satisfacţia că funcţionează Parchetul şi justiţia în aceste dosare cu politicieni, poate nu în toate, dar intotdeauna este un început.

Politicienii trebuie să se învete minte că nu sunt deasupra legii. Când un politician de rang înalt încalcă legea este mult mai grav decât un om obişnuit pentru ca un politicienii trebuie sa fie credibili.

Năstase a fost premierul României şi repet este testul justiţiei şi un semnal că politicienii nu sunt deasupra legii.
Eu nu comentez declaratiile avocatilor condamnatului Adrian Năstase.

CEDO nu e o instanta de recurs si nu are niciun efect asupra executarii pedepsei. CEDO se poate pronunta pe incalcarea unor drepturi, eu am castigat 18 procese la cedo pentru cetateni ai Romaniei, sa nu dea senzatia ca vine un alt recurs la CEDO. Mai vorbim cand va exista o decizie a CEDO.", a spus Monica Macovei.

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?