Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

GUVERNUL PONTA: Ministerul Culturii, pe mâna actorului Mircea Diaconu

Mircea Diaconu este ministrul culturii în Guvernul Ponta. Ce l-ar recomanda în această poziţie? Funcţia de director al "Teatrului Nottara" sau cea de (fost) membru al CNA ar fi doar două din "punctele forte" din CV-ul său.

Mircea Diaconu / Foto: MEDIAFAX
Mircea Diaconu / Foto: MEDIAFAX

Actorul Mircea Diaconu a debutat în 1970, la "Teatrul Bulandra". În 1972, a fost angajat de către Liviu Ciulei la "Teatrul Bulandra", unde a rămas pâna în 1982, când a devenit actorul "Teatrului Nottara". A fost primul actor din România care și-a dat demisia, devenind liber profesionist (1990).

Senatorul Mircea Diaconu este membru PNL și a fost ales din partea acestei formațiuni (de pe locul 3 în circumscripția în care a candidat) ca senator de Argeș la alegerile din 2008.

Din martie 2010 - Congresul ordinar PNL - este vicepresedinte PNL. În trecut, a fost desemnat membru al CNA din partea PDL. Iar mai înainte a cochetat politic cu Convenția Democratică, pentru ca mai apoi să se alăture lui Varujan Vosganian și să intenționeze să candideze (în 1996) la Primăria Capitalei.

În 2011, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibiliate a lui Mircea Diaconu în ceea ce priveşte funcţia sa de director al "Teatrului Nottara" şi funcţia de senator al României.

În decembrie 2011, Diaconu a demisionat din funcţia de director al "Teatrului Nottara".

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
7 lucruri care iti ruineaza unghiile
STIRI | REALITATEA.NET
01 Octombrie, 16:45
ecuisine.ro
Ce se intampla dacă mananci branza cu mucegai
STIRI | REALITATEA.NET
29 Septembrie, 16:07
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET