MINUNE a naturii în Buzău: au ÎNFLORIT MIGDALII. De ce localnicii cred că NU e un semn bun

Minune a naturii la Buzău: au înflorit migdalii
Minune a naturii la Buzău: au înflorit migdalii

Anomalie a naturii, din cauza iernii neobişnuit de calde. În localitatea buzoiană Breaza, un migdal a înflorit cu câteva luni mai devreme decât ar fi fost normal.

O adevărată minune a naturii s-a produs în grădina familiei Lupu, din comuna buzoiană Breaza. La mijloc de ianuarie, un migdal a înflorit parţial.

În zonă se spune că floarea de migdal este simbol al sosirii primăverii, însă sătenii spun că niciodată aceste semne nu au apărut în mijlocul iernii.

"Am 77 de ani, dar cum e luna asta, nu! În februarie mai era pe la sfârşit şi în martie, dar acum, în ianuarie, nu. Acum zici că vine primăvara", spune o localnică.

Alte două femei aprobă: "Am intrat în 66 de ani, dar aşa ceva nu am văzut. Niciun pom înflorit în luna lui ianuarie. Nu am văzut, să ştiţi".

Locuitorii din zonă nu văd cu ochi buni înflorirea migdalului în ianuarie. Ei se tem că şi celelalte plante vor intra în vegetaţie, în special viţa de vie, lucru care-i va afecta foarte mult pe producătorii de vin din zona Buzăului.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -3
Jan
13 Jan 10:48
O sa ne spuna eco-stangistii ca de vina sunt gazele de sist.
Răspunde
0 0
VRAJITORUL
13 Jan 10:26
LA ANUL VA PROMIT CA VA INFLORI TOTII POMII DE CRACIUN :)))) ce nu va convine poi anul trecut aveati zapada cat casa ...poi daqca sunteti cu totii prostii si nu va rugati cum trebuie ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print