Ministrul Sănătăţii: Medicii NU vor mai fi bugetari

Ministrul Sănătăţii a declarat că medicii nu vor mai fi bugetari
Ministrul Sănătăţii a declarat că medicii nu vor mai fi bugetari

Medicii nu vor mai fi bugetari şi vor fi plătiţi după criteriul performanţei. Este una dintre modificările aduse de noul proiect al legii Sănătăţii.

Potrivit noului proiect de modificare a Legii Sănătăţii, medicii nu vor mai fi bugetari.  Spitalele vor funcţiona după
principiul autoguvernări. "Pachetul de servicii de bază acoperă servicii fără de care viaţa îţi este în pericol. Pachetul facultativ acoperă alte servicii. Remunerarea în cazul medicilor se va face pe bază de contract individual, pe criteriul perfomanţei", a spus Cepoi.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -3
Ardei
28 iun 13:06
Pai daca nu vor mai fi bugetari nici sa nu mai fie pregatiti moca de statul roman. Sa plateasca absolut tot, taxe, cazare la pret de Bucuresti, nu moca 100 de lei pe luna la camin, sa plateasca pretul pietii, 200 de euro pe luna + intretinere. Plata profesorilor care ii invata sa fie suportata tot de ei, sa se anuleze orice reducere "de student". Si dupa ce platesc ei tot 6-10 ani apoi sa puna tarife de "privat", atunci ar fi foarte corect. Insa atata timp cat sunt tinuti aproape pe gratis in facultate de catre cei care muncesc si platesc taxe asa ceva nu este corect. Adica te platesc sa te pregatesti sa devii medic dupa care mai platesc si taxe pe sanatate din salariu si dupa care sa te mai platesc si pe tine inca odata? Nu prea cred. Mai bine in Ungaria, e la doi pasi si stii pe ca dai banii.
Răspunde
0 0
ilasciuc danut, inca in delegatie oficiala FSB in rep. Moldova
28 iun 12:38
ahahahahahahaaaaaa
siretlic tipic romanesc atunci cand exista o vointa comuna suficient de insemnata de a scuti acel microgrup de raspunderea penala a faptelor de luare de mita si abuz/ neglijenta in serviciu...specifice functionarilor
este singurul beneficiu real vizat de ceasta masura legislativa...
shmekerului de ministru-doctor doua vorbe sa-i mai spun:

1) raspunderea penala pentru faptele comise in ultimii ani de zile va persista...pentru ca in masura dovedirii lor...faptele au fost comise in trecut...iar durata raspunderii penale de la momentul comiterii, prescrierea, se face dupa un interval de timp proportional cu durata pedepsei respectivei fapte prevazute in C.P.

2) in continuare vor putea fi trasi la rasoundere penala medicii pt comiterea de frauda fiscala...onorariile lor nefiscalizate, pentru care nu se taie chitanta, vor constitui infractiuni...ASA CA NU=I SCUTIESTI DELOC CU NIMIC...hapsanii nu vor emite chitante pentru incasarile lor astfel parafiscalizate...DECI VORRASPUNDE INCONTINUARE CHIAR DACA ATI DEPUS ACEST EFORT BIZAR SI ARTIFICIAL DE A SCOATE PE NISTE PRESTATORI DE SERVICII PUBLICE (DE SANATATE) DE SUB STATUTUL DE FUNCTIONAR PUBLIC !!! SI CONSECVENT RASPUNDEREA PENALA AFERENTA...
procedati in continuare numai ca la romani... abuz de drept si mai ales abuz de lipsa de bun simtz...legile au fost costruite pentru a salvgarda acel bun simtz...nu pentru a maslui voi realitatile dupa interesul unei tagme !
Răspunde
4 0
Dan
28 iun 12:17
Ar fi tragic sa fie adaptata acesta lege ,initiata de PDL si se pare continuata de USL . Asta inseamna adio asistenta medicala pentru cei saraci ! Crima ,nu alta.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print