Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Mierea de albine îngraşă?

Exista multi oameni, in special persoane de sex feminin, care nu vor sa consume miere spunand ca este prea dulce si ca mierea de albine ingrasa. Ei bine, desi este dulce, mierea nu ingrasa mai mult decat zaharul si, spre deosebire de indulcitorii de sinteza, mierea este un produs natural. Mierea este un produs extrem de pretios si sanatos. Zaharul din miere nu se compara cu zaharul industrial, gustul dulce este singura asemanare.

Rulouri cu miere
Rulouri cu miere

Zaharurile industriale sunt procesate si bogate in carbohidrati. Mierea contine zaharuri naturale 100%, combinate cu minerale, vitamine, aminoacizi etc.
Din aceasta cauza, mierea este un produs integral natural, pe cand zaharurile industriale rafinate nu sunt altceva decat o sursa de carbohidrati in forma pura.
Zaharurile din miere sunt asimilate direct in circulatia sanguina, sunt eliberate mult mai incet in sange si produc sau lasa reziduuri in organism sau tubul digestiv. Zaharurile rafinate industriale sunt eliberate mult mai repede, ceea ce duce la cresterea tot mai rapida a glicemiei.
O lingurita de miere are valoarea calorica de 22 Kcal, pe cand o lingurita de zahar industrial are o valoare de 16 Kcal. Dar sa nu uitam ca un aliment nu ingrasa doar in functiie de caloriile sale. Un aliment ingrasa daca este procesat, nu daca este integral, precum mierea.
Mierea mai are o actiune foarte importanta, cea de metabolizare a grasimilor alimentare ramase in organism ca o forma de surplus.

Recomandari privind consumul de miere
- alimentatia sa fie proportionala cu consumul de energie
- se consuma polen sau pastura inainte de mesele principale

Detalii pe curademiere.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Jessica Alba, o femeie desavarsita
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:43
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET