Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Mesajul Papei de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu

Omul a vrut întotdeauna să fie ca Dumnezeu, să ajungă la înălţimea sa şi în acest deziderat a realizat foarte multe, dar tehnologia înseamnă doar progres, omul nu poate fi Dumnezeu, a spus Papa Benedict al XVI-lea în Duminica Floriilor, îndemând la reflecţie asupra dezastrelor ce au afectat omenirea.

Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea / FOTO: Grup RC

Nu toate dintre marile noastre realizări ne fac liberi. Şi avem limitele noastre - gândiţi-vă doar la dezastrele din ultimele luni", a afirmat Papa în faţa celor peste 40.000 de credincioşi care au asistat duminică, în Piaţa San Pietro, la slujba de Florii.

"Omenirea, a spus Sfântul Părinte, a realizat atâtea - putem zbura, putem vedea, auzi şi vorbi de la un capăt la altul al Pămânutului. Şi totuşi, forţa gravitaţiei, care ne trage în jos, este puternică", a spus Papa Benedict al XVI-lea, sugerând că omul va plăti, dacă are cumva impresia că tehnologia îi poate da puterea lui Dumnezeu.
"Posibilităţile răului au sporit şi ne ameninţă", a avertizat Sfântul Părinte.

Dacă omul vrea o relaţie cu Dumnezeu, mai întâi trebuie să renunţe la "mândria" de a deveni Dumnezeu, a conchis şeful Bisericii Catolice.

Papa, care a împlinit 84 de ani sâmbătă, a condus ceremonia solemnă de Florii, care a început cu o procesiune a cardinalilor, episcopilor, preoţilor şi credincioşilor veniţi cu ramuri de măslin în mână. Papa şi-a făcut intrarea în Piaţa San Pietro la bordul papamobilului, binecuvântând mulţimea, sub un soare splendid.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
Adevarul.ro
VIDEO De ce ne încărunţeşte părul
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 19:40
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET