Mesajul Papei de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu

Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea / FOTO: Grup RC

Omul a vrut întotdeauna să fie ca Dumnezeu, să ajungă la înălţimea sa şi în acest deziderat a realizat foarte multe, dar tehnologia înseamnă doar progres, omul nu poate fi Dumnezeu, a spus Papa Benedict al XVI-lea în Duminica Floriilor, îndemând la reflecţie asupra dezastrelor ce au afectat omenirea.

Nu toate dintre marile noastre realizări ne fac liberi. Şi avem limitele noastre - gândiţi-vă doar la dezastrele din ultimele luni", a afirmat Papa în faţa celor peste 40.000 de credincioşi care au asistat duminică, în Piaţa San Pietro, la slujba de Florii.

"Omenirea, a spus Sfântul Părinte, a realizat atâtea - putem zbura, putem vedea, auzi şi vorbi de la un capăt la altul al Pămânutului. Şi totuşi, forţa gravitaţiei, care ne trage în jos, este puternică", a spus Papa Benedict al XVI-lea, sugerând că omul va plăti, dacă are cumva impresia că tehnologia îi poate da puterea lui Dumnezeu.
"Posibilităţile răului au sporit şi ne ameninţă", a avertizat Sfântul Părinte.

Dacă omul vrea o relaţie cu Dumnezeu, mai întâi trebuie să renunţe la "mândria" de a deveni Dumnezeu, a conchis şeful Bisericii Catolice.

Papa, care a împlinit 84 de ani sâmbătă, a condus ceremonia solemnă de Florii, care a început cu o procesiune a cardinalilor, episcopilor, preoţilor şi credincioşilor veniţi cu ramuri de măslin în mână. Papa şi-a făcut intrarea în Piaţa San Pietro la bordul papamobilului, binecuvântând mulţimea, sub un soare splendid.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print