Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube
VIDEO

Maternitatea din Fălticeni, la un pas să se prăbuşească - VIDEO

Maternitatea din Fălticeni a ajuns o adevărată sursă de infecţii. Pentru că această secţie a Spitalului Municipal din oraşul sucevean nu corespunde normelor, unitatea sanitară nu a primit decât autorizaţie temporară de funcţionare.

Maternitatea din Fălticeni, la un pas să se prăbuşească
Maternitatea din Fălticeni, la un pas să se prăbuşească
Maternitatea din Fălticeni este la un pas să se prăbuşească
Maternitatea din Fălticeni este la un pas să se prăbuşească / FOTO: RTV

Pereţi exteriori care stau să cadă, crăpături în zidurile interioare şi tâmplărie distrusă. Acestea sunt condiţiile în care vin pe lume copiii din zona oraşului sucevean Fălticeni. Mămicile stau în saloane insalubre.

"Doamne fereşte de un seism. Se prăbuşeşte un perete, plafonul în saloane. Punem sănătatea pacienţilor şi a personalului în pericol",  declarat medicul Maternităţii Fălticeni, Simona Lupu.

Administratorii spitalului nu pot decât să cârpească clădirea, deoarece imobilul a fost revendicat şi câştigat în instanţă.

"Este o clădire din 1896, revendicată şi dată comunităţii evreieşti. Strada este coborâtă cu câţiva metri, pământul curge la vale", a declarat directorul administrativ al Spitalului Municipal Fălticeni, Mircea Lupu.

În plus dacă s-ar face un test septic maternitatea nu l-ar trece. "Nu putem interveni cu mijloace de reparare de curăţenie decât folosind varul şi dezinfectantele. Există oricând riscul de a se declanşa o infecţie de interior. Ecograful merge încă şi sonda care este nu se mai foloseşte", a declarat directorul Spitalului Municipal Fălticeni, Adrian Sigmund.

Chiar dacă s-a propus în 1991 construirea unei clădiri noi, proiectul a fost abandonat din lipsă de bani.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
ecuisine.ro
Tortellini de casa
STIRI | REALITATEA.NET
17 Septembrie, 11:18
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET