Maternitatea din Fălticeni, la un pas să se prăbuşească - VIDEO

Maternitatea din Fălticeni este la un pas să se prăbuşească
Maternitatea din Fălticeni este la un pas să se prăbuşească / FOTO: RTV

Maternitatea din Fălticeni a ajuns o adevărată sursă de infecţii. Pentru că această secţie a Spitalului Municipal din oraşul sucevean nu corespunde normelor, unitatea sanitară nu a primit decât autorizaţie temporară de funcţionare.

Pereţi exteriori care stau să cadă, crăpături în zidurile interioare şi tâmplărie distrusă. Acestea sunt condiţiile în care vin pe lume copiii din zona oraşului sucevean Fălticeni. Mămicile stau în saloane insalubre.

"Doamne fereşte de un seism. Se prăbuşeşte un perete, plafonul în saloane. Punem sănătatea pacienţilor şi a personalului în pericol",  declarat medicul Maternităţii Fălticeni, Simona Lupu.

Administratorii spitalului nu pot decât să cârpească clădirea, deoarece imobilul a fost revendicat şi câştigat în instanţă.

"Este o clădire din 1896, revendicată şi dată comunităţii evreieşti. Strada este coborâtă cu câţiva metri, pământul curge la vale", a declarat directorul administrativ al Spitalului Municipal Fălticeni, Mircea Lupu.

În plus dacă s-ar face un test septic maternitatea nu l-ar trece. "Nu putem interveni cu mijloace de reparare de curăţenie decât folosind varul şi dezinfectantele. Există oricând riscul de a se declanşa o infecţie de interior. Ecograful merge încă şi sonda care este nu se mai foloseşte", a declarat directorul Spitalului Municipal Fălticeni, Adrian Sigmund.

Chiar dacă s-a propus în 1991 construirea unei clădiri noi, proiectul a fost abandonat din lipsă de bani.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print