Marş pentru AUTONOMIE, la Târgu Mureş. Mii de maghiari au ieşit în stradă UPDATE

UDMR înaintează Parlamentului un statut de AUTONOMIE
UDMR înaintează Parlamentului un statut de AUTONOMIE / FOTO: ghimpele.ro

Mii de maghiari vor participa, duminică după-amiază, la marşul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, organizat la Târgu Mureş.

Mii de maghiari din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita sunt aşteptaţi la Târgu Mureş, acolo unde va avea loc un marş pentru autonomia Ţinuntului Secuiesc.

Oamenii s-au îmbarcat în autobuze, în microbuze şi în maşinile personale încă de dimineaţă şi au plecat spre Târgu Mureş. Şi-au luat cu ei steaguri ale Ţinutului Secuiesc şi tot felul de pancarte. Marşul pentru Autonomia Ţinutului Secuiesc a început la ora 17:00, din faţa Monumentului Secuilor Martiri, din Târgu Mureş. Oamenii mărşăluiesc spre sediul Prefecturii, unde vor depune un memorandum pentru autonomie. Europarlamentarul Laszlo Tokes va susţine o alocuţiune.

Dupa ora 19.30, in Palatul Culturii din Targu Mures va avea loc o festivitate pentru decernarea premiilor 'Gabor Aron', la care se va intra doar pe baza de invitatie, iar restul participantilor la miting vor pleca spre case.

Prefectul judetului, Corneliu Grosu, a precizat ca din informatiile pe care le detine nu vor fi 'semnificative deplasari de personal' si ca majoritatea participantilor la miting vor pleca din Targu Mures la orele serii.

"Vor fi prezente mai multe formatiunii politice si non politice din tara si din strainatate, din Ungaria in special, din tara de la Covasna, Harghita si Mures, in special, probabil vor veni si din alte judete. Semnificative deplasari de personal nu vor fi (...) Se apreciaza, dupa spusele organizatorilor, pana in 2.500 de oameni, care vor preda prefectului un inscris in care se consemneaza existenta de facto a Tinutului Secuiesc, cu capitala la Targu Mures, pentru a fi transmis Guvernului. Am luat toate masurile ca sa preintampinam si sa evitam in totalitate orice evenimente care ar putea sa duca la manifestari neconforme cu ceea ce doresc organizatorii, cu linistea pe care si-o doresc locuitorii si, de ce nu, in conformitate cu autorizatia care a fost eliberata," a aratat prefectul judetului Mures.

Tokes: Ponta, principalul vinovat pentru deteriorarea relaţiilor româno-maghiare

Potrivit prefectului, nu va fi nevoie de suplimentarea numarului fortelor de ordine, intrucat "fiind un eveniment civic si civil ne asteptam sa se desfasoare cu discernamant, cu calm, cu responsabilitate".

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat ca marsul si mitingul programate duminica au scopul de a sprijini doleanta de autonomie a secuimii si noul proiect de lege pe care organizatia doreste sa il propuna Parlamentului.

Premierul Victor Ponta este principalul vinovat pentru deteriorarea relaţiilor româno-maghiare, susţine fostul episcop, acum liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania. Autorităţile române caută să liniştească apele: drapelul Ţinutului Secuiesc poate fi arborat la orice manifestare care nu implică sedii publice, anunţă ministrul Titus Corlăţean. Tokes ameninţă însă cu "anul autonomiei". Primele acţiuni - o serie de mitinguri în secuime într-o "lună martie a iubirii".

"Răspunzătorul principal pentru deteriorarea relaţiilor romane-maghiare a fost chiar primul ministru al României, Victor Ponta. De anul trecut aceste relaţii au fost stricate în mod voit de USL şi, în cadrul acesteia, de PSD", spune Laszlo Tokes.

Mai mult, fostul episcop susţine că acţiunile pro-autonomie se vor intensifica.

"Evenimentul zilei libertăţii secuieşti se încadrează în acest an al autonomiei. Sperăm ca martia neagră care a pornit din Târgu Mureş va porni pe calea martiei dragostei, cum se spune. Concomitent cu regionalizarea României, năzuim la statutul special al regiunii Ţinutului Secuiesc", a mai spus acesta.

Demonstraţii în Europa

Demonstraţii pentru autonomia Ţinutului Secuiesc au fost organizate duminică în Ungaria, dar şi în oraşe importante din Europa - Londra, Viena, Helsinki, Haga, Munchen Stockholm şi Zurich, şi America - în apropiere de Casa Albă, la New York, Cleveland, Los Angeles, Toronto şi Ottawa, relatează MTI. În Ungaria, demonstraţii au avut loc la Budapesta, Szolnok, Keszthely şi Sarospatak. Peste 1.000 de persoane de toate vârstele au protestat în faţa Ambasadei României de la Budapesta duminică după-amiaza. Steaguri ale Ţinutului Secuiesc şi Ungariei au fost fluturate de mulţime, iar numeroşi protestatari au purtat "steagul lui Arpad", simbolul unei dinastii medievale ungare. Numeroşi demonstranţi au venit îmbrăcaţi în costume populare secuieşti. De asemenea, unii au purtat o ţinută amintind de Garda Zdrenţăroşilor, o grupare paramilitară creată în anii '20, iar alţii au fost îmbrăcaţi în ţinuta de culoarea neagră a "Gărzilor Patriei din Carpaţi".

Demonstraţia din capitala ungară, organizată de către Asociaţia Pro Szeklerland (Ţinutul Secuiesc), a început la ora locală 16.00 (17.00, ora României) şi a fost programată să coincidă cu cele organizate în oraşe importante din Europa şi America de Nord. Mozes Arpad Gyorgy, preşedintele asociaţiei, a declarat că demonstranţi au susţinut cauza inclusiv la Los Angeles (California), în pofida faptului că evenimentul a avut loc la ora locală 6.00 (15.00, ora României).Secretarul asociaţiei Lajos Laszlo a dat citire unui mesaj al Ţinutului Secuiesc, în care secuii afirmă că doresc să îşi utilizeze limba maternă şi simbolurile şi în care au îndemnat ca limba maghiară să fie recunoscută ca limbă oficială. "Vrem autonomie, deoarece autonomia este singura soluţie acceptabilă", a subliniat el. Laszlo a declarat că aproximativ 3.000 de persoane s-au alăturat demonstraţiei de la Budepasta. El a adăugat că peste 30.000 de persoane au protestat la mitingul principal, la Târgu Mureş, cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor (10 martie).
Demonstraţia de la Budapesta s-a încheiat fără incidente, cu puţin înainte de ora locală 18.00 (19.00, ora României), potrivit MTI.

La Târgu Mureş, participanţii au dat citire unei petiţii adresate Guvernului României, cerând autonomie teritorială pentru Ţinutul Secuiesc, o regiune istorică în care trăiesc aproape jumătate dintre cei 1,4 milioane de etnici maghiari. Petiţionarii au cerut ca Ţinutul Secuiesc să devină o entitate separată în materie de acces la fonduri UE pentru dezvoltare. 

Demonstraţii pentru autonomia Ţinutului Secuiesc au fost organizate, de asemenea, la ambasade şi consulate ale României din Londra, Viena, Helsinki, Haga, Munchen Stockholm şi Zurich. În Statele Unite, proteste au fost plănuite la New York, Cleveland şi Los Angeles. Demonstraţii au avut loc şi în oraşele canadiene Toronto şi Ottawa.
Aproximativ 150 de persoane au demonstrat în Cleveland, la Biserica Saint Emeric, a declarat telefonic pentru MTI Lorant Csibi, organizatorul şi redactorul-şef al postului Bocskai Radio din oraş. Aproximativ 70 de persoane au participat la un program, la Biserica Reformată San Fernando Valley, în care au subliniat problema autonomiei secuilor prin rugăciuni, versuri şi muzică.Aproximativ 20 de persoane au participat la un flashmob, cu steagul secuiesc, în apropiere de Casa Albă, la Washington. La Viena, aproximativ 500 de persoane au participat la o demonstraţie pentru autonomia secuilor. La Helsinki, 35 de persoane au protestat în faţa Ambasadei României.
Aproximativ 70 de persoane au demonstrat în faţa ambasadei româneşti din Stockholm. Aproape 25 de persoane s-au alăturat protestului organizat la Bruxelles. "Scopul Consiliului Naţional Secuiesc este să obţină autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, ceea ce în secolul XXI înseamnă acelaşi lucru cu un statutul legal, liber şi independent naţional din secolul al XIX-lea", afirmă Consiliul pe site. Ziua de 10 martie marchează comemorarea execuţiei la Târgu Mureş, în 1854, a trei secui care au încercat să obţină autodeterminarea naţională.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Pacala Tindala
07 sep 18:10
ROMANIA - "BARBARII DE TIRANI"
3 - 0
BAI, prea CURios,...EU TI-AM MAI SPUS CA SPUN ADEVARUL !
UITE CA AM SPUS CA LUATI BATAIE CU 3 LA 0....SI UITE CA ASA A FOST !
NU TE MAI PUNE CU MINE CA ASA O SA STATI SI CU REFERENDUMUL !
NU TE PUNE CU ROMANUL,... CA PIERZI CA UN LEU SI CINSPE BANI !
-----------------------------------------------------------------------------;-)
RESPECT NATIONALEI ROMANE !
URA URA URAAAAAAAA !

MAI ESTE O CARICATURA PE NET. CARE SINT SIGUR CA TU prea CURios O STII !
ARE INSCRIPTIA CAM ASA :
" - FOLLOW YOUR LEADER !"
ALSO. AB NACH BUDAPESTA !
SOFORT !
Răspunde
1 0
CONSTANTIN
17 mar 14:18
AUTONOMIE,, TOTUL SE RAPORTEAZA LA NIVELUL DE TRAI CREDETI CA DACA SECUI O DUCEAU CAT DE CAT BINE ,SALARII, PENSII, UN MOD DE VIATA MAI BUN, MAI CEREA CINEVA AUTONOMIE,, VINA ESTE A GUVERNELOR CARE SA-U PERINDAT PANA ACUM DIN 1989, PRINTE CARE SI UDMR.. AU URMARIT INTERESELE LOR,, MI E SILA DE CE SE INTAMPLA IN ROMANIA ,,SINDICATELE SUNT INEXISTENTE,,BISERICA LA FEL , NU SE MAI POATE CONTINUA ASA ,SUNTEM O TARA BOGATA , CU OAMENI SARACI DESTEAPTATE ROMANE............CONSTANTIN ITALIA
Răspunde
8 -2
CRISTINA
12 mar 11:49
In mica mea pauza de cafea am facut marea greseala sa vad comentariile de dupa demonstratia din Tgmures.Din pacate marea majoritate aveti un limbaj vulgar ,copiati texte din carti de istorie ,dar fara sa stiti ce ati copiat ,fara sa fi citit o carte de istorie pentru nivelul vostru de cultura .Sunt cativa provocatori ca RED si DORU ,daca vreti sa fiti superiori ,de ce nu scrieti civilizat ,asa ati demonstrat contrariul,dar cred ca ati face mai bine Romaniei ,daca ati lucra.Indiferent cine de unde a venit ,nu stramosii au adus Romania unde este acum ,in mocirla ,rusinea Europei .In toate Europa traiesc minoritati ,in Italia nemtii in Tirol ,si sa vezi se vorbeste pe nemteste si nu in italiana .RED ,DORU ,daca nu aveti nevoie sa lucrati din pct.de vedere material ,mai mergeti in lume sa va luminati creierii. o zi buna in continuare
Răspunde
2 -6
crezi!
12 mar 13:20
2 Si crezi Cristina ca tu detii adevarul despre secui fara a te documenta ,chiar de la surse unguresti ,daca nu si de la celelalte surse ? Inseamna ca ai facut o pauza degaba ,doar infuriindu-te in loc sa studiezi putin despre secui .
6 -2
CRISTINA
12 mar 16:13
10 @crezi
Nu detin adevarul ,nici despre secui si nici despre daci,chiar nu ma intereseaza ce a fost mai repede gaina sau oul.... viata este mult prea scurta sa ma preocupe problemele care incita la ura o etnie, mai mult ma intereseaza obiceiurile diferitelor etnii,cum traiesc cum se comporta ,iar dupa cele citite aici m-am lamurit ,dar si dupa fimul vizionat despre marsul din Tgmures.
Au -n-au dreptate nu decid eu ,si nici Tu...,dar au stiut sa mobilizeze civilizat mii de oameni .Anul trecut romani langa maghiari au iesit in strada pentru Arafat (palestinean de etnie).
ca un ultim gand... in pauza mea de cafea nu am sa citesc carti de istorie si in mod sigur ,dar de azi incolo nici parerile voastre atotstiutoare si stupide :)
2 -4
crezi!
13 mar 07:59
5 Crezi ca se incadreaza in "civilizat " marsul ? Eu cred ca se incadreaza in actiuni ce definesc "nesimtirea ',incitatia la ura .Nu ceri autonomie cand nu a fost niciodata acest tinut autonom ,cand chiar imperiul austro ungar nu le-a acordat-o .Este absurda expresia 'ou sau gaina " in tipul acesta de nerusinata actiune .Secuii ,atatia cat mai sunt (vreo 532 de persoane ) nu au genetic legatura cu maghiarii ,pe de alta parte secuii au cam disparut demult ,multi romani ,dar si alte etnii din zona au fost secuizate ,apoi magiarizate ,dominanta romana-daca astazi o regasesti ,asta daca este asa cum spui ,in interesul fata de obiceiuri ,chiar in portul secuiesc ,in obiceiurile lor ,folclor ,cantece ,au miorita ,au soarele si luna drept simbol( vezi cabirii ,dioscurii sau zeita Dacia ,sunt mute dovezi arheologice in acest sens ) ,simbol nestiut de secuii din trecut (asta tine de o viziune religioasa ) care practicau samanismul si aveau cu totul alte simboluri legate de vanatoare .
3 -6
Aramis
12 mar 10:46
Asa cum am spus si in alte comentarii, minciunile si propaganda din tara noastra vecina si ''prietena'' ies la iveala! Pana acum, aceste intoxicari au avut un oarecare succes pentru ca nimeni nu se opunea teoriei lor de doi bani!

Si tot cum mai mai spus.. de la Transilvania, au ajuns sa se lege de Har-Cov iar in curand autonomie o sa fie ceruta pentru nu stiu ce cartier din Covasna...

Asta este politica lor, asa cum multi au observat si pe aici... denatureaza si evita raspunsurile la intrebarile directe. Spun ce le convine si cand sunt confruntati cu fapte si evenimente istorice reale, schimba subiectul...

Secuii nu sunt unguri si iar atat ei, cat si ungurii care AU ALES LIBER SA TRAIASCA IN ROMANIA, prin alegerea facuta au devenit ROMANI! Iar pe astia care vorbesc de nu stiu ce tinut sau nu stiu ce autonomie, sa renunte la cetatenia romana. Sa vad daca are vreunul curajul sa se dezica de nationalitatea romana pe care o are, nationalitate pe care o au sigur si parintii lor si probabil si bunicii lor...

Mai greata imi este de voi decat de infractorii de drept comun, care in prostia lor nu sunt decat raspunsul societatii in care traiesc.
Răspunde
8 -2
@Aramis
12 mar 12:17
2 Tu si cativa ca tine denaturati realitatea sustinand ca secuii sunt 200, secuii nu sunt maghiari, limba lor nu e maghiara si tot felul de tampenii de genul acesta, despre care stim toti ca sunt minciuni. Si vreau sa mai precizez ceva in legatura cu ceea ce ai scris: nu noi am ales sa traim in Romania. Stii bine, ca nu noi ne-am mutat ci granitele s-au mutat. Noi suntem acolo unde am fost de peste 1000 de ani si aici dorim sa traim in continuare, dar in conditii decente! Trebuie facuta si distinctia dintre cetatenie si nationalitate... vad ca la tine e o confuzie totala. Iar legat de autonomie, atata timp cat Spania ofera autonomie catalanilor (cea mai prospera regiune din Spania este Catalonia, avand si catalana limba oficiala), in Italia exista regiunea autonoma Tirolul de Sud (cea mai prospera regiune din Italia, avand si germana limba oficiala), in Germania landurile, si secuii pot solicita pe buna dreptate statutul autonom al Tinutului Secuiesc. CRISTINA are perfecta dreptate.
3 -6
crezi!
12 mar 12:46
10 Purtatorii haplogrupului N veniti din India ,in Ungaria si fostul principat autonom transilvania au fost maghiarizati ,In Romania se regasesc ca etnie separata .Hunii aveau ca patrie primara teritoriul din N Chinei ,izvoarele din timpul dinastiei Han (206i.hr.-220d.hr.) amintesc de luptele cu acesti nomazi ,abia in 370 d.hr trec Volga ,iar la 395 d.hr ii regasim in izvoare ca popor nomad ce faceau incursiuni in caucaz si Dunarea de jos .Ugrii purtatori ai haplogrupului N3 (asemanatori mongolilor ) se aflau in patria primara dincolo de limexul culturilor indo europene namazga (6000i.hr -3500 i.hr ) ,urmata de cultura Afanasevo (3500i,hr-2500i.hr)afalta in teritoriul Krasnoyarsl cu extensii in mongolia de vest ,xinjiang de nord ,kazahstan central si est ,cultura andronovo (2500i.hr.-900i.hr) ,adica Tarimul tocharienilor orieni indo-europeni .,abia cu hazarii dupa 531 d.hr ating Caucazul ,iar in 896 d.hr trec in Panonia dincolo de Dunare .Iata ca daca ar exista urmasi ai haplogrupurilor salbaticilor nomazi ugrii si huni ,ei n-ar fii bastinasi .Bastinasii sunt dacii dupa cum si Attila (tatucul ) isi spunea dux dacorum ,deci duce peste daci
4 -5
ce sa vezi
12 mar 13:09
3 Cam pe la 1300 ati fost adusi in zona Argetiei ,cand Ungaria si-a extins influenta in Transilvania .Dar de atunci v-ati cam imputinat ,chiar Hunfalvy Pal recunostea ca romanii au fost secuizati .
2 -7
red
11 mar 23:45
@catre maimuta mongolida anonima, tu chiar esti pr_ost . dupa mintea ta bolnava si romanii care locuiesc acolo sunt secui? sa te lamuresc, secuii sunt 200 in toata romania, secuii nu sunt unguri, nu au nici o legatura cu ungurii.
Răspunde
5 -2
@red
11 mar 23:51
3 Da. Asa cum romanii care traiesc in Banat sunt banateni si ungurii care traiesc in Banat sunt banateni, la fel si romanii care traiesc in Tinutul Secuiesc sunt secui, pentru ca vorba de o regiune, nu de o etnie. Ei sunt secui pentru ca traiesc in Tinutul Secuiesc. Tinutul Secuiesc are sute de mii de locuitori ai judetelor Harghita, Covasna, o parte din judetul Mures, cateva localitati din Alba si Cluj, respectiv cateva comune din Neamt si Bacau.
1 -4
red
12 mar 00:06
6 @catre maimuta mongolida anonima, tu chiar esti pr_ost . aici e vorba de etnie.ecuii sunt 200 in toata romania, secuii nu sunt unguri, nu au nici o legatura cu ungurii.
5 -2
@red
12 mar 00:10
6 @catre mamutica rromanoida red, secuii sunt sute de mii de locuitori din judetele Harghita, Covasna, o parte din judetul Mures, cateva localitati din Alba si Cluj, respectiv cateva comune din Neamt si Bacau.
2 -4
ce sa vezi
12 mar 08:23
2 Nu prea mai sunt secui in cea ce se considera a fii tinutul secuiesc ,daca au fost adusi in sec.XIII-lea ,apoi in timpul lui Iosif al II-lea (1780) ,acesta dadea decret de desiobagire pentru taranii romani daca intra in trupele de graniceri ,altadata formate doar din secuii care nu mai erau asa multi in timpul lui .Astazi secuii se imbraca in port popular romanesc ,cantecele sunt romanesti ,obiceiurile la fel ,au chiar si Miorita ,departe de portul populasr ,cantece ,obiceele hunilor din nordul Chinei .
3 -4
crezi!
12 mar 08:25
10 Purtatorii haplogrupului N veniti din India ,in Ungaria si fostul principat autonom transilvania au fost maghiarizati ,In Romania se regasesc ca etnie separata .Hunii aveau ca patrie primara teritoriul din N Chinei ,izvoarele din timpul dinastiei Han (206i.hr.-220d.hr.) amintesc de luptele cu acesti nomazi ,abia in 370 d.hr trec Volga ,iar la 395 d.hr ii regasim in izvoare ca popor nomad ce faceau incursiuni in caucaz si Dunarea de jos .Ugrii purtatori ai haplogrupului N3 (asemanatori mongolilor ) se aflau in patria primara dincolo de limexul culturilor indo europene namazga (6000i.hr -3500 i.hr ) ,urmata de cultura Afanasevo (3500i,hr-2500i.hr)afalta in teritoriul Krasnoyarsl cu extensii in mongolia de vest ,xinjiang de nord ,kazahstan central si est ,cultura andronovo (2500i.hr.-900i.hr) ,adica Tarimul tocharienilor orieni indo-europeni .,abia cu hazarii dupa 531 d.hr ating Caucazul ,iar in 896 d.hr trec in Panonia dincolo de Dunare .Iata ca daca ar exista urmasi ai haplogrupurilor salbaticilor nomazi ugrii si huni ,ei n-ar fii bastinasi .Bastinasii sunt dacii dupa cum si Attila (tatucul ) isi spunea dux dacorum ,deci duce peste daci .
1 -6
doru
11 mar 23:34
catre anonim ungur, nu cred ca in zona in care te invarti tu functionaru' era roman. precis era ungur , da tot functionar era. una e sa ai pretentie alta e sa faci fixatie. esti mai mult decat prost. esti bolnav pshihic. si faptul ca copiezi de la mine si te tot repeti tot boala psihica se numeste. la asta se adauga sovinismul, parsivenia , hotia si minciuna, comportament tipic ungureasc.
Răspunde
5 -1
@doru
11 mar 23:59
3 Era romanca. In zona asta nu sunt functionari publici unguri.
5 0
@doru
12 mar 00:19
3 Pai evident ca ma repet pentru ca trebuie sa corectez de fiecare data aceeasi prostie pe care o tot scrii. Minti cu nerusinare. Esti sovin. Daca nu ati fi asa nu s-ar feri toata Europa de voi.
6 -4
@red
11 mar 23:29
Toti locuitorii Tinutului Secuiesc sunt secui, asa cum toti locuitorii din Moldova sunt Moldoveni si toti locuitorii din Banat sunt banateni, etc. Este vorba de o regiune, nu de o etnie. Ei sunt secui pentru ca traiesc in Tinutul Secuiesc. Etnia lor e maghiara! Tinutul Secuiesc are sute de mii de locuitori ai judetelor Harghita, Covasna, o parte din judetul Mures, cateva localitati din Alba si Cluj, respectiv cateva comune din Neamt si Bacau. Secuii fac parte din natiunea maghiara.
Răspunde
3 0
radical din -1
12 mar 00:40
3 Mai prin secolul 15, se facea disinctie intre "mghiari" si "secui". Erau definiti ca etnii diferite;
Nu comentez dorintele secuilor; dar, asa cum au fost "folositi" sa apere maghiarimea ls frontiera de est, asa mi se pare ca si azi, unii "baieti destepti" incearca acelsi lucru
3 -4
ce sa vezi
12 mar 07:41
10 locuitorii din asa zisul tinut secuiesc nu sunt nici secui ,nici maghiari ,secuiii erau pe cale de disparitie inca de pe vremea imparatului Iosif al II lea de aceea a dat decretul de deziobagire a taranilor romani (secuii eveau ca meserie armata ,considerau degradant sa fii taran ) daca intra in trupele de graniceri datorita faptului ca nu prea mai existau secui ,de aceea astazi secuii au cantecele romanesti ,obiceiurile ,portul popular .Cat despre huni(secui ) egal maghiari este o diferenta mare ,hunii sunt mongoli din nordul Chinei purtatori ai haplogrupului Q ,maghiarii din Urali purtatori ai haplogrupului N3 .
1 -6
red
11 mar 23:20
@catre maimuta mongolida anonima, in romania sunt 200 de secui, secuii nu sunt unguri. ungurii ii dispretuiesc pe secui. poate tu fiind pr_ost faci o confuzie intre toti locuitorii unei zone si secui. secuii sunt 200 in toata romania.
Răspunde
2 -6
doru
11 mar 23:18
catre anonim ungur, ,cu tine nu are rost sa vorbesc despre gunoiul ala de doctor ungur sovin. eu nu fac fixatii in legatura cu orice gunoi, dar faptul ca tu ai o asa fixatie cu functionarii plictisiti, arata si o problema psihica.esti sovin , parsiv, si cam prost. exact ce am spus. ai un comportament tipic unguresc, incerci sa eviti subiectul, iar daca nu poti evita, faci pe victima si arunci minciuni. si nu faci altceva decat sa copiezi ce ti-am zis eu. unu ca tine si ceilalti ca tine nu pot avea pretentii de comportament civilizat.
Răspunde
7 -2
@doru
11 mar 23:24
2 Nu e o problema psihica sa ai pretentia de la un functionar public roman sa nu te jigneasca pe banii tai. Daca asta crezi, esti un prost. Pe deasupra ai un comportament tipic romanesc care nu se poate copia! Minti cu nerusinare. Daca ai avea ocazia ai si fura. Esti sovin. Daca nu ati fi asa nu s-ar feri toata Europa de voi. Nici in Schengen nu vor sa primeasca Romania din cauza coruptiei din tara si din cauza spaimei de romani. Ati speriat toata Europa!
2 -1
tot io
11 mar 23:10
intrebare ; -daca va cheama tziokish ala, mai iesiti toti in strada ?
raspuns : "doi... maxim sasa cai frumosi "
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print