Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

Marian Lupu: Româna şi moldoveneasca sunt aceeaşi limbă

Româna şi moldoveneasca sunt una şi aceeaşi limbă. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu.

Foto: ro.wikipedia.org
Foto: ro.wikipedia.org

El a mai spus, într-o întâlnire cu studenţii, că în documentele normative, ar trebuie să se arate că limba oficială este cea moldovenească, iar în paranteze să fie trecut cuvântul "română".

Limba moldovenească a devenit limba oficială de stat a Moldovei în urma unei modificări a Constituţiei în 1995. Subiectul a creat o serie de controverse între Chişinău şi Bucureşti.

România nu recunoaşte existenţa limbii moldoveneşti, în timp ce preşedintele Vladimir Voronin susţine că limba moldovenească este precursoarea limbii române.

Cu câteva luni în urmă, un manual de istorie în care se vorbea despre una si aceeaşi limbă vorbită atât în Moldova cât şi în România a fost retras, la scurt timp după ce fuses distribuit în licee.

Ministerul moldovean al Învăţământului şi-a motivat decizia prin faptul că noul manual necesita o nouă evaluare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum iti imbunatatesti creativitatea si imaginatia
STIRI | REALITATEA.NET
22 Septembrie, 15:57
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET