Marga promovează CALORIFERUL: Conceptul de cultură al ICR trebuie revăzut

Marga promovează CALORIFERUL: Conceptul de cultură al ICR trebuie revăzut
Marga promovează CALORIFERUL: Conceptul de cultură al ICR trebuie revăzut

Caloriferul este o invenţie românească care trebuie promovată prin intermediul Institutului Cultural Român. Ideea îi aparţine noului preşedinte al ICR, Andrei Marga.

Andrei Marga a spus, într-o emisiune la Realitatea TV, că promovarea caloriferului va face parte din noua orientare pe care vrea să o dea Institutului.

"Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice şi muzică. În cazul în care au fost făcute bine, este în regulă. Apoi pe tot felul de întâlniri. Institutele trebuie să revadă conceptul de cultură cu care operează, trebuie să venim la un concept natural de cultură, inclusiv cu filmul. Filmul a făcut paşi mari în România, muzica, arte plastice, fără dubii, trebuie să facem loc şi ştiintelor şi tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o invenţie transilvană, câţi ştiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt şi alte lucruri care trebuie etalate", a spus Marga, la Realitatea TV. 

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?