Locuitorii din Dângeni, judeţul Botoşani, riscă să rămână fară case

Foto:RTV
Foto:RTV
Zeci de familii din comuna Dângeni din judeţul Botoşani riscă să rămână sub cerul liber. Locuinţele le-au fost scoase la vânzare de un executor judecătoresc pentru nişte credite pe care spun localnicii, nu le-au solicitat niciodată.

Localnicii din comuna botoşăneană Dângeni s-au trezit cu somaţii de plată pentru împrumuturi de la Cooperativa de Credit Jijia din localitate, care ar fi fost încheiate în fals pe numele lor.

Printre cei înşelaţi sunt şi persoane care nu au solicitat niciodată împrumut. În plus, printre titularii de credite se află şi persoane decedate.

Oamenii dau vina pe fosta casieră a cooperativei de credit, care ar fi făcut falsuri. Poliţiştii şi procurorii cercetează acum cazul.

"Pentru o parte din părţile vătămate existau contracte de credit încheiate cu banca dar pentru sume mult mai mici decât cele care figurează ca debitori" a declarat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Casiera, Elena Cucireanu dă vina pe fosta contabilă şefă, care ar fi fugit în Italia. Fosta casieră şi funcţionari ai Primăriei sunt cercetaţi pentru că ar fi falsificat documente şi pentru că au încheiat credite pe numele unor persoane care nu au solicitat împrumuturi.

În total, pagubele depăşesc 100.000 de lei noi.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print