Ligrul Hercule este cea mai mare felină din lume - VEZI FOTO

Ligrul Hercule / FOTO: Barcroft Media
Ligrul Hercule / FOTO: Barcroft Media

Ligrul este rezultatul unei împerecheri între o tigroaică şi un leu.

Hercule, ligrul, are opt ani şi iubeşte să înoate, caracteristică tipică tigrilor. Hercule, devenit cea mai mare felină din lume, a fost un fel de accident: părinţii săi, tigroaica Ayla şi leul Arthur,  locuiau în aceeaşi incintă la Institutul de Specii Rare şi Ameninţate din Miami, SUA.

Cartea Recordurilor l-a proclamat cea mai mare felină din lume: are 410 kg, 3.6 metri lungime şi consumă 11kg de carne de zi.

"Partea sociabilă a personalităţii sale vine de la tatăl său, iar natura atentă şi gânditoare este moştenită de la mama sa. Hercule este un specimen impresionant şi este echilibrat şi relaxat", îl caracterizează îngrijitorul său, dr. Bhagavan Doc Antle.

Recent, Hercule a vizitat Londra şi le-a arătat britanicilor cât de mici sunt maşinile lor în comparaţie cu ligrul: Hercule ajunge la etajul al doilea al autobuzelor double decker şi este înalt cât un taxi.Hercule îşi petrece mare parte a zile precum orice altă felină: doarme. El şi fraţii săi, Sindbad, Zeus şi Vulcan sunt doar o parte dintre pisicile de care are grijă dr. Bhagavan.

"Am 25 de ani de experienţă cu felinele mari. Trebuie să subliniez că părerea oamenilor precum ligrii sunt proşti şi cu probleme psihice este complet falsă", a spus dr. Bhagavan.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print