La Repubblica: "Peste 20 de ani, România va fi o Elveţie"

Elveţia va organiza un REFERENDUM privind taxele favorabile străinilor BOGAŢI
Elveţia va organiza un REFERENDUM privind taxele favorabile străinilor BOGAŢI

În ciuda scandalului politic, presa internaţională are şi cuvinte de laudă despre România.

Prezenţa farmaciilor pare că nu e un semn bun, deoarece durata medie de viata in Romania e cu opt ani mai scăzută decât în Italia.“ Cât despre casele de amanet, reprezintă una dintre instituţiile de bază ale unei ţări foarte sărace. Unele case de amanet afişează chiar mesajul ”deschis 24 de ore din 24”. ”Oamenii ar putea avea nevoie să îşi amaneteze credinţa la trei dimineaţa pentru a merge la farmacie… ”După ce vorbeşte despre problemele societăţii, despre problemele politice, eseistul incheie insa pe un ton optimist. ”Peste 20 de ani, România va fi o Elveţie, are tineri inteligenti, pregatiti si dispune de resurse pe care va invata sa le exploadeze. Deocamdata insa resursele sunt in mainile austricilor, rusilor, francezilor si americanilor, in timp ce romanii pierd bani in fata activitatilor coloniale”.

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
dora
31 Aug 14:13
deci se vede si se intelege fff bine situatia din ROMANIA si din afara granitiei.....cred ca ar trebui sa ne trezim si sa ne cerem drepturile noastre asupra bogatiilor care le mai detine inca tara.Nu trebuie sa se mai permita instrainarea resurselor sub nici o forma daca e cazul da sa investeasca statul acolo unde sunt resurse si sa l-e gestioneze asa v-a ramane avutia in tara...
Răspunde
0 0
gicu
29 Aug 00:09
sper ca asta a glumit nu ?! cum sa ajungem noi ca elvetzia ?
Răspunde
2 0
alt inca o data
28 Aug 20:39
Asta mai trebuie scrisa odata:
"Romania a fost depasita si de Bulgaria si a devenit cea mai saraca tara din UE"
Răspunde
5 0
eugen
28 Aug 17:50
romanul prefera sa-si dea bogatiile sa le exploateze altii si el sa primeasca firimituri, stand degeaba...natie de hoti, lenesi, mizerabili...
Răspunde
6 0
clasa politica
28 Aug 16:25
clasa politica trebuie eradicata
toti care au fost de 23 de ani incoace, absolut toti au facut acelasi lucru: au privatizat si vandut tara pe nimic, incasand comisioane grase...s-au facut miliardari peste noapte...
Nu vresti sa scapam de ei?
Stati in cas ala meci si la telenovele ca o sa fie bine!
iar voi care cenzurati la realitatea poop-ati-i in dos in continuare, pe politicieni, sa nu cumva sa ii jigneasca cineva!
Răspunde
6 0
Bibicu
28 Aug 14:42
"resursele sunt in mainile austricilor, rusilor, francezilor si americanilor, in timp ce romanii pierd bani in fata activitatilor coloniale".
Va place, nu? E doar propaganda, menita sa va gadile orgoliul.
Ei, bine, Romania va fi o Elvetie atunci cand romanii vor intelege ca trebuie sa munceasca. Astazi, 3 milioane de romani muncesc pentru o populatie de 19 milioane. Dar drept de vot avem toti!
Răspunde
3 0
Cezar
28 Aug 14:00
Muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta!!!
Răspunde
4 -2
Brabus
28 Aug 13:54
Si Brucan a zis ca ne trebuie 20 de ani sa devenim democrati. Se pare ca multimea romana usl-ista ne mai intinde un pic.
Răspunde
5 0
Acum ori nicodata
28 Aug 13:44
Vad altii din afara ce nu vad majoritatea romanilor .
Trebuie cat mai curand facuta o schimbare majora in tara , peste cativa ani va fii poate prea tarziu .
Romanii trebuie sa reactioneze cumva .
Răspunde
10 -1
n-ai cu cine
28 Aug 16:28
2 cu cine sa faci?
aici in tara sunt romani, nu italieni, nu greci, nici francezi...macar unguri daca erau suficienti ca poate ar fi iesit aia in strada sa faca ceva dar si aia sunt putini saracii!?
iar romanii staul la meci si la telenovele!
cu cine vrei tu sa faci ceva?
6 -1
mihai
28 Aug 13:21
cum? "resursele sunt in mainile austricilor, rusilor, francezilor si americanilor, in timp ce romanii pierd bani in fata activitatilor coloniale". nu e adevarat...vorbiti de alta tara, intrebati pe merkel, pe putin, pe obama , o sa va zica ei ce tara libera suntem .... nu e asa domnu basescu? vorba cuiva de mai jos ia sa vedem ce urmeaza? ce mai au de gand sa vanda cu parte secretizata...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print