La Institutul Oncologic din Cluj se fac programări pentru septembrie

Liste de aşteptare pentru mamografii la Institutul Oncologic din Cluj Napoca. Femeile care au nevoie de o consultaţie sunt nevoite să aştepte cel puţin două luni pentru a vedea dacă au sau nu cancer.

Femeile diagnosticate cu noduli mamari care se programează zilele acestea vor ajunge la mamograf abia la începutul lunii septembrie.

Specialiştii de la Cluj spun că situaţia durează de mai mulţi ani şi dau vina pe numărul mic de medici şi pe aparatura insuficientă.

După ce sunt diagnosticate de medicii de familii cu noduli mamari, femeile sunt trimise la Institutul Oncologic pentru consult de specialitate. Aici descoperă că trebuie să aştepte luni întregi pentru o mamografie.

Pacientele se plâng că sunt puse pe liste de aşteptare şi li se reduc astfel şansele de a fi vindecate. Cancerul de sân poate fi tratat doar dacă este descoperit în fază incipientă.

Medicii clujeni spun că Institutul, al doilea din România după cel de la Fundeni, deserveşte practic jumătate din ţară. Asta în condiţiile în care aici funcţionează un singur mamograf cu care se pot face doar 24 de examinări zilnic.

Medicii clujeni spun că, pentru a face faţă numărului mare de solicitări, ar mai avea nevoie de încă cinci mamografe.

 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print