Fii la curent cu cele mai importante ştiri ale zilei
REALITATEA.NET pe Facebook REALITATEA.NET pe Twitter REALITATEA.NET pe Pinterest REALITATEA.NET pe RSS REALITATEA.NET pe Newsletter REALITATEA.NET pe Youtube

La Institutul Oncologic din Cluj se fac programări pentru septembrie

Liste de aşteptare pentru mamografii la Institutul Oncologic din Cluj Napoca. Femeile care au nevoie de o consultaţie sunt nevoite să aştepte cel puţin două luni pentru a vedea dacă au sau nu cancer.

Femeile diagnosticate cu noduli mamari care se programează zilele acestea vor ajunge la mamograf abia la începutul lunii septembrie.

Specialiştii de la Cluj spun că situaţia durează de mai mulţi ani şi dau vina pe numărul mic de medici şi pe aparatura insuficientă.

După ce sunt diagnosticate de medicii de familii cu noduli mamari, femeile sunt trimise la Institutul Oncologic pentru consult de specialitate. Aici descoperă că trebuie să aştepte luni întregi pentru o mamografie.

Pacientele se plâng că sunt puse pe liste de aşteptare şi li se reduc astfel şansele de a fi vindecate. Cancerul de sân poate fi tratat doar dacă este descoperit în fază incipientă.

Medicii clujeni spun că Institutul, al doilea din România după cel de la Fundeni, deserveşte practic jumătate din ţară. Asta în condiţiile în care aici funcţionează un singur mamograf cu care se pot face doar 24 de examinări zilnic.

Medicii clujeni spun că, pentru a face faţă numărului mare de solicitări, ar mai avea nevoie de încă cinci mamografe.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!

LIBERTATEA.RO
LIBERTATEA.ro
19 Septembrie, 16:55
ANDRA ARE PROBLEME MARI! Era să leșine pe scenă
COSMOPOLITAN | ECUISINE
Cosmopolitan.ro
Cum sa faci inele handmade (tutorial video)
STIRI | REALITATEA.NET
19 Septembrie, 14:06
ecuisine.ro
Paste spirale cu broccoli
STIRI | REALITATEA.NET
18 Septembrie, 17:25
ADEVARUL.RO
print
Upload fişiere:Trimite
CELE MAI NOI ŞTIRI
CELE MAI CITITE ŞTIRI 3h 24h 7z 30z
Joburi
CELE MAI COMENTATE ŞTIRI
REALITATEA.NET foloseste cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigarii implică acceptarea lor. Află mai multe. X
Urmărește-ne

Urmărește REALITATEA.NET