La ce întrebări să te aştepţi în interviul TELEFONIC cu angajatorul

Numărul firmelor care folosesc metoda interviului telefonic, ca prim filtru de selecţie a candidaţilor pentru un job, este din ce în ce mai mare.

Interviul telefonic se desfăşoară, de regulă, la o oră stabilită în prealabil, aşa încât nu trebuie să-ţi faci emoţii că vei fi luat prin surprindere. Atenţie însă să nu răspunzi în doi peri sau plictisit la primul telefon primit de la angajator, când nu ştii încă cine te sună.

Primul lucru pe care îl testează recrutorii la telefon este modul în care candidaţii relaţionează cu o persoană pe care nu o cunosc; angajatorii sunt atenţi la dicţie, ton, vocabularul folosit sau stilul de comunicare.

Cele mai multe întrebări din interviul telefonic vor viza informaţiile din CV - ţi se vor cere date suplimentare despre studiile parcurse şi despre experienţele profesionale avute.

Dat fiind că majoritatea joburilor solicită cunoştinţe de limbi străine, interviul telefonic are şi rolul de a-ţi testa aceste cunoştinţe; în special în domeniul outsourcing, la firme ca Genpact sau CGS, o parte din interviul telefonic se va purta într-o limbă străină.

Un candidat care a intrat în procesul de recrutare la Apple povesteşte că i-au fost adresate întrebări legate de experienţa profesională, urmate de întrebări situaţionale, de genul "Cum te-ai descurcat atunci când ai avut colegi dificili?"

Printre întrebările care se află în mod oişnuit în lista angajatorilor se numără şi următoarele:

- Ce ştiţi despre compania noastră? Trebuie să fii pregătit cu privire la profilul companiei, domeniul de activitate, modul de organizare şi câteva elemente din cultura organizaţională;

- Aveţi vreo întrebare? Dacă această întrebare te va lua prin surprindere şi nu îţi vine nimic în minte pe loc, vei lăsa o impresie Este recomandat să te gândeşti dinainte cam ce lucruri poţi să îl întrebi pe specialistul HR cu care vei vorbi;

- De ce vreţi să plecaţi de la firma la care sunteţi în prezent? În cazul în care nu ai un jbo în momentul de faţă, întrebarea va fi "De ce aţi plecat de la locul de muncă anterior?"

 Cum spui "Am fost concediat" la interviul de angajare

Articole recomandate
 

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?